FTC: „Doll és Rebrov között a különbség? Most tudatosabb a játékunk”

Vágólapra másolva!
2018.10.04. 22:22
null
Szerhij Rebrov szerint játékosai a rájuk nehezedő nyomás miatt nem tudják kihozni magukból a maximumot (Fotó: Szabó Miklós)
A Ferencváros labdarúgócsapata sajtótájékoztatót tartott, amelyen az NSO Tv stábja is jelen volt. Dibusz Dénes elárulta, milyen érzés több mint húszezer ember előtt játszani az Újpest elleni derbin, valamint kitért arra is, mennyire sikerült elsajátítani azt a játékstílust, amit a bő egy hónapja kinevezett Szerhij Rebrov szeretne meghonosítani a Fradinál. A vezetőedző hangsúlyozta: szeretné, ha csapata minden meccsen dominálni tudna, valamint szót ejtett honfitársáról, Ivan Petrjakról is.

Természetesen szeretnénk dominálni minden mérkőzésen, és biztos vagyok benne, hogy a játékosok is így vannak ezzel –kezdte a Fradi vezetőedzője, Szerhij Rebrov. – Nem én voltam az edző az előző szezonban, tehát még sok felkészülési találkozót kell játszanunk, lépésről lépésre kell haladnunk. Az a legfontosabb, hogy a játékosok fejlődjenek. Biztos vagyok benne, hogy idővel minden meccsen dominálni fogunk... legalábbis megpróbáljuk.

Meghívótkapott az ukrán válogatottba Ivan Petrjak, a Ferencváros szélsője. Ezzel kapcsolatban Rebrov elmondta, előzetesen beszéltAndrij Sevcsenkóval, és örül, hogy egykori játékostársa meghívta a nemzeti csapatba Petrjakot, akit az NB I legjobb futballistájának tart.

Igen, beszéltem Andrijjal, kérdezett Petrjakról. Tudom, mire képes Ivan, láttam játszani még az ukrán bajnokságban, és most is hétről hétre. Úgy gondolom, egyre csak jobb lesz, és ami a legfontosabb, hogy magabiztosabb. Mindenki tiszteli, teszi a dolgát, és jól csinálja, amit csinál. Megérdemli, hogy a válogatottban legyen az alapján, ahogy itt szerepel. Lőtt néhány fontos gólt, de a statisztikák alapján – amelyek fontosak számomra – szerintem ő a legjobb labdarúgó a bajnokságban. Nem tudom, hogy fog e játszani, vagy sem, ezt az edző dönti el, ám ahogy elmondtam Andrij Sevcsenkónak is, örülök, hogy meghívta Ivant az ukrán válogatottba.

Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa arra a kérdésre, hogy miben látja a különbséget Thomas Doll és Szerhij Rebrov között, kitérő választ adott, azonban hozzátette, jelenleg tudatosabb a Fradi futballja.

Minden edző más és minden edző mást követel, más elképzelései vannak a játékról. Mi most struktúrában gondolkodunk. Fontos, hogy mindenki tudja az egyes szituációknál, hol kell helyezkednie, labdavesztésnél hol tudunk labdát szerezni, és hogy hol tudunk nyomást gyakorolni az ellenfélre. Úgy gondolom, most talán picit jobban megtervezett és tudatosabb a játékunk.

Nézőcsúcs előtt került sor múlt hétvégén aFerencváros–Újpest derbire, és Dibuszennek kapcsán elárulta, milyen érzés volt több mint húszezer ember előtt futballozni.

Nagyszerű hangulata volt a mérkőzésnek. Gyakorlatilag erre várunk hétről hétre, hogy telt ház előtt tudjunk pályára lépni. Örülök, hogy ez most sikerült, és bízom benne, hogy a szurkolóink nagy része szombaton is ki fog látogatni a Debrecen ellen. Remélem, sikerült olyan játékot nyújtani és olyan mentalitást mutatni, ami arra ösztönzi a drukkereket, hogy kilátogassanak a hétvégén is, és újra egy fantasztikus estét élhetünk majd át.″

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik