Duchatelet: Száz önjelölt szeretne az Újpest edzője lenni

GALAMBOS DÁNIELGALAMBOS DÁNIEL
Vágólapra másolva!
2013.04.09. 08:51
Immár kevesebb mint harminc napja maradt az Újpestnek megtalálni pro licences vezetőedzőjét, és a jelöltek mellett a kérdések is sorjáznak. Balog Tibor lesz-e a kiválasztott? Ha nem, vajon csak papíron alkalmaznak új szakvezetőt, de Marc Leliévre dirigál tovább? Magyar vagy külföldi trénerben gondolkodnak?

„Hogy férfi lesz" – ütötte el egy poénnal Roderick Duchatelet a Nemzeti Sport azon kérdését, amely arra irányult, mit lehet tudni az Újpest leendő vezetőedzőjéről. Ennyivel legalább beljebb vagyunk.

Duchatelet még nem tudja, ki lesz az új vezetőedző 
(Fotó: Czerkl Gábor – archív)
Duchatelet még nem tudja, ki lesz az új vezetőedző (Fotó: Czerkl Gábor – archív)

Mivel azonban a Megyeri útiak belga tulajdonosának eddigi tevékenysége egyértelműen arról árulkodik, hogy becsületes, őszinte külföldi befektetőre lelt a negyedik kerületi klub, hajlanánk elfogadni, hogy az újpesti első embernek egyelőre tényleg halvány lila gőze sincs arról, ki veszi át Marc Leliévre-től a karmesteri pálcát. Pedig néhányan kandidáltak a magyar melóra.

„Úgy százan – avat be bennünket a kulisszatitkokba a tulajdonos. – És most csak az önjelöltek számát említettem. A világ minden pontjáról legalább húsz nemzet fiai jelentkeztek a feladatra, mégsem sikerült megtalálni a megfelelő embert. Nyilván vannak, illetve voltak nagy nevek is a kosárban, csakhogy a büdzsét is figyelni kell, csak bizonyos határok között mozoghatunk. Most még nem tudom megmondani, ki lesz a vezetőedzőnk, így azt se, magyar-e vagy külföldi."

Az idő viszont szorítja az elöljárót, elvégre azután, hogy az Újpest megvált Jos Daerdentől (a klub a honlapján március 5-én tette közzé a hírt), hatvan napot kapott arra, hogy pro licences szakvezetőt találjon. Ugyan az ideiglenes vezetőedző, Marc Leliévre láthatóan elég szépen összeszedte a botrányos szezonrajt után darabjaira hulló együttest – vele a ferencvárosi helytállást követően kétszer nyert a csapat –, a legmagasabb képesítés hiányában csak átmenetileg irányíthat. Pedig ha lenne neki...

„De nincs – hárított nyomban Roderick Duchatelet –, így aztán nem is kell feltennünk magunknak a kérdést, hogy megtartanánk-e Marcot vezetőedzőnek."

A „Ki foglalhatja el az újpesti kispadot?" játék az elmúlt héten újabb felfedezettel bővült Balog Tibor személyében, aki, micsoda véletlen, húszéves belga múltjával pénteken épp a szoros belga kötődésű Újpest mérkőzésére ballagott ki – és úgy fest, tényleg véletlen az egybeesés. Annyiban persze tudatos a charleroi-i lakos meccsválasztása, hogy „belgaként" kíváncsi lehetett a belga vezérlésű Újpestre, csakhogy hazatérésének oka családi jellegű, máskülönben pedig Roderick Duchatelet elárulta, tavaly nyáron beszélt utoljára Balog Tiborral.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, AZ ÚJPESTI TULAJDONOS ELKÉPZELHETŐNEK TARTJA-E, HOGY IDEIGLENES VEZETŐEDZŐT NEVEZ KI, KERESSE A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁT.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik