nemzetisport.hu
2017.06.14 15:10 Frissítve: 2017.06.14 16:30

Balmazújváros: Horváth Ferenc a vezetőedző – hivatalos

Ahogy azt a Nemzeti Sport korábban elsőként jelezte: a labdarúgó NB I-be feljutó Balmazújváros Horváth Ferencet nevezte ki vezetőedzőjének. A klub hivatalos honlapjának tanúsága szerint a tréner kettő plusz egy évre szóló szerződést kötött.Horváth Ferenc következő állomáshelye: Balmazújváros (Fotó: NS-archív)

Az NB II-ből az élvonalba jutó Hajdú-Bihar megyei csapat kispadját a feljutást követően elhagyta Feczkó Tamás, aki az NB II-be kieső MTK vezetőedzője lett.

Hogyan szerepel a következő idényben az OTP Bank Ligában a Balmazújváros?

Eredmények állása
 

A helyére keresett új vezetőedzőt a Balmazújváros, és Horváth Ferenc személyében meg is találta az ideális trénert. A klub közleménye szerint a 44 éves szakvezető kettő plusz egy évre szóló megállapodást kötött. Szakmai stábjába Szamosi Tamás és Borsos Vilmos került be.

Horváth Ferenc az NB I-ben még egyik klubjánál sem dolgozott végig egy teljes bajnoki idényt. 2012 őszén a Kecskemétet szezon közben vette át, majd a bajnokság végéig irányította (22 NB I-es mérkőzésen). 2013 nyarán Paksra igazolt át, az ősszel ott ült a kispadon, majd – Pintér Attila szövetségi kapitánnyá kinevezése után – a 2014-es esztendő elején Győrbe ment. Tehát az ETO-hoz is szezon közben érkezett, majd a következő idényben 11 forduló eltelte után távozott. Tavaly a Videotont az őszi évad közben vette át a francia Bernard Casoni menesztése után, aztán a nyáron a DVTK-hoz szerződött, s a diósgyőriektől 21 forduló után volt kénytelen megválni.

Váratlanul ért a felkérés, hiszen Feczkó Tamást jó edzőnek tartom, és nem gondoltam, hogy edzőkérdés lehet Balmazújvárosban – kezdte Horváth Ferenc. – Azt mondhatnám, hogy először lehetetlen küldetésként tekintettem a feladatra, – bár nincs olyan arcom, mint a Tom Cruise-nak – de szeretem a kihívásokat. Próbálok mindent megtenni az első osztályban maradás érdekében. Nagyon őszintének tűnik a vezetőség, a csapat, a környezet, egyszóval minden adott, hogy sikeresek lehessünk együtt!"

Kellemetlen helyzetbe kerültünk a feljutást követően, hiszen az NB II-ben velünk dolgozó stáb egésze elköszönt. Köszönöm a sok segítséget, amit kaptunk a megfelelő edző megtalálása érdekében is, azt gondolom, hogy ő lehet a legmegfelelőbb, a legalkalmasabb ember – így Tiba István, a Balmazújváros elnöke. – Örülök, hogy az első számú jelöltünk elfogadta a felkérésünket, őszintén megmondtam neki, hogy minket mindenki leír, mi rendelkezünk a legkisebb költségvetéssel. Nem vár rá egyszerű feladat, mégis bízunk a közös munka gyümölcsében. Hiszem, hogy a futballt nem a költségvetés dönti el, hanem a pályán mutatott játék."

2022.10.02 13:50:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Fehérvár továbbra se képes idegenben nyerni, ezúttal a Puskás Akadémiával ikszelt.

2022.10.02 13:35:11

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A jól játszó hazaiak még gólt sem engedtek a küszködő zöld-fehéreknek.

2022.10.01 08:57:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Holender találatát Lesjak egyenlítette ki • A piros-kékeknek több nagy helyzetük volt, de ezek kimaradtak.

2022.10.01 08:57:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Szrdjan Blagojevics vezetőedző hétgólos meccsen szerzett győzelemmel mutatkozott be a debrecenieknél.