A három gól meghozta Hrepka önbizalmát

Vágólapra másolva!
2010.03.16. 09:02
null
Ritka pillanat: Hrepka Ádám csatát vesztett – a Vasas támadója mégis elégedett lehet eddig a tavaszával <br />(Fotó: Czagány Balázs)
A Ny&iacute;regyh&aacute;za, a Győr &eacute;s a Paks m&aacute;r tudja: a Vasas sz&aacute;m&aacute;ra nagy erős&iacute;t&eacute;s Hrepka &Aacute;d&aacute;m. A csat&aacute;r csapata valamennyi tavaszi bajnokij&aacute;n g&oacute;lt szerzett, vagyis &uacute;gy fest, hogy a hull&aacute;mv&ouml;lgy ut&aacute;n felfel&eacute; &iacute;velődő peri&oacute;dushoz &eacute;rt. A futballista el&aacute;rulta, megnőtt az &ouml;nbizalma, de bosszantja, hogy egyik g&oacute;lja sem jelentett angyalf&ouml;ldi győzelmet.


– Három mérkőzésen három gól – remek teljesítmény!
– A srácok azzal zrikálnak, hogy még ennél is jobb a mérlegem – nevetett Hrepka Ádám.

– Hogyan?
– Szerintük három meccsen négy gól eddig a mutatóm a Vasas színeiben...

– Nem értem. Elnéztem volna a statisztikát?
– Nem, sajnos nem. Arról van csak szó, hogy annyira jól megy nekem mostanában a góllövés, hogy a Nyíregyháza ellen mindkét oldalra betaláltam. Sajnos egy szabadrúgás után a fejemről a saját kapunkba került a labda, így tehát a három gól mellett van egy öngólom is. Gyakran emlékeztetnek rá a társaim.

– Mi az oka annak, hogy mostanában – persze, a szerencsétlen öngólt leszámítva – ennyire jól megy önnek?
– Nem tudom, magam is gondolkoztam rajta, de szerintem nincs semmi különösebb oka, egyszerűen így jött ki a lépés. Mondani sem kell, örülök, hogy ennyire jól kezdtem a szezont, sőt a gólokon kívül annak is örülhetek, hogy a játék sem megy rosszul.

– Úgy tűnik, gyorsan beilleszkedett a Vasasba.
– A keret felét már ismertem, nem kellett sok idő ahhoz, hogy otthonosan érezzem magam a Fáy utcában. Jönnek a gólok, ezzel megnőtt önbizalmam, így most gyakorlatilag semmi okom nem lenne panaszra.

– Az MTK-ból Hollandiába igazolt, de gyorsan hazatért. Hogyan tekint vissza arra az időszakra?
– Nem volt pozitív élmény, de úgy vagyok vele, tanulnom kell belőle. Elkeserített a dolog, ám ma már motivál, vagyis meg akarom mutatni, elsősorban magamnak, de általában is mindenkinek, hogy nem felejtettem el futballozni. Az a célom, hogy újra kikerüljek külföldre, mindennap ennek tudatában dolgozom, és ha újra légiós lehetek, már lesz némi tapasztalatom. Jó lecke volt, Nijmegenben megfizettem a tanulópénzt: önbizalom nélkül ezt a sportot nem lehet sikeresen űzni. És ha már a motiváció szóba került, a Nemzeti Sport a tavaszi szezon beharangozójában kieső helyre tette a Vasast, ez is nagyszerű ösztönző számunkra. Eddig minden meccsen kiengedtük a kezünkből a győzelmet, mégis úgy érezzük, nem lesznek kiesési gondjaink.

A HREPKA ÁDÁMMAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A KEDDI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik