DVTK: együttműködés a Miskolci Egyetem és a klub között

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.12.09. 17:33
null
Együttműködés a Miskolci Egyetem és a DVTK között (Fotó: <a href="http://dvtk.eu/21171-Egyuttmukodesi_megallapodast_irt_ala_a_Miskolci_Egyetem_es_a_DVTK-cikk-PR" target="_blank">dvtk.eu</a>)
Együttműködési megállapodást írt alá szerdán a Miskolci Egyetem és a Diósgyőri VTK – írja az MTI.

 

„Egy jól működő közösségben a felsőoktatás és a sport mindig is szorosan összekapcsolódik” – idézte a klub közleménye Sántha Gergelyt, a DVTK SE elnökét, aki kiemelte: az észak-magyarországi régióban a Miskolci Egyetem és a DVTK is a saját területén meghatározó szereplő, a megállapodás aláírásával pedig olyan együttműködés alapjait teremtik meg, amely már rövid távon mindkét fél hasznára fog válni.

„A Miskolci Egyetem mint regionális tudásbázis meghatározó szereplője a térségnek, csakúgy, mint a DVTK – fogalmazott Horváth Zita, a felsőoktatási intézmény rektora. – Ez az együttműködés lehetőséget biztosít arra, hogy még szorosabbra fűzzük a két szervezet kapcsolatát. A célunk az, hogy a térség sportolóit itt tartsuk, és közösen egy vonzó lehetőséget kínáljunk.”

A megállapodás keretében a tehetséges sportolók a Miskolci Egyetemen tanulhatnak, a tehetséges hallgatók pedig a DVTK színeiben sportolhatnak, emellett a DVTK gyakorlati képzést biztosít a miskolci hallgatóknak a duális képzés keretében.

Hosszú távon több, sporttal összefüggő kutatás-fejlesztési projekteket indít a DVTK és a Miskolci Egyetem. A kutatási projektek az egyetem oktatói, kutatói és doktoranduszai számára kutatási lehetőséget teremtenek, a kutatások eredményeinek felhasználása segíti a DVTK fejlődését.

A szerdai aláírás alkalmával azt is bejelentették, hogy a 2024-es Európai Egyetemi Játékok rendezése során a DVTK segítséget nyújt szakembereivel, tapasztalatával és létesítményeivel, így a DVTK stadionjában, multifunkciós csarnokában és röplabdacsarnokában is – melyet a remények szerint 2024-re átadnak – pályára léphetnek majd az egyetemi hallgatók. Szükség esetén a DVTK Medical Centert is használhatják.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik