DVSC: 2014 áprilisában át kell adni az új stadiont

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.01.29. 11:06
A kivitelezést végző konzorciummal megkötötték a szerződést, így kedden elkezdődhet a debreceni Nagyerdei Stadion építése Kósa Lajos polgármester bejelentése szerint.

A politikus a sajtótájékoztatón közölte: a megállapodás alapján 2014. április 28. az átadási határidő, ekkorra minden szakhatósági és használatbavételi engedéllyel rendelkeznie kell a létesítménynek.

A kivitelezést elnyerő, két debreceni cégből álló „Hajrá, Debrecen!” konzorcium 11.45 milliárd forintért vállalta a megvalósítást. Az építkezés kedden a bontási munkálatokkal kezdődik.

Elkezdték bontani a régi Nagyerdei Stadiont (Fotó: dvsc.hu)
Elkezdték bontani a régi Nagyerdei Stadiont (Fotó: dvsc.hu)

A stadion 20 ezer férőhelyes lesz, fűthető játéktérrel – az UEFA-besorolás alapján IV. kategóriás lesz a létesítmény, ami alkalmassá teszi BL-, avagy El-mérkőzések megrendezésére is.

Kósa Lajos szavai szerint a Nagyerdei Stadion rekonstrukciója abba a sorba illik, amit a Főnix Csarnokkal nyitottak és a Kölcsey Központtal folytattak. Ezek a létesítmények voltak ugyanis az elsők Budapesten kívül, amelyek több ezer fős rendezvényeket biztonságosan és színvonalasan voltak képesek lebonyolítani.

A polgármester szerint ahhoz, hogy a magyar futball az európai elit közelébe zárkózhasson fel, elengedhetetlen az infrastruktúra javítása és szerinte a környező országok ebben megelőzik Magyarországot. Felhívta a figyelmet a leendő stadion multifunkcionális használhatóságára, az alkalmas lesz több tízezer fő befogadására egy-egy koncert vagy más nagy rendezvény alkalmával.

Hozzátette, a stadiont magyarok tervezték és a kivitelezést is helyi cégek végzik, ami bizonyíték arra, hogy a magyar vállalatok versenyképesek és megállják a helyüket nyílt, nemzetközi közbeszerzési eljáráson is.

„Hajrá, Loki, hajrá, Debrecen! Kezdődjön a stadionépítés!” – zárta szavait Kósa Lajos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik