Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.06.01 21:15 Frissítve: 2011.05.25 00:05

Nyert a Kaposvár, és történetének legsikeresebb szezonját zárta

Már gyakorlatilag minden fontos kérdés eldőlt a Soproni Ligában, mire a REAC kaposvári vendégjátékára sor került. Ennek ellenére hatalmas lendülettel estek egymásnak a csapatok, és bár a kezdeti dinamizmus hamar visszaesett, a hazaiak saját nevelésű újonc avatásával, és óriási fiesztában végül 3–0-ra nyertek, ezzel a klub történetének legjobb eredményét érték el.

Oláh Lóránt a Vasas után a REAC-nak is kétszer betalált
Fotó: Mirkó István (archív)
Oláh Lóránt a Vasas után a REAC-nak is kétszer betalált

Annak ellenére, hogy egyik csapat számára sem volt különösebb tétje a mérkőzésnek, hatalmas lendülettel estek egymásnak a csapatok. Főleg a hazaiak voltak aktívabbak, az első negyed órában több alkalommal is megszerezhették volna a vezetést.

Rögtön a 3. percben Alves veszélyeztetett, de 14 méterről leadott lövését Esterházy védeni tudta. A vendégek kapusa néhány másodperccel később is góltól mentette meg csapatát, amikor is Oláh Lóránt közeli lövését hárította.

Válaszként Varga Zoltán szalasztott el egy hatalmas lehetőséget. Egy kényszerítőt követően jobbal, néhány milliméterrel lőtt a hazai kapu jobb kapufája mellé.

Később ismét a Kaposvár szerezhette volna meg a vezetést, Leandro labdájából előbb Alves a 8., majd Oláh a 9. percben szerezhetett volna vezetést. A 15. percben Maróti lőtt a jobb kapufa mellé ajtó-ablak helyzetben, és ezzel feljegyeztük az első félidő utolsó említésre méltó eseményét.

A csapatok innentől fogva a lefújásig semmi érdemlegeset nem tettek, a mintegy 2000 néző hangulata is alábbhagyott.

A szünetben aztán alapos fejmosást tarthatott Prukner László a hazaiak öltözőjében, ugyanis az 56. percben Oláh Lóránt révén megszerezték a vezetést. A csatár a szünetben beálló Kovácsevics remek labdájából, a 11-es pont közeléből passzolt a kapu jobb oldalába.

7 perccel később ismét Oláh talált be Esterházy kapujába, ezzel megduplázva a hazaiak előnyét. A gól hasonló szituációból született, a különbség csak annyi volt, hogy a gólpasszt most Pintér Attila jegyezte, valamint a labda nem a jobb, hanem a bal alsóban kötött ki.

A második félidő hajrájában még betalált a csereként beálló Nikolics Nemanja is, ezzel 3–0-ra alakítva a végeredményt. Említésre méltó esemény, hogy az utolsó percekre beszállt a fiatal, saját nevelésű Horváth László Milinte Árpád helyére a kapuba.

A mérkőzés lefújása után hatalmas ünneplés kezdődött meg Kaposváron, hiszen Prukner László és fiai a város történelmének legnagyobb sikerét érték el, azzal, hogy 6. helyen végeztek a magyar élvonalban.

NB I, SOPRONI LIGA

30. FORDULÓ
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–REAC 3–0 (0–0)
Helyszín: Kaposvár
Nézőszám: 2000
Játékvezető: Mészáros
Asszisztensek: Kis Z., L. Tóth L.

A KEZDŐCSAPATOK
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI REAC
1 Milinte 1 Esterházy
26 Grúz 14 Kovács B.
17 Petrók 6 Kőhalmi
28 Zahorecz 9 Varga Z.
10 Leandro da Silva 7 Cseri
25 Maróti 8 Kapcsos
3 Pintér A. 10 Torma
19 Pest K. 15 Dancs
24 Szakály D. 17 Horváth G.
14 Oláh 20 Erős
9 Alves 22 Somorjai
Vezetőedző: Vezetőedző:
Prukner László Aczél Zoltán

Gólszerző(k): Oláh (51., 58.), Nikolics (87.)
Csere: Szakály helyett Kovácsevics (46.), Maróti helyett Nikolics (74.), Milinte helyett Horváth ill. Kőhalmi helyett Rása (56.), Torma helyett Kiss T.(65.), Somorjai helyett Gasparik (77.)
Sárga lap: Kapcsos (80.)
Kiállítva:
2021.12.05 09:08:39

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

...de a végén a kék-fehérek nyertek! Nagyon izgalmas lett a nagyon alacsony színvonalú rangadó vége.

2021.12.05 09:02:50

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR

Két szép gólt szerzett a Kisvárda, belefért egy ajándékba adott találat is – a lelátón pedig ott ült az új edző?

2021.12.04 23:27:55

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az elnevezések mai szövevényét most hagyjuk, legfeljebb annyit még, hogy sohasem fogom megérteni, mi a különbség a jól bevált csatár megjelölés és napjaink támadója között, ahogy a számokkal (10-es, 6-os, s a többi) tudományoskodó önjelölt szakértőkön is csak mosolygok, fontosabb, hogy meggyőződésem: a posztok nem mosódnak el.

2021.12.04 10:05:04

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Waltner Róbert csapata magabiztosan játszott az egyre nagyobb bajban lévő Debrecen ellen.