DVSC: „Kondás nem akarta, hogy visszatérjek” – a gólkirály

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.10. 12:26
A DVSC-től nyáron távozó Adamo Coulibaly visszatért Debrecenbe, igaz, csak látogatóba jött, csapata még nincs. De ha már itt van, interjút adott a Nemzeti Sportnak, amelynek beszélt az elmúlt fél évről, a második – az elsőnél jóval sikertelenebb – debreceni időszakáról (az előző idényben hét meccsen nem szerzett gólt az NB I-ben, míg korábban 110 meccsen 66 találatig jutott, kétszer volt gólkirály a magyar élvonalban).

„Nem is olyan régen érkeztem vissza Debrecenbe – adott helyzetjelentést a 34 esztendős futballista. – Persze, még mielőtt bárki is félreértené, szó sincsen arról, hogy újra a Loki futballistája leszek. A családomat és néhány barátot látogatok meg. Azonban nem csupán erről szólnak a napjaim, az elmúlt hetekben odahaza, Franciaországban egy harmadosztályú együttessel tréningeztem, míg Magyarországon egyénileg készülök tovább. Délelőttönként felhúzom a futócipőmet, és nekivágok az erdőnek. Néha nosztalgiázom is, és szándékosan a régi, Oláh Gábor utcai stadion felé kocogok.”

Adamo Coulibalyt és a DVSC-t megannyi szép közös emlék fűzi az ütött, kopott létesítményhez. Bajnoki-, és gólkirályi címek, elnyúló ünneplések, a légióst nem egyszer vastaps kísérte az öltözőbe.

„Az a korszak lezárult – folytatta a csatár. – Szép volt, jó volt, a debreceni évekre mindig szívesen emlékszem majd, de immár csakis előre nézek. Szeretnék csapatot találni magamnak, újra formába lendülni. A télen nagy reményekkel tértem vissza Debrecenbe, úgy gondoltam, tudok segíteni a csapatnak, ám másként alakult… Az igazsághoz hozzá tartozik, kis túlzással mindenki szerette volna, ha visszatérek, a tulajdonos, a szurkolók, csak az edző nem. Kondás Elemér nem ragaszkodott volna hozzám, sajnos, ez meg is látszott a teljesítményemen. Játszottam két meccset a Loki második csapatában, rúgtam is két gólt, de az NB I-ben nem sikerült a kapuba találnom.”

Pedig a légiós nagy vágya, hogy egyszer elérje a százas álomhatárt.

A Loki színeiben eddig 66-szor volt eredményes az NB I-ben, érzése szerint ha megkapná valahol a lehetőséget, két-három héten belül olyan formába tudna lendülni, amellyel újra elkezdhetné rúgni, fejelni a gólokat.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVSC-NÉL

Érkezők: Bokros Tibor (Balmazújváros), Koval Viktor (Dunaújváros), Karol Mészáros (szlovák, Puskás Akadémia), Danilo Szekulics (szerb, Vojvodina – Szerbia)
Kölcsönbe érkezők: Braniszlav Danilovics (szerb, Puskás Akadémia, legutóbb videoton)
Kölcsönből visszatérők: Geoffrey Castillion (holland, Puskás Akadémia), Karikás Krisztián (Balmazújváros, ?), Nagy Kevin (Balmazújváros), Szilvási Péter (Mezőkövesd)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Balogh Krisztián, Bíró Péter, Kabály Márk, Kerekes Krisztián, Kovács Péter, Kozák Achilles Kálmán, Maruscsák Jan, Zsóri Dániel
Kiszemeltek:
Botka Endre (Honvéd), Tóth Milán (MTK)
Távozók: Bódi Ádám (Videoton), Adamo Coulibaly (francia, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Troyes – Franciaország), Deczki Máté (Stoke City – Anglia), Kártik Bálint (Nyíregyháza), Lázár Pál (DVTK, szabadon igazolhatóként), Máté Péter (Nyíregyháza), Ibrahima Sidibe (szenegáli, KSK Hasselt – Belgium, szabadon igazolhatóként), Bozidar Radosevic (?)
Kölcsönbe távozók: Kinyik Ákos (Budaörs), Barna Szabolcs (Nyíregyháza), Berdó Péter (Szolnoki MÁV), Balogh Krisztián (Balmazújváros), Sós Bence (ismét Mezőkövesd), Varga Kevin (ismét Baémazújváros)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:

Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Varga József (Videoton)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik