A Puskás Akadémia könnyítene helyzetén az MTK ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.09. 13:19
null
Lencse ismét volt csapata ellen küzdhet (Fotó: Fuszek Gábor, archív)
Attól nem kell tartani, hogy a Puskás Akadémia labdarúgócsapata eltévedne a pénteki bajnoki előtt. Egyfelől a sofőr képzett, és ha a műholdas kapcsolat sem működne, az utasok közül többen is segítenének neki, merre található a Hidegkuti-stadion.

 

A felcsúti csapatban ugyanis négyen is elmondhatják magukról, hogy korábban az MTK-ban futballoztak. Czvitkovics Péter például 1998 és 2007 között volt a kék-fehérek játékosa, Lencse László pedig 2004 és 2009 között szerepelt az MTK-ban. Szekeres Adriánhoz és Tischler Patrikhoz képest ők viszonylag régen elköszöntek a klubtól, így inkább utóbbiakat kérdeztük, milyen érzésekkel térnek vissza a Hungária körútra.

„A Videoton játékosaként voltam már ellenfél az MTK stadionjában, de akkor csak a kispadon ültem – mondta Szekeres Adrián, aki tagja volt a korosztályos vb-bronzérmes, Eb-elődöntős magyar válogatottnak. – A KISE, majd az Újpest serdülőben kezdtem, kétezer-négyben igazolt át az MTK. Egy év a Csömöri úton, kettő Agárdon, öt a felnőttcsapatban, ez összesen nyolc esztendő, amely nyilván nem múlik el nyomtalanul. A játékosok és a szakmai stáb tagjai között rengeteg ismerőst találok, a szurkolók között is vannak barátaim, jó kapcsolatban vagyok a régiekkel."

A szokásos fordulat: a barátságot kilencven percre félre kell tenni. Ezt mondta a Puskás Akadémia védője is.

„Azt gondolom, az MTK-t már nem fenyegeti a kiesés veszélye, de nekünk nyerni kellene, hogy ne izguljunk az utolsó fordulóig – mondta Szekeres Adrián. – Attól eltekintve, hogy nincs sok néző a Hidegkuti-stadionban, kedvelem az atmoszféráját, mindig is szerettem ott játszani, de tény, hogy függetleníteni kell magam az érzésektől, mert arra koncentrálok, hogy győzzünk. A saját helyzetünket szeretnénk megkönnyíteni, ez a célunk."

Érdekes helyzet: Szekeres Adrián a Videotonba igazolt (a futballista hozzátette, jó érzés volt, hogy sok pénzt kapott érte az MTK, amely felnevelte), és Torghelle Sándorral futballozott együtt, akivel péntek este csatáznia kell.

„Készülök én is erre a párharcra – mondta a védő. – Sanyi volt a legkellemesebb meglepetés, teljesen más ember, mint amit azok gondolnak róla, akik csak a pályán látják. Szimpatikus, nyitott, segítőkész csapattársat ismertem meg benne. A pályán igazi harcos, de kész vagyok megküzdeni vele."

Tischler Patrik 2003-ban, tizenkét évesen csatlakozott a kék-fehérek utánpótlásához, és tíz éven át volt a klub tagja. Tavaly nyáron szerződött a Puskás Akadémia csapatához, és kérdés, vajon az MTK elleni meccs számára ugyanaz-e, mint például a Pécs vagy a Kaposvár elleni...

„Nem, dehogyis – tiltakozott a csatár. – Ott nevelkedtem, ott vannak a barátaim, Kálnoki Kis Dáviddal, Pölöskei Zsolttal együtt nőttünk fel, ugyanaz a korosztály vagyunk, tartjuk a kapcsolatot. De tényleg igaz, amit ilyenkor mondani szoktak: noha a barátaid ellen játszol, a három pont a legfontosabb, nekünk égető szükségünk van rá."

Akár a Szekeres Adrián–Torghelle Sándor párharcban, a Kálnoki Kis Dávid–Tischler Patrik ütközetben is barátok küzdenek egymás ellen.

„Furcsa lesz épp a barátom ellen játszani, egymás gondolatát is ismerjük, de a győzelem érdekében nem leszünk tekintettel egymásra – mondta Tischler Patrik. – Nem titok, hogy kötődöm az MTK-hoz, és ha nem ütközött a programunk, kimentem megnézni a srácokat, de ilyen az élet, pénteken már nem nekik drukkolok..."

LABDARÚGÓ NB I, 28. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezetők
Május 9., péntek
19.00
MTK Budapest–Puskás Akadémia FC (tv: Sport 2)
Solymosi Péter
Május 10., szombat
14.00
Ferencvárosi TC–Diósgyőri VTK (tv: Duna)
Kassai Viktor
16.00KTE-Phoenix Mecano–Lombard Pápa TFCBecséri Dániel
16.00
Pécsi MFC–Mezőkövesd-Zsóry (tv: Sport 1)
Vad II István
18.00Videoton FC–Kaposvári Rákóczi (tv: Sport 1)Farkas Ádám
20.00Debreceni VSC-Teva–Újpest FC (tv: Sport 1)Erdős József
Május 11., vasárnap
16.30Győri ETO FC–Budapest Honvéd (tv: M1)
Iványi Zoltán
18.30
Szombathelyi Haladás–MVM-Paks (tv: Sport 2)Németh Ádám
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik