Budafok: „Amikor közöltem ezt az öltözőben, volt, akinek elkerekedett a szeme”

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.11.10. 09:47
null
Csizmadia Csaba edzést vezényel (Fotó: Balogh László)
Csizmadia Csaba, a labdarúgó NB I hatodik helyén álló Budafok vezetőedzője nem örül, hogy elmaradt a Honvéd elleni múlt hét végi bajnoki, ugyanakkor úgy véli: a segítő szándék természetes, az egészség mindennél fontosabb – még ha így december 23-án kényszerülnek is bajnoki meccset játszani.

„Amikor bementem az öltözőbe és közöltem ezt a csapattal, volt, akiknek elkerekedett a szeme – elevenítette fel Csizmadia Csaba a pillanatot, amikor játékosai megtudták: szenteste előtt egy nappal, december 23-án pótolják a Honvéd elleni meccset. – A mostani nem egy általános, megszokott szituáció. Bízunk benne, hogy hamarosan megszűnik a járvány, addig viszont áldozatokat kell hoznunk. Például azt az áldozatot, hogy karácsony előtt kevesebb időt tudunk majd a családdal tölteni.”

A klubhonlapon kedden megjelent interjúban Csizmadia beszél a konkrét esetről is, arról, miért fogadták el a koronavírus-fertőzések sújtotta Honvéd halasztási kérelmét.

„A döntés egy nappal korábban született meg a halasztással kapcsolatban. Nem örülök, hogy elmaradt a találkozó, de a sportszerűség azt kívánta, hogy fogadjuk el a Budapest Honvéd kérelmét. Számunkra egyértelmű, hogy ahol tudunk, segítünk, különösen a mostani, nehéz helyzetben. Talán mondhatom, hogy példát mutattunk sportszerűségből, tisztességből. Ez nagyon fontos. Persze van olyan helyzet, amikor a sűrű versenynaptár miatt nincs lehetőség a halasztásra, de azt gondolom, természetesnek kell lennie a segítő szándéknak.”

Csizmadia szerint „benne van a pakliban”, hogy a járvány miatt az NB I küzdelmei is félbeszakadnak, de bízik abban, hogy ilyesmire végül nem kerül sor. „Az viszont vitathatatlan, hogy az egészség mindennél fontosabb.”

A válogatott szünetben a Budafok szeretett volna edzőmérkőzéseket játszani, de a sok hiányzó (sérülések, betegségek) miatt előbb az MTK, majd az U19-es válogatott is lemondta a lekötött meccset.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik