Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.02.19 09:46 Frissítve: 2010.12.17 00:02

Kisteleki István szerint nincs igény a tizenhat csapatos élvonalra

A Nemzeti Sport keddi számában Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó-szövetség első embere nyilatkozott a hétvégi tavaszi bajnoki rajt előtt arról, hogy szerinte nincs igény a tizenhat csapatos élvonalra. De meglátása szerint rövidebb téli szünetre és a Ligakupa kiírásának módosítására is igény lenne.

Matekóra: Kisteleki István szerint sok a tizenhat csapat az élvonalban, tizenkettő elég lenne
Szabó Miklós (archív)
Matekóra: Kisteleki István szerint sok a tizenhat csapat az élvonalban, tizenkettő elég lenne
A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATNAK!
„A kedvezőtlen időjárás alaposan rányomta a bélyegét a tavaszi nyitányra - mondta Kisteleki ahhoz kapcsolódóan, hogy az elmúlt hétvégén a Ligakupa-mérkőzéseket átlagban nyolcszáz néző tekintette meg a helyszínen. - Ettől eltekintve nem tartom rossznak a kezdetet, az viszont látható volt, hogy a hosszú, majdnem két hónapos felkészülés után még nem igazán lendültek bele a csapatok a játékba.”

„Meggyőződésem, hogy a magyar labdarúgás felzárkózásának az lenne az egyik legfontosabb eleme, hogy rövidíteni kellene a téli szünetet. A nyolc-tíz hetes pihenő a mai modern labdarúgásban nem megengedhető. Küzdünk ezzel a feladattal. Hiába van egyre több műfüves pálya, hóban, fagyban azokon sem lehet játszani.”

„Nem látom realitását annak, hogy ezt az űrt a Ligakupa töltse be. A Ligakupát a liga javaslatára hozta létre az MLSZ, ám látható, hogy azért egyelőre bőven akadnak problémák. A mostani tapasztalatok alapján a jövő évi rendezést át kell értékelni, hiszen a kevesebb ezúttal talán több lett volna. Két forduló helyett talán elég lenne egy is.”

Ráadásul a szabály szerint a Ligakupában a legjobb összetételű felnőttcsapatokat kötelesek pályára küldeni az együttesek, ám az eddigi példák azt mutatják: ebből már több alkalommal is probléma adódott. Emiatt azonban egyelőre egyik csapat sem számíthat büntetésre, mondta el az MLSZ-elnök.

„A most zajló bajnokság eddig azt bizonyította, hogy nincsen igény tizenhat csapatot felvonultató első osztályra. Több helyen is gazdasági problémákkal küzdenek, Sopronban becsődölt a csapat, a REAC-nak költöznie kell, korábban ugyebár Fehérváron is voltak gondok, ráadásul a fiatalok külföldre áramlásával minőségileg is gyengült az élvonal. A részemről nem több ez, mint egy ötlet, ám talán érdemes az átgondolásra. A tizenkét csapatos élvonal, és a húszcsapatos másodosztály esetén kiélezettebbek lennének a mérkőzések, több néző lenne a lelátókon, főleg a Ferencváros visszajutásával. Nem javaslom az élvonal csapatlétszámának csökkentését, ha van ilyen terv, azt a tulajdonosi tanácsnak kell megtennie.”
2021.01.20 23:45:15

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A CAS február közepére ígér döntést.

2021.01.20 19:19:06

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), NAGY-PÁL TAMÁS (videó), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Suljic jött, látott, győztes gólt lőtt, majd lement – 61 bajnoki után kapott ki ismét otthonában a Ferencváros.

2021.01.20 12:28:35

Labdarúgó NB I P. K.

Az újonc két húszéves játékost igazolt, Kispestre válogatott labdarúgó jött, a lilákhoz nem írt alá senki.

2021.01.14 18:47:46

Labdarúgó NB I P. Gy.

Rebrovval még százszázalékosak a zöld-fehérek a Diósgyőr ellen. Az FTC 61 meccs óta veretlen a Groupamában.