Bp. Honvéd: Pisont irányításával újra a pályán edzenek Lanzafaméék

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2020.04.21. 09:20
null
Davide Lanzafame és társai újra a pályán edzenek (Fotó: honvedfc.hu)
A kispestiek a Magyar Futball Akadémián folytatják az egyéni edzéseket – Pisont István edző beszélt a biztonsági előírásokról, ambícióiról, valamint a családi tragédia is szóba került.

 

Kispesten sem vártak tovább: hétfőtől a Budapest Honvéd lehetőséget ad játékosainak, hogy a Magyar Futball Akadémia pályáit használva folytassák tovább az egyéni edzéseket, szem előtt tartva az egészségügyi előírásokat.

A klub nem tette kötelezővé a megjelenést a játékosoknak, hiszen akik az utóbbi hetekben vidékre költöztek a koronavírus-járvány miatt, nem kell ezért visszatérniük Budapestre, ha odahaza is megfelelő körülmények között edzhetnek.

VÁLOGATOTT KISZEMELTEK

Lapunk információja szerint a Bp. Honvéd kísérletet tett a hatszoros válogatott Vida Máté és a tizenhatszoros válogatott Kalmár Zsolt megszerzésére. Mindkét futballistát szerződés köti a DAC-hoz, így mindenképpen fizetni kell értük. Úgy tudjuk, csekély az esély rá, hogy a két 24 éves játékos Dunaszerdahely után a kispesti klubban folytassa pályafutását.

„Az elmúlt öt hetet otthon tölthették a labdarúgók, egyéni edzésterv szerint készültek – mondta lapunknak Pisont István, a Budapest Honvéd megbízott edzője, aki a távozó Giuseppe Sannino helyét vette át ideiglenesen, és Valerio Zuddas erőnléti edzővel közösen irányítja jelenleg a munkát. – A jó egy hónap alatt folyamatosan egyeztettünk a futballistákkal, ki milyen állapotban van, s közben azon dolgoztunk, miként lehetne még jobban segíteni őket. Ezen a héten háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken tartunk egyéni edzéseket a Magyar Futball Akadémián, meglátjuk, mit hoz a jövő. Az biztos, hogy amilyen egészséget óvó intézkedést megtehetünk, megtesszük: minden edzés előtti napon lázat mérnek a futballisták, s ez megtörténik az edzőközpontban is, mielőtt felmennek a pályára. Fontos, hogy nem érintkeznek egymással, az épületbe nem lépnek be, hanem az oldalsó bejáraton közelítik meg a pályákat, a labdát ők hozzák magukkal, és viszik is haza. A futballisták nem jöhetnek tömegközlekedési eszközzel, csak autóval, s nem is fürödhetnek itt, hanem csak otthon. Fontos kiemelni, hogy a srácok kellő, tizenöt-húsz méteres távolságban helyezkednek egymástól, s mivel igazából egyedül edzenek, nem is a szakmán van a hangsúly ezen a héten, hanem hogy érezzék, más közegbe kerülnek, kiszakadnak otthonról, stoplist húznak, remek pályán készülhetnek, és persze szeretnénk látni őket, miként mozognak.”

Pisont István elmondta, megtiszteltetésnek veszi, hogy a csapat irányításával újra segítséget kért tőle a klubvezetőség – kérdés persze, meddig, hiszen a Honvéd keresi az új vezetőedzőt.

„Egyszer már segítettem, amikor Giuseppe Sannino kapcsolatba kerülhetett a koronavírus miatt lezárt területen élő emberekkel, akkor két hétre vettem át ideiglenesen a vezetőedzői szerepet. Mivel szívügyem a Honvéd, nem is lehetett kérdés, hogy újra igent mondok a felkérésre. Hogy ki lesz a vezetőedző, nem tudom, nekem is vannak efféle ambícióim, de bárhogyan dönt a vezetőség, elfogadom. Egyelőre az a legfontosabb, hogy a labdarúgók újra lássák egymást, jöjjön vissza a labdabiztonságuk – hogy mikor játszhatnak újra tétmeccset, mikor folytatódik a bajnokság, senki sem tudja, s bizony rossz ez a bizonytalanság.”

A szakember kemény időszakot tudhat maga mögött, hiszen az elmúlt hetekben két hozzátartozóját is elveszítette.

„A nagynéném és az egyik unokatestvérem elhunyt, egyikük sem a koronavírus-járvány miatt ment el. Borzalmas volt megélni, ráadásul nem is roma szokások szerint temethettük el őket a korlátozások miatt, így mindössze másfél óra alatt el kellett tőlük búcsúzni Gádoroson. Mindketten hamar hagytak itt minket, a nagynéném hatvannégy, az unokatestvérem mindössze harmincöt éves volt. Lelkileg megviselt a két haláleset, de jelenleg arra kell fókuszálnom, hogy a kispesti játékosokkal foglalkozzak – ezt mindig szívesen teszem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik