Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.08.04 07:56 Frissítve: 2011.06.03 00:10

Shaw: Angliában sincsenek olyan fanatikusok, mint a Fradi-pályán

A magyar első osztályban szombaton bemutatkozó, a korábban az Arsenalt is megjáró Paul Shaw sérülés miatt már a ZTE elleni mérkőzés (4–1) első félidejében cserét kért, mégis élete egyik legemlékezetesebb meccsén van túl – a pokoli hangulat az angol fiatalok mellett a rutinos támadót is lenyűgözte.

Paul Shaw-t fanatizálják a szurkolók
Fotó: Németh Ferenc
Paul Shaw-t fanatizálják a szurkolók

– Súlyos a sérülése?
– Ha nem kérek cserét a szünet előtt, könnyen lehet, hogy hetekre kidőlök – mondta Paul Shaw. – Fél évvel ezelőtt már előjött egy hasonló lágyékprobléma, és ezúttal is meghúzódtam. Harmincöt éves fejjel tudom, hol a határ, ezért sem akartam kockáztatni. Vasárnap így is szenvedtem, de hétfőre enyhült a fájdalom, és ha minden jól megy, péntekre játékra alkalmas állapotban leszek.

– A Fradinak sikerült, ami a Sheffieldnek nem. Van különbség az NB II és az élvonal között?
– De még mekkora! Bár a meccs képe is igazolta, hogy összehasonlíthatatlan az iram a két osztály között, a legjobban ezt az jelzi: kettő egyes vezetésünknél a ZTE nem állt le, hanem próbált harcolni. Az előző szezonban hasonló esetben visszavett volna a riválisunk, elkönyvelve, hogy nem kap nagy verést a Fraditól, és elégedetten megy haza. Ez az, amire fel kell készülnünk, hozzá kell szoknunk, hogy immár nincs hátradőlés, végig pörögnünk kell.

– Mintha Bobby Davison szavait hallanám…
– Belénk verte ezt a felfogást. De a szombati meccs is megmutatta, hogy ez a mi utunk. Állítom, a Zalaegerszeg meghatározó lesz a bajnokságban. Mi mégis duzzadtunk az önbizalomtól, fölényben voltunk, és szétfutottuk az ellenfelünket. Ráadásul úgy voltunk négyszer eredményesek, hogy egyik találatot sem a gólfelelős, Ferenczi István szerezte – ő még tartalékol, de talán már pénteken „robbant”…

– Játszott angol élvonalbeli meccsen, s immár a magyar első osztályban is bemutatkozott; milyen helyet foglal el pályafutásában a szombati bajnoki?
– Angliában is megfogja az embert egy-egy meccs hangulata, kivételes élmény, amikor egy szimpla becsúszást tapsviharral díjaz a publikum, ám olyan fanatizmust, mint amilyen a Fradi-pályán tapasztalható, nem látni a szigetországban. A fiatal angolok nem győztek hazatelefonálni, és ecsetelni, milyen pokoli hangulatban futballozhattak.

A Ferencváros ma 18 órakor a Ligakupában fogadja a Nyíregyházát, pénteken pedig bajnoki mérkőzésen idegenben lép pályára, ugyancsak Szentes Lázár együttese ellen.

A Paul Shaw-val készült teljes interjút elolvashatják a Nemzeti Sport keddi számában!

WOLFE ÉS MORRISON VISSZATÉR

Hosszas távollét után kedden visszaérkezik Budapestre a labdarúgó Soproni Ligában szereplő Ferencváros két jamaicai légiósa, Rafe Wolfe és Jason Morrison. A két futballista repülőjegye a mai napra szól, és elvileg kedd este érkeznek meg Budapestre. Mindketten szerdán csatlakoznak Bobby Davison keretéhez – számolt be a hírről Igaz András technikai igazgató a 100% Fradinak.
2021.01.23 23:15:39

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS (szöveg), MIKOLA BENCE (grafika), KUN ATTILA (osztályzatok, álomcsapat)

IDEGENLÉGIÓ. A Fradiban Otten és Klein villogott; nem a Chinchilla, Romeo, Vuk trióra, eközben a nagy Hudson-Odoi a Vasasban…

2021.01.24 13:27:18

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Hidi bombagóllal szerzett vezetést, a ZTE fordított, Gazdag büntetőből egyenlített.

2021.01.24 13:22:22

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bognár György csapata jól kezdte az évet, és otthon tartotta a három pontot.

2021.01.24 13:15:53

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Varga Roland az MTK-ban, Csonka András a Budafokban szerzett gólt az első meccsén.

2021.01.23 21:58:05

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Az öltözőbe belépve, majd a gyepre kifutva mindenkinek maga mögött kell hagynia a hétköznapi, modoros társalgást, ugyanis dresszben, gatyában, stoplisban más lesz a kommunikáció.