DVTK: Elfogadom a döntést, de nem esik jól – Bacsa Patrik

Vágólapra másolva!
2020.01.05. 09:42
null
Bacsa Patrik azt szeretné, hogy olyan döntés szülessen, amely a klubnak és neki is megfelel (Fotó: Dömötör Csaba)
Az évzáró vacsora után közölte Feczkó Tamás vezetőedző Bacsa Patrikkal, hogy a DVTK kölcsönadná a másodosztályba.

 

A Diósgyőri VTK év eleji sajtótájékoztatóján Feczkó Tamás vezetőedző közölte: a klub kölcsönadja Bacsa Patrikot, Szabó Bencét, Tóth Barnát és Zsolnai Richárdot.

„Az a cél, hogy minél többször lépjenek pályára, nálunk erre nem lenne lehetőségük” – mondta a szakember. Tekintettel arra, hogy a csapat (ahogy évek óta) ezúttal is a kiesés ellen harcol, furcsa a szurkolóknak, miért enged el futballistákat. Bacsa Patrikot kérdeztük, mennyire érte váratlanul a bejelentés.

„Semennyire – mondta a 27 éves támadó. – Decemberben, amint véget ért az évzáró vacsora, és indultunk haza, még utánam szólt az edző, hogy üljünk le beszélni. Akkor közölte velem, hogy a szakmai stáb és a klubvezetőség közösen úgy döntött, kölcsönadnának az NB II-be.”

Fiatal vagy épp kevesebb lehetőséget kapó futballistáknál jó döntés ilyenkor a kölcsönadás, de Bacsa Patriké talán más eset: 2010 májusában mutatkozott be a DVTK mezében, azóta 199 NB I-es bajnokin 27 gólt szerzett. A kölcsönadást is ismeri, 2017 tavaszán Kisvárdán futballozott.

„Tíz éve vagyok itt, azóta igyekeztem mindent megtenni a klubért – mondta még Bacsa Patrik. – Természetesen elfogadom a döntést, de azért nem esik jól, ha ennyi idő után nem adnak rá lehetőséget, hogy az első csapattal készüljek, amíg nem találok magamnak együttest. Nyilván az a célom, hogy az NB I-ben futballozzak, szerencsére sokan megkerestek a sajtótájékoztató óta. Bízom benne, meg tudunk egyezni a Diósgyőrrel, hogy olyan döntés szülessen, amely a klubnak és nekem is megfelel.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik