DVTK: a csapatkapitány és az egyik támadó is távozhat

Vágólapra másolva!
2019.06.29. 08:29
null
Vernes Richárd iránt a DVSC és a Honvéd is érdeklődik (Fotó: Meder István)
A Nemzeti Sport értesülései szerint távozik a DVTK labdarúgócsapatától Vernes Richárd, és a kapus Antal Botond is búcsúzhat Braniszlav Danilovics érkezése után.

 

Nincs megállás Diósgyőrben sem, a miskolci klubnál is vannak változások a keretben. Hivatalosan egyelőre Haris Tabakovic, Vági András és Zsolnai Richárd érkezett a DVTK-hoz, kölcsönből pedig visszatért Óvári Zsolt és Ternován Patrik Balmazújvárosból. Még lehet érkező – információnk szerint biztosan a csapatnál folytatja pályafutását Braniszlav Danilovics.

A legutóbb a Puskás Akadémiában szereplő kapus érkezése érdekes helyzetet teremthet, aligha elképzelhető, hogy Antal Botond és Bukrán Erik is Diósgyőrben marad: előbbi játékos távozására mutatkozik nagyobb esély – a 27 esztendős kapus öt év után inthet búcsút a klubnak.

A csapatkapitány az előző idényben 21 bajnokin lépett pályára, és a hírek szerint több élvonalbeli klub érdeklődik iránta. S nem csupán kapusposzton, a támadósorban is lehet változás: lapunk úgy értesült, hogy az előző idény (társ) házi gólkirálya, Vernes Richárd klubot cserélhet, mert állítólag a szakmai stáb nem számol vele. A 27 éves támadó iránt a Debrecen és a Honvéd is érdeklődött, de egyelőre nem dőlt el, hol folytatja pályafutását.

Biztosra vehető, hogy Joachim Adukor viszont a DVTK-ban szerepel a jövőben, a ghánai védekező középpályás már napok óta Fernando Fernández vezetőedző együttesével edz. Benne van a pakliban, hogy a marokkói csatár, Szufian Dzsebari is Diósgyőrbe szerződik, csakúgy, mint a legutóbb Csákváron futballozó bal oldali védő, Galambos Ádám.

Egy biztos: annak érdekében, hogy a DVTK ne a kiesés ellen küzdjön (ismét) 2020 tavaszán, a keretet, s azon belül éppen a védő-, illetve támadósort meg kell erősíteni.

A DVTK legközelebb szombaton 19 órakor lép pályára, a Debreceni VSC ellen játszik felkészülési mérkőzést Pallagon. A drukkerek azonban ne induljanak útnak, mert zárt kapus lesz az összecsapás!

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Haris Tabakovic
(svájci-bosnyák, DVSC, szabadon igazolhatóként), Vági András (Paks, szabadon igazolhatóként), Zsolnai Richárd (Vác FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők: Óvári Zsolt (Balmazújváros), Ternován Patrik (Balmazújváros)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Korbély Kristóf
Kiszemeltek: Joachim Adukor (ghánai, szabadon igazolható, legutóbb FK Sarajevo – Bosznia-Hercegovina), Danilo (brazil, szabadon igazolható, legutóbb Bp. Honvéd), Braniszlav Danilovics (szerb, Puskás Akadémia FC), Galambos Ádám (Csákvár), Soufiane Jebari(spanyol-marokkói, szabadon igazolható, legutóbb FK Csíkszereda – Románia)
Távozók: Forgács Dávid (lejár a szerződése), Tomislav Mazalovic (horvát, szabadon igazolható), Ivan Rados (magyar-horvát, Vasas, szabadon igazolhatóként), Szabó Balázs (lejár a szerződése)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Prosser Dániel (?, Puskás Akadémia FC), Szabó Bence (?, Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Antal Botond, Vernes Richárd (DVSC, Honvéd)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik