Casoni: A szabály nem segít bennünket

Vágólapra másolva!
2015.07.26. 10:23
null
A Videoton játékosai nem veszíthetik el a fejüket, a jövő héten a BL-ben és a bajnokságban is javíthatnak (Fotó: Koncz György)
Négy mérkőzést rendeztek szombaton a labdarúgó NB I második fordulójában: a fővárosi rangadókon a Budapest Honvéd 2–1-re legyőzte az MTK-t, míg az Újpest két góllal nyert a Vasas otthonában. A bajnoki címvédő Videoton hazai pályán meglepetésre kikapott a Haladástól, a Paks pedig magabiztosan legyőzte a Békéscsabát. Lássuk a meccs utáni edzői értékeléseket!

BUDAPEST HONVÉD–MTK BUDAPEST 2–1

Marco Rossi, a Budapest Honvéd vezetőedzője: – Végre! Ez az első szó, amit mondani tudok. Amióta én vagyok a Honvéd edzője, talán egyszer sem győztük le a kék-fehéreket. De most sikerült, és úgy gondolom, megérdemeltük. Amikor februárban visszajöttem Kispestre, sok elbizonytalanodott, hitehagyott embert láttam magam körül. Onnan álltunk fel, és most itt tartunk. De ne lihegjük túl ezt a rajtot, óriási hiba lenne.

László Csaba, az MTK vezetőedzője: – Nehéz mit mondanom, rendkívül bosszús vagyok. Ez a meccs a kezünkben volt, meg kellett volna nyernünk. Óriási egyéni hibákat követtünk el. Nem a grundon vagyunk, ahol az ilyesmi belefér. Nem számoltam a helyzeteket, de állítom, hogy minimum az ikszet megérdemeltük volna. A kispestiek a hetvenedik perctől nagyon elfáradtak, mi pedig kihagytuk a meccslabdát. Ez a mérkőzés könnyebb volt, mint a felcsútiak elleni találkozó. Mégis pont nélkül távozunk, és ezt csak magunknak köszönhetjük.

VIDEOTON–SZOMBATHELYI HALADÁS 0–1

Bernard Casoni, a Videoton vezetőedzője: – Sok helyzetet dolgoztunk ki, volt lehetőségünk a vezetés megszerzésére, sőt talán arra is, hogy győzelemmel zárjuk a meccset. De... Balszerencsés öngólt kaptunk, és bár a labdarúgók nagyon akartak, nem sikerült egyenlíteni. Nehéz helyzetben vagyunk, háromnaponta játsszuk a mérkőzéseket, és az a szabály sem segít bennünket, hogy csak öt külföldi szerepelhet. Ettől függetlenül ezt a meccset igenis megnyerhettük volna. A munkában látom a továbblépés lehetőségét. Nem tehetünk mást, mint keményen dolgozunk. A kitartás a kulcsszó, ugyanis a minőség megvan a csapatban, ettől függetlenül össze kell kapnunk magunkat.

Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője: – Nagyon értékes a győzelmünk, és sokat is tettünk érte. Nem a vereséget akartuk elkerülni, hanem eredményes futballra törekedtünk. Csapatként nagyon sokat tettünk azért, hogy pontokkal távozzunk Fehérvárról. A bajnoki rajton a Ferencváros ellen a bátor támadófutballt hiányoltam. Sajnálom, hogy a Videoton ellen kihagytuk a nagy lehetőségeinket, ugyanakkor jó volt látni, hogy a játékosaink végig egymást kisegítve futballoznak. Minden pontra szükségünk van. Előzetesen talán valóban igent mondtam volna az esetleges pontszerzésre, ám próbáltam azt sugározni a labdarúgóim felé, hogy bátran küzdjenek.

PAKSI FC–BÉKÉSCSABA 4–0

Csertői Aurél, a Paks vezetőedzője: – Az eredmény nem tükrözi, hogy mennyit tettünk a győzelemért. Más kérdés, hogy végig uraltuk a játékot, és mi irányítottuk a mérkőzést. Elsősorban magunkat kellett legyőzni, az első fordulóban Újpesten nem nyújtottunk jó teljesítményt. Most sokkal jobb felfogásban játszottunk, de nem mindig. Maradéktalanul nem lehetek elégedett.

Zoran Szpisljak, a Békéscsaba vezetőedzője: – Nagyon csalódott vagyok, nem ilyen mérkőzést vártam. Ami az első fordulóban a Debrecen ellen jó volt, az most kevésbé. Az első két gólunkat nagyon könnyedén kaptuk, ez felelőtlenség volt a részünkről. Utána már nem tudtunk váltani. A védekezés nagyon fontos része a labdarúgásnak, sajnos sok gólt kaptunk az első két fordulóban. Örömteli ugyanakkor, hogy nem kijátszottak bennünket, javarészt szögletből és szabadrúgásból jártak túl az eszünkön. De látni kell, ez az élvonal, itt jobban kell koncentrálni, kevesebb területet lehet hagyni az ellenfél csatárainak. El kell ismerni, dolgoznunk kell a védekezés hatékonyabbá tételén.

VASAS–ÚJPEST 1–3

Simon Antal, a Vasas vezetőedzője: – Picit görcsösen kezdtünk, talán amiatt, mert nagyon szerettünk volna bizonyítani az első hazai meccsen a szurkolóinknak. Viszont a játékunk lassabb volt, mint Diósgyőrben. A csapat tartását dicséri, hogy fel tudtunk állni a kapott gól után, mert addig nekünk voltak helyzeteink. Úgy gondoltuk, hogy a szünetben megnyugszunk, és megnyerjük majd a mérkőzést, de sajnos nem ez történt.

Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője: – A második félidő alapján megérdemeltük a győzelmet. Több játékosunk nem a saját posztján szerepelt különböző okok miatt, de bebizonyították, hogy meg tudják oldani a kért feladatot. Öt-hat játékos kevesebbet játszott az utóbbi időszakban, tartottam tőle, hogyan bírják majd fizikálisan a meccset, de ezzel végül nem volt gond.
Forrás: vasasfutballclub.hu

AZ ÁLLÁS
1. Budapest Honvéd 2 2 3–1 +2 6
2. Paksi FC 2 1 1 4–0 +4 4
3. Újpest FC 2 1 1 3–1 +2 4
4. Ferencvárosi TC 1 1 2–0 +2 3
5. DVSC-Teva 1 1 3–2 +1 3
6. Diósgyőri VTK 1 1 2–1 +1 3
7. MTK Budapest 2 1 1 2–2 0 3
8. Szombathelyi Haladás 2 1 1 1–2 –1 3
9. Puskás Akadémia FC 1 1 0–1 –1 0
10. Videoton FC 2 2 0–2 –2 0
11. Vasas FC 2 2 2–5 –3 0
12. Békéscsaba Előre 2 2 2–7 –5 0

LABDARÚGÓ NB I, 2. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Július 25., szombat
15.30 Bp. Honvéd–MTK 2–1
Kassai Viktor
18.00 Videoton FC–Haladás 0–1 Solymosi Péter
18.00 Paksi FC–Békéscsaba 4–0
Erdős József
20.30 Vasas–Újpest FC 1–3 Vad II István
Július 26., vasárnap
18.00 DVSC-Teva–Puskás Akadémia
Bognár Tamás
18.00 FTC–DVTK (Tv: M4)Farkas Ádám
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik