A Loki-játékosok nem sokat tudnak új edzőjükről

Vágólapra másolva!
2011.01.02. 09:35
null
Czvitkovics Pétert nem zavarja, hogy egyelőre nem<br />sokat tud új edzőjéről (Fotó: Czerkl Gábor)
A k&ouml;r&uuml;lm&eacute;nyek k&uuml;l&ouml;nb&ouml;zőek, ahogy v&eacute;lhetően a DVSC &eacute;v v&eacute;g&eacute;n kinevezett vezetőedzője, Zdenek Scasny sem Miroslav Ber&aacute;nek kl&oacute;nja. Czvitkovics P&eacute;ter, a c&iacute;mv&eacute;dő k&ouml;z&eacute;pp&aacute;ly&aacute;sa a Loki első cseh szakvezetőj&eacute;n&eacute;l,&nbsp; Ber&aacute;nekn&eacute;l nem lett a labdar&uacute;g&oacute;csapat alapembere &ndash; Scasnyn&aacute;l nem akarja elvesz&iacute;teni a hely&eacute;t.

– Mit tud Zdenek Scasnyról?
– Január tizedikén vele kezdjük meg a felkészülést, akkor találkozunk először az új edzővel – felelte Czvitkovics Péter, a DVSC középpályása.

– Érdekli a játékosokat, hogy ki, milyen ember, milyen futballstílust képviselő tréner váltja a szakmai igazgatóvá előlépő Herczeg Andrást és az előző stáb tagjait?
– Nyilván engem is foglalkoztat a kérdés, de álmatlan éjszakáim azért nincsenek. Az újságokban és az interneten megjelent adatokon kívül nem tudunk róla semmit.

– Ez a jobb? Vagy éppen ellenkezőleg: zavaró az információhiány?
– Engem nem zavar, állok elébe a kihívásnak. Abból a néhány mondatból, amit Zdenek Scasny a Nemzeti Sportnak nyilatkozott, azt szűrtem le, hogy szigorú edző, de hogy ez pontosan mit jelent, csak akkor lesz világos, ha együtt dolgozunk. A görög Panathinaikosszal a Bajnokok Ligájában szerepelt, ami tiszteletre méltó eredmény, ráadásul olyan csapatot irányított, amely vélhetően minden szempontból a DVSC előtt jár.

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN OLVASHATJA EL.

 SCASNY NEM A PÉNZT TARTOTTA SZEM ELŐTT

Zdenek Scasnyt, a DVSC néhány napja kinevezett vezetőedzőjét a cseh edzői elit tagjaként említették a Nemzeti Sport csehországi és szlovákiai forrásai. Az 53 éves tréner  magyarországi munkavállalását hozzá illő lépésként értékelték: ha Zdenek Scasny kizárólag az anyagiakat tartotta volna szem előtt, a két-két ciprusi vagy görög ajánlat egyikére bólint rá december végén, vagy Afrikába, az európai szakembereket busás jövedelemmel csábító Líbiába szerződik. Az anyanyelve mellett németül, angolul, görögül és oroszul is beszélő Scasny döntésében jelentős szerepet játszott a DVSC korábbi mestere, Miroslav Beránek pozitív véleménye a klubról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik