A Pápa-tulaj szerint Fortuna a siófokiak kezét fogja, az övékét elengedte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.29. 15:03
null
A Lombard nagy lehetőséget szalasztott el, amikor Pápán kikapott a Siófoktól (Fotó: NS-archív, Czerkl Gábor)
Bíró Péter, az élvonalbeli Lombard Pápa labdarúgócsapatának tulajdonosa nyugodtnak tűnik, pedig az együttes vasárnap élet-halál meccset játszik Diósgyőrben. A pápaiak jelentős előnyt szórtak el, s ha a Siófok legyőzi az Újpestet, a Pápának már a döntetlen is kevés a DVTK ellen – a bennmaradáshoz.

 

Ráadásul ellenük szurkol szinte az egész ország. Lapunk szavazásán kiderült, a csaknem hétezer válaszadó tizennégy százaléka szorít a Lombardért.

„Nem csodálkozom, hogy a Siófoknak drukkolnak velünk szemben – mondta Bíró Péter. – Mindenki szeret a Balaton-partra menni, meg aztán a Siófok szinte vert helyzetből állt fel, ez teszi őket hőssé, szimpatikussá, no meg az a remek PR-fogás azzal a pénzzel teli papírdobozzal. Mi nem akarunk ilyen színjátékot előadni, mi egyszerűen csak bent szeretnénk maradni. Hőssé avatás, felhajtás nélkül. Amúgy a siófokiak kezét fogja Fortuna, a miénket pedig elengedte. Csak a saját butaságunk, hogy izgulnunk kell a legeslegutolsó pillanatig…”

Az utolsó meccsre új edzője lesz a Pápának. Tóth Bálint, az egykori Vasas-futballista szakvezetőként már dolgozott Bíró Péterrel, ám most alaposan meglepődött a közvélemény, hogy erre az utolsó meccsre leül a kispadra.

„Már Zsivóczky Gyula búcsúja után eldöntöttem, hogy a jövő szezonban Tóth Bálint irányítja a csapatot – érvelt Bíró Péter. – Akár bent maradunk, akár nem. Sokan kérdezik, mi értelme volt egy meccsre edzőt váltani. Nos, Kovács László eleve csak beugróként vállalta a szerepet, meg aztán óvom az egészségét is. Rendkívül megviselte őt a Siófok elleni vereség, úgyhogy jobbnak láttam, ha már most meglépem Tóth Bálint kinevezését. Természetesen senki sem gondolhatja komolyan, hogy az ő felelőssége lesz, ha esetleg elbukunk, ám az is megtörténhet, hogy felrázza a csapatot, és akkor mindenki az ő vállát veregetheti. Annyit még elárulhatok, hogy nincs célprémium, nincs pluszpénz feldobva az utolsó meccsre…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik