Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.11.20 16:16 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Leandro és Takács Zoltán távozhat, egy kapus érkezhet a DVSC-hez

Az utóbbi években az átigazolási piacon egyik legaktívabb magyar klub, a Soproni Ligában az első helyen telelő DVSC-TEVA keretében ezúttal is várható némi mozgás, mindamellett a nyárihoz mérhető vándorlás – heten érkeztek, hatan távoztak – kevésbé valószínű.

Némi változás várható a listavezetőnél
Fotó: Kiss Béla
Némi változás várható a listavezetőnél

Szavazás

Ön szerint ki volt a Soproni Liga legjobbja az őszi idényben?

Szavazatok száma: 11762

Tököli Attila (Paks)
13 % (1543)
Rajos Gábor (Haladás)
7 % (778)
Szasa Dobrics (Vasas)
9 % (1071)
Böőr Zoltán (Győr)
4 % (462)
Waltner Róbert (ZTE)
10 % (1125)
Csordás Csaba (Kecskemét)
6 % (672)
Kabát Péter (Újpest)
21 % (2482)
Nemanja Nikolics (Kaposvár)
2 % (259)
Bajzát Péter (Győr)
4 % (497)
Rudolf Gergely (Debrecen)
24 % (2873)
Csak a téli átigazolási szezon végén derül ki, létszámában végül apad-e a Soproni Ligában listavezető DVSC őszi kerete, az ellenben már most biztos, hogy a december 7-én egy hónapos pihenőre vonuló csapat záró bankettjéről ketten hiányoznak majd.

Az egyszerűbb ügy a horvát Mate Eterovicé – a támadó jött, látott – és vesztett. A 24 éves csatár július végén beesett az éppen heves csatárkeresésben lévő Lokihoz, ahol e hét elejéig tartott a türelem: az első ligás bajnokikon legfeljebb a kispadig jutó légióssal a klub szerződést bontott.

A DVTK elleni szombati Ligakupa-mérkőzés kapcsán utolsó DVSC-s szereplése előtt álló kapus, Csernyánszki Norbert Paksra szerződése már lépéskényszerbe hozhatja a klub vezetőit.

Leginkább abban az esetben, ha az ősszel a Heartsnak kölcsönadott Balogh Jánost végleg átigazolja a skót együttes – a szándékot január közepéig kell jelezniük a briteknek –, ez esetben ugyanis a montenegrói válogatott Vukasin Polekszicsnak nem marad riválisa (cseréje?).

„Kapusra szükségünk lesz – vetítette előre a jövőt Herczeg András klubmenedzser, hozzáfűzve, jelöltje egyelőre nincs. – Ez is csak azt bizonyítja, hogy új futballisták igazolását alapvetően a távozók száma, kiléte határozza meg.”

Sorrendet nem, rövid listát mindamellett össze lehet állítani azokból a debreceni játékosokból, akik a honi vagy az európai futballpiacon vevőre találhatnak. A tízszeres válogatott Leandro de Almeida szerződése a nyáron jár le, ennek megfelelően a brazil származású középpályás játékjogát a télen még forintosíthatja a futballcég: a játékos iránt korábban Brazíliából érdeklődtek, a Paks elleni idényzárón olasz és görög klubok képviselői figyelték.

Takács Zoltán sorsa a saját kezében van: a balhátvéd két éve érkezett Debrecenbe, s január elsejével elvileg szabadon távozhat.

„Tárgyalok a klub vezetőivel, és az is stimmel, hogy egyelőre nem állapodtunk meg. Nehezen tudom elképzelni, hogy Magyarországon a DVSC-nél jobb csapatban szerepelhetnék. Ha itthon maradok, alighanem a Lokiban folytatom” – jelentette ki a három válaszmondatával a megkérdezettek legbeszédesebbikének bizonyuló Takács Zoltán. Az övén kívül a kilenc találattal házi gólkirály, válogatott támadó Rudolf Gergely, valamint az ősz második felére korábbi kaposvári önmagát idéző középpályás, Szakály Péter teljesítménye is felkeltette a menedzserek érdeklődését.

Utóbbi kettőről – Demjén Gáborral együtt – Szima Gábor, a klub elnöke is elismerő véleményt formált. „Az ősszel bizonyossá vált, hogy hármójuk igazolása mindent egybevetve jó döntés volt, hiszen mára meghatározó alakjai lettek a csapatnak” – mondta Szima Gábor.
2020.11.24 08:40:36

Labdarúgó NB I HEGYI TAMÁS

1930-ben már kolumnákat írtak róla a lapok. Egy frissen érettségizett, aki a Ferencvárosba tartott.

2020.11.22 23:00:46

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Ami most történik velünk a honi labdarúgás világában, az tényleg maga a ragyogás, rivalda, ott lenni a Bajnokok Ligájában a Barcelona, a Juventus, a Dinamo Kijev legjobbjaival szemben, készülni a német, a francia, a portugál klasszisok ellen.

2020.11.22 15:48:24

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A két sokat hibázó csapat közül az nyert, amelyik sokkal jobban sáfárkodott az ellenfél védelmi hibáival.

2020.11.21 22:53:29

Labdarúgó NB I L. P. I.

2020.11.21 21:15:30

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Mintha a tehetetlenség kötne béklyót a nemes szándékra.