A Ferencvárosnak és az Újpestnek sincs még licence az NB I-re

mlsz.hu mlsz.humlsz.hu mlsz.hu
Vágólapra másolva!
2010.04.20. 17:21
null
A mai döntés értelmében még nem biztos, hogy a következő NB I-es szezonban  is lenghet a Fradi-zászló (Fotó: Németh Ferenc, archív)
Ülésezett a Magyar Labdarúgó-szövetség licencadó testülete, amely a jelenlegi NB I-es klubok közül a Ferencvárost, az Újpestet, a DVTK-t és a Pápát is hiánypótlásra kötelezte.

Az MLSZ elsőfokú licencadó testülete keddi ülésén első körben bírálta el a beérkezett licenckérelmeket. Nemzetközi engedélyt kilenc klub kért, közülük a DVSC-TEVA, a Videoton, a Győr, a Budapest Honvéd, a Kaposvár, az MTK, a Haladás és a ZTE meg is kapta a licencet, csupán az Újpestnek kell pótolnia a hiányosságokat.

Az NB I-re hat, jelenleg a második ligában szereplő egyesület jelezte indulási szándékát, a Siófok, a Gyirmót FC, a PMFC, a REAC és a Szolnok meg is kapta a szükséges engedélyt, míg a Vácnak még akad intéznivalója.

Hiánypótlásra kötelezték a Diósgyőr FC-t, a Ferencvárost, az Újpestet, valamint a licenc eljárási díj meg nem fizetése miatt érdemi elbírálás nélkül ugyancsak hiánypótlásra szorul a Lombard Pápa Termál FC és Dunakanyar-Vác kérelme.  

A hiánypótlásra május 7-ig van lehetőség.

AZ ELSŐFOKÚ LICENCADÓ TESÜLET DÖNTÉSEI 
NEMZETKÖZI LICENCET KAPOTT
DVSC-TEVA, Videoton FC, Győri ETO FC, Budapest Honvéd, Kaposvári Rákóczi, MTK Budapest, Szombathelyi Haladás, ZTE FC
Hiánypótlásra szorul: Újpest FC (ez azt jelenti, hogy NB I-es licence sincs a klubnak)
NB I-es LICENCET KAPOTT
BFC Siófok, Gyirmót FC, KTE-Ereco, Nyíregyháza Spartacus,Paksi FC, PMFC, REAC, Szolnoki MÁV FC, Vasas FC
Hiánypótlásra szorul: Diósgyőr FC, Ferencváros, Pápa
NB II-es LICENCET KAPOTT
Békéscsaba 1912 Előre SE, BKV Előre SC, Budaörsi SC, Ceglédi Vasutas SE, Hévíz, Orosháza FC, Szigetszentmiklósi TK, Veszprém, Gyirmót SE, Tatabánya
Hiánypótlásra szorul: Bajai Labdarúgó SE, Barcsi SC, Bőcs, ESMTK, FC Ajka, Kozármisleny, Kaposvölgye VSC, Kazincbarcikai SC, Maglód TC, Makói TC, Mezőkövesdi SE, Soproni Vasutas SE, Újbuda, Vecsési FC, Dunakanyar-Vác

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik