Átigazolás: ma is adják-veszik a korábbi egri futballistákat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.04. 20:05
A 2012–13-as szezon végén búcsúzott az élvonaltól az Egri FC labdarúgócsapata, majd a gárdát visszaminősítették, és a 2013–14-es szezont az NB III-ban kezdte el. A játékosok a nyáron szabadon igazolhatóvá váltak, és a többségük sikeresen talált klubot az ősz folyamán; volt olyan futballista is, Yohan Lasimant, aki az angol harmadosztályba (League One) szerződött. Januárban ezen játékosok nagy része ismét új állomáshelyre került.

Félévnyi csapat nélküli időszak után újra talált magának „munkahelyet" a DVTK és az Egri FC korábbi szerb középhátvédje, Szavo Rakovics. A 28 éves labdarúgó, aki a nyáron jött el az NB I-ből kieső és az NB III-ba visszaminősített Egri FC-től, a szerb élvonalban szereplő Szloboda Uzsice együttesénél folytatja pályafutását.Szavo Rakovics. A 28 éves labdarúgó, aki a nyáron jött el az NB I-ből kieső és az NB III-ba visszaminősített Egri FC-től, a szerb élvonalban szereplő Szloboda Uzsice együttesénél folytatja pályafutását.

Szavo Rakovics a DVTK színeiben 16 NB I-es mérkőzést játszott, majd 2013 februárjában szerződött Egerbe, ahol további öt első osztályú bajnokin lépett pályára (gólt itt sem, ott sem szerzett).

További érdekesség, hogy a nyáron Egerből távozó labdarúgók közül több már a második csapatában kezdi el a tavaszi szezont.

A szlovén kapus, Darko Brljak (29) a szlovén másodosztályú Radomlje együttesénél eltöltött fél év után a lengyel második ligás Flota Swinoujscie labdarúgója lesz.

A korábban a Honvédot és az Egri FC-t is erősítő szerb balhátvéd, Marko Vidovics (25) pedig a szabadkai Szpartakot hagyta el fél év után a moldovai FC Tiraspol kedvéért.

Váltott a macedón támadó, Szimeon Hrisztov (21) is, igaz, ő lefelé mozdult: a hazája élvonalában szereplő Bregalnica Sztiptől a második ligás Teteksz Tetovóhoz került.

Az osztrák támadó, Michael Stanislaw (26) még tavaly télen távozott Egerből, és ő is két klub játékosának vallhatta magát azóta: először az osztrák másodosztályban szereplő SV Hornhoz szerződött, de idén januárban már az egy osztállyal lejjebb, a Regionalliga keleti csoportjában második helyen állomásozó SC Ritzing együtteséhez igazolt.

A szerb középpályás, Szasa Dobrics (32) már a harmadik klubját fogyasztja, mióta eljött Egerből. Az élvonalbeli Vozsdovacnál a nyáron mindössze egy hónapot töltött (meccset nem játszott), majd jött az őszre a BSZK Borcsa (12 bajnokin 3 gól), és a tavaszt már a – másodosztályban a Borcsa ellen a kiesés elkerüléséért harcoló – Dolina Padina együttesében kezdi el.

A szintén szerb támadó, Vladimir Buacs (29) az őszt Albániában töltötte, majd – helyi sajtóhírek szerint személyes okok miatt – eljött a Partizanitól, és úgy volt, hogy a román Poli Timisoara labdarúgója lesz. Próbajátékon is szerepelt Temesváron, ám úgy tűnik, nem kap szerződést.

A cseh középpályás, Jiri Kabele (26) igazolt a legmesszebbre: a korábban többek között a cseh SK Kladnónál és a dunaszerdahelyi DAC-nál is futballozó játékos az ausztrál Southern Stars FC-hez szerződött, és ma is ott futballozik.

Ha korábban érkezik, akkor még magyar csapattársa is lett volna, hiszen a Victoria állam I. osztályában szereplő Southern Stars FC-nek nemrégiben volt egy magyar légiósa is: a korábban az NB I-ben a Vasasban, Vácott, Pápán és Siófokon futballozó Nagy Tamás, aki azonban három hónap után hazatért, és jelenleg ismét a Vasasnál szerepel próbajátékon.

A brazil Marcus Vinícius Batista Dos Santos, művésznevén Tanque (22) nyáron a Zalaegerszeg profija lett, igaz, nem sok sót evett meg a zalaiaknál, ősszel mindössze három bajnoki mérkőzésen lépett pályára.

A magyarok közül voltak, akik nem foglalkoztak azzal, hogy továbbra is magasabb osztályban futballozzanak, és az „otthon melegét" választották.

A rutinos hátvéd, Balog Zsolt (35) a másodosztályú Békéscsabába tért haza, míg a Palásthy testvérek, a fiatal kapus Palásthy Dávid (23) és a rutinos támadó, Palásthy Norbert (33) nevelőegyesületéhez, a Vác FC-hez igazolt vissza; ahhoz a klubhoz, amely a tavalyi kizárás után az idén a Pest megyei I. osztályú bajnokságban szerepel, és veretlenül vezeti a tabellát.

Piller József (25) pedig épp a mai napon döntött úgy, hogy hazatér, a balhátvéd másfél éves szerződést írt alá nevelőegyesületéhez, a Vasashoz.

Preklet Csaba (22) Tanque-ot követve a ZTE játékosa lett, míg Albert Ádám (23) az NB I-es Kaposvárhoz igazolt, és ott futballozik ma is.

Egyaránt Ausztriában talált magának új klubot a fogadási csalással meggyanúsított Farkas Ádám (26), Horváth Zoltán (23), Németh Norbert (33) trió. A 2013–2014-es bajnokságot még Nyíregyházán kezdő Farkas az osztrák hatodik liga déli csoportjában szereplő ASKÖ Rotenturm együtteséhez igazolt, Horváth az osztrák harmadosztályú SV Oberwart labdarúgója lett, míg Németh Norbert az ötödik ligás SC Melk alkalmazásába állt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik