DVTK: már beszéltek Vanczákkal a közös jövőről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.23. 09:14
Árki Gábor, a DVTK labdarúgócsapatának sportigazgatója a boon.hu-nak elmondta: májusban már beszélt arról a 2007 óta Svájcban légióskodó, 78-szoros válogatott Vanczák Vilmossal, hogy sioni szerződésének kifutásával, vagyis 2016 nyarán a miskolciakhoz szerződjön. Sőt, adott esetben akár már előbb is...

„Májusban is beszéltünk egymással, arról, hogy miként képzeli el a jövőjét, és akkor az volt a válasza, hogy a szerződéséből hátralévő időt még szeretné kitölteni a Sionnál – mondta Árki. – Ez alatt pedig eldöntheti, hogy ha hazatér, akkor hol éljen, a feleségére tekintettel Budapesten, vagy Miskolcon, illetve hogy ezzel összefüggésben hol játsszon. Nem tudom, hogy a Sionnál hogyan alakul a sorsa, véleményem szerint túl sok fronton kell helytállnia a svájci csapatnak ahhoz, hogy egy ilyen kaliberű játékost hosszú távon mellőzzön. De ha valamiért ez mégis így történne, és furcsa körülmények között idő előtt fejeződne be a Sionnál a karrierje, akkor mi nyitottak lennénk arra is, hogy év közben fogadjuk. Mert igen, lenne helye a keretben egy ilyen rutinos, jó játékosnak, és a ha hazatérése után minket választana, akkor keretbe foglalhatná a pályafutását: ahol élete első élvonalbeli meccsét játszotta, onnan vonulhatna vissza. Ennek érdekében természetesen tartjuk vele a kapcsolatot a jövőben is.”Árki. – Ez alatt pedig eldöntheti, hogy ha hazatér, akkor hol éljen, a feleségére tekintettel Budapesten, vagy Miskolcon, illetve hogy ezzel összefüggésben hol játsszon. Nem tudom, hogy a Sionnál hogyan alakul a sorsa, véleményem szerint túl sok fronton kell helytállnia a svájci csapatnak ahhoz, hogy egy ilyen kaliberű játékost hosszú távon mellőzzön. De ha valamiért ez mégis így történne, és furcsa körülmények között idő előtt fejeződne be a Sionnál a karrierje, akkor mi nyitottak lennénk arra is, hogy év közben fogadjuk. Mert igen, lenne helye a keretben egy ilyen rutinos, jó játékosnak, és a ha hazatérése után minket választana, akkor keretbe foglalhatná a pályafutását: ahol élete első élvonalbeli meccsét játszotta, onnan vonulhatna vissza. Ennek érdekében természetesen tartjuk vele a kapcsolatot a jövőben is.”

Mint arról korábban a védő a Nemzeti Sportnak nyilatkozott, nem áll szándékában meghosszabbítani a jövő nyáron lejáró szerződését a Sionnál. Ezek után Didier Tholot vezetőedző közölte vele, hogy akkor ne számítson állandó játéklehetőségre. A miskolci születésű Vanczák – 2000-ben igazolt a DVTK-ból a Vasashoz – azzal zárta a jövőjét firtató gondolatmenetet: szerződésének lejártával még érez magában kellő erőt ahhoz, hogy két-három évet lehúzzon a magyar élvonalban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik