Carrillót nem foglalkoztatja a történelemírás, kemény tavaszra számít

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2015.01.18. 12:42
null
Joan Carrillo (középen) kemény tavaszra számít (Fotó: Szabó Miklós)
Joan Carrillo, az NB I tabelláját vezető Videoton vezetőedzője a tetemes előny ellenére kemény tavaszra számít, és nem foglalkoztatja a történelemírás. A szakember még a testvérével is folyton a célravezető taktikán tanakodik.

– Hiányzott a csapat?
– Hiányzott, bizony – bólintott Joan Carrillo, a felkészülést egy hónapnyi szünet után csütörtökön kezdő, szombat óta Marbellában edzőtáborozó Videoton vezetőedzője. – Habár az elmúlt hetekben láttam eleget, ugyanis a szabadidőm egy részét azzal töltöttem, hogy elemeztem az őszi idényben vívott meccseinket. Alaposan átrágtam magam a felvételeken, a védekezésünket és a támadójátékunkat ugyanúgy analizáltam, mint a rúgott és a kapott gólokat. Szerencsére a kapottból nem volt sok, tizenhét bajnoki mérkőzésen csupán hatszor került a kapunkba a labda, de azt mondom, még itt is javulhatunk.

– Ha éppen nem az őszi történéseket boncolgatta, mivel múlatta az idejét?
– Amire év közben alig nyílik mód, a Katalóniában élő rokonokkal, barátokkal találkoztam.

– Futballmentes napok voltak?
– Majdnem... Mivel jóformán nincs olyan családtagom vagy cimborám, aki ne bolondulna a játékért, előbb-utóbb azon kaptuk magunkat, hogy szakmázunk. Az öcsém, Lluís a Segunda Divisiónban szereplő Llagostera vezetőedzője, képzelheti, mit műveltünk. Nem egyszer megegyeztünk abban, hogy most mindenről társalgunk, csak a fociról nem, erre öt perc múlva már azon tanakodtunk, melyik taktika a célravezetőbb...

– Testvére járt már Vidi-meccsen?
– Még az előző bajnokságban, amikor pályaedző voltam. Ha minden jól megy, tavasszal eljön, megnézi, hogyan dolgozom vezetőedzőként.

– A bajnokcsapatot figyelheti majd?
– Ennyire nem érdemes előreszaladni. Sikeres ősz van mögöttünk, de ezzel már nem foglalkozunk. A játékosokkal is megegyeztünk abban, hogy a múltat lezártuk, csak az előttünk álló feladatokra koncentrálunk. Tudjuk, hogy a szezon végére hova szeretnénk eljutni, mindent megteszünk azért, hogy a céljainkat elérjük. Amit az elemzés során tapasztaltam, elégedetté tett, mégsem dőlhetünk hátra. Épp ellenkezőleg. Edzésről edzésre, mérkőzésről mérkőzésre jobbak akarunk lenni!

– Tízből kilencen ugyanakkor elkönyvelték, hogy a bajnoki címet már nem lehet elvenni a Videotontól.
– Tényleg? Ez esetben adják oda nekünk az aranyérmeket, és akkor nem is kell lejátszanunk a hátralevő tizenhárom fordulót...

– Most akkor lesz méltó vetélytársuk az első helyért folytatott csatában, vagy nem?
– Hogyne lenne! Aki úgy gondolja, hogy könnyű tavasz vár ránk, téved. Félreértés ne essék, nem féltem a csapatomat, sőt megnyugtat, hogy ilyen kerettel és stábbal dolgozhatok, ám bármi megtörténhet. Ami ma fehér, holnapra fekete lehet. Az emberek azt mondják, az NB I legjobb védője és támadója, Juhász Roland és Nikolics Nemanja nálunk játszik. Ez idáig rendben. De mi van akkor, ha bármilyen oknál fogva még a télen elveszítjük őket? Nos, akkor az van, hogy a könnyűnek vélt helyzetünk nehézre fordul.

– Jó ideje slágertéma Nikolics Nemanja jövője. Próbálta rábírni a maradásra?
– Természetesen tudattam vele, hogy örülnék, ha továbbra is minket erősítene. Egyúttal kértem, hogy konkrétumok híján ne a jövőjén rágódjon, mert az a teljesítmény rovására megy. Megbízunk egymásban, így tudhatja, érte is dolgozom. Ugyanúgy, mint a csapat többi tagjáért.

– A hátralevő tizenhárom fordulóban kilencszer kényszerülnek vendégségbe, a rangadókat egytől egyig Fehérvártól távol vívják. Nem rémiszti meg?
– Egyáltalán nem. Persze jobb lenne kilencszer a Sóstói Stadionban, otthon játszani, de mi nem a kifogásokat, hanem a megoldásokat keressük. Az idegenbeli mérlegünk egyébként sem rossz, hogy mást ne mondjak, a Lombardot és a Dunaújvárost jobban megvertük Pápán és Újvárosban, mint odahaza.

– Mennyire követi figyelemmel a vetélytársakat?
– Maximálisan képben vagyok. Nyilvánvaló, minden csapat erősödni szeretne, a Ferencvárosnak máris sikerült. Hajnal Tamás és Varga Roland személyében kiváló labdarúgókat igazolt, ám biztos vagyok benne, hogy a többi klubnál is lesznek jelentős változások.

– Foglalkoztatja a történelemírás?
– Nem.

– Holott foglalkoztathatná, mert ha mindhárom színtéren elsőként zárnának, azzal beírná magát a klub históriás könyvébe.
– Ebben a történetben nem az én személyem a lényeg. Kizárólag a csapat fontos.

– No és ha a csapat ír történelmet?
– Akkor rendben vagyunk.

MI VÁRHATÓ A VIDEOTONNÁL ÁTIGAZOLÁSFRONTON? KI DÖNT? RANGSOROLNAK A BAJNOKSÁG, A MAGYAR KUPA ÉS A LIGAKUPA KÖZÖTT? A TELJES INTERJÚT KERESSÉK A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik