Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.11.30 19:44 Frissítve: 2011.06.25 00:04

Kétszer is vezetett a Honvéd, végül döntetlen lett a vége

Legkevésbé sem ideális labdarúgó-időben vette kezdetét a Ferencváros–Honvéd találkozó a Ligakupa D-csoportjában – ha egyáltalán novemberben végén lehet futballhoz való ideális időről beszélni. A szakadó eső és a tévéközvetítés ellenére közel félezer néző választotta vasárnap esti szórakozásának helyszínéül az Üllői úti stadiont.

Kamate lőtte az utolsó gólt
Fotó: M. Németh Péter (archív)
Kamate lőtte az utolsó gólt
Nem akármilyen nosztalgikus hullámok törhettek rá a kilátogató nézőkre, hiszen a Ferencváros összeállításában „Nyíl” és „Pölö” is szerepelt, ami legutóbb a ’80-as évek első felében akadt példa.

Nyilasi Tibor és Pölöskei Gábor nem húzott újra szerelést, utóbbi esetében már csak azért is érdekes lett volna ez, mert éppen a Honvéd edzője. A két „névbitorló” Nyilasi Bálint és Pölöskey Péter a két legendás ferencvárosi játékos fia.

Ilyen felhangokkal vette hát kezdetét a mérkőzés és nem is kellett sokat várni az első remek megmozdulásra: Moreira kapott forintos labdát Hercegfalvitól, és egy szép csel után 19 méterről kipókhálózta a bal felső sarkot.

Ezzel megmaradt az első, 2–2-es találkozó „menetrendje”, másfél hónappal ezelőtt a Bozsik-stadionban a vendégcsapat szerzett vezetést – akkor az azóta már eltanácsolt Aaron Downing góljával.

A folytatásban is igazodott a forgatókönyv az októberközepén látott találkozóéhoz: akkor Hercegfalvi révén a hazaiak egyenlítettek, most Deme tette meg a mostani hazai csapat részéről. A Ferencváros középpályása nem mellesleg szintén legalább akkora gólt rúgott mint Moreira a túloldalon.

A félidőre mégis a Honvéd mehetett egygólos előnnyel, hiszen egy eladott labda után Diego helyezett a kapuba a kiszolgáltatott Megyeri kapujába. Az első játékrész nagyjából ennyiről szólt: a két jó nevű fradista nem mutatott sokat, ám ezért nem csak ők a hibásak: jól jelzi, hogy a két kapusnak a három gólon kívül kevés védenivalója akadt.

A második félidőre Davison mester alaposan megkeverte a kártyákat, hármat cserélt, így ettől némi fölényre tett szert a Ferencváros, amely aztán alig negyedóra játék után Dramane lövésével góllá is érett.

Néhány perc múlva aztán megfogyatkozott a Honvéd: a ferencvárosi nevelésű Takács Ákos vette zokon, hogy felrúgták, és ezt nem túl irodalmi stílusban hozta Szabó Zsolt tudomására, villant is a piros.

Hiába került azonban emberelőnybe a Ferencváros, nem sikerült gólra váltani ezt, így maradt a 2–2-es végeredmény. A két csapat egy küzdelmes mérkőzés után egy-egy ponttal gazdagodott, és megelőzte az eddigi listavezető Fehérvárt. A csoportot a jobb gólkülönbséggel bíró Honvéd vezeti.

LIGAKUPA, D–CSOPORT

7. FORUDLÓ
FTC–Honvéd 2–2 (Deme 24., Dramane 58., ill. Moreira 6., Diego 33.)
ÁLLÁS
1. Budapest Honvéd 7 4 3 27–13 15
2. Ferencvárosi TC 7 4 3 15–7 15
3. Fehérvár FC 6 4 2 19–4 14
4. Kecskeméti TE-ERECO 7 2 1 4 17–15 7
5. REAC 6 1 1 4 7–20 4
6. Baktalórántháza VSE 7 7 1–27 0
2021.09.18 20:43:00

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Most mondhatnám, reménykedjünk, hogy rendbe jön.

2021.09.18 20:43:00

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Hűség, alázat, szorgalom, a csapatérdek mindenek előtt, ezek nem csak üres szavak egy közösség életében.

2021.09.19 09:35:33

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló)

Könnyed győzelmet aratott a Hatvan ellen a Ferencváros, Gavrics, Loncar és Gera Zalán is betalált.