DVSC: minden készen áll a csütörtöki stadionavatóra

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.04.28. 17:11
null
A Nagyerdei Stadion belülről (Fotó: MTI)
Minden készen áll a csütörtöki debreceni stadionavatóra, a Nagyerdei Stadion működtetésére aláírták az üzemeltetési szerződést az MSE Kft.-vel – jelentette be Kósa Lajos, Debrecen polgármestere hétfőn sajtótájékoztatón.

 

Az új stadion gyepén tartott tájékoztatón Kósa Lajos elmondta: az intézmény üzemeltetője 22-22 százalékban a debreceni önkormányzat, illetve a Debreceni Egyetem (DE), 56 százalékban a Campus Eleven Iskolaszövetkezet tulajdonában van.

Az új üzemeltető hétfőn a DVSC-vel is megköti a szerződést, s a nyitórendezvény lebonyolításába is bekapcsolódik – tette hozzá a polgármester.

Kósa Lajos utalt a szombaton bekövetkezett tragikus balesetre, amikor a tetőfedést készítő cég egyik ipari alpinista szerelője 15 méterből lezuhant és szörnyethalt a stadionban. Debrecen városa, a Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós (NSR) Kft. és a tetőfedést végző fővállalkozó a nyitóünnepségen gyűjtést szervez az elhunyt családja megsegítésére. A stadion különböző részein kihelyezett urnákban adhatnak támogatást a vendégek – ismertette Kósa Lajos.

Papp László (Fidesz), Debrecen alpolgármestere elmondta: telt házat várnak a több mint 20 ezres stadion megnyitójára, a jegyek 90 százaléka már elkelt. Május elsejét követően megkezdődik a stadion üzemszerű működése: május 10-én az Újpestet fogadja a Loki a Nagyerdei Stadionban.

Nagy Attila, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. vezérigazgatója közölte: felkészültek a Nagyerdőben egyszerre sohasem látott tömeg utaztatására. Az 1-es villamos vonalán meghosszabbították a megállóhelyeket, így már az új spanyol villamosok is közlekedhetnek a stadionhoz vezető útvonalon, de nagyszámú autóbuszt is beállítanak a megnyitó napjára.

A Nagyerdei Stadion kívülről (Fotó: MTI)
A Nagyerdei Stadion kívülről (Fotó: MTI)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik