Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.01.07 14:35 Frissítve: 2010.11.05 00:07

Doktor Mezey György lett a székesfehérváriak sportigazgatója

Dr. Mezey Györgyöt nevezték ki sportigazgatónak az FC Fehérvár labdarúgócsapatánál. Kialakult a szakmai stáb, Disztl László vezetőedző munkáját Bekő Balázs és Szabó György másodedzőként, míg Disztl Péter kapusedzőként segíti.

Dr. Mezey György sportigazgató lesz az FC Fehérvárnál
Mirkó István
Dr. Mezey György sportigazgató lesz az FC Fehérvárnál
Az őszi szezonban tulajdonjogi vitáktól volt hangos az FC Fehérvár, végig pénzügyi gondokról lehetett hallani a klub háza táján, sőt, még az is felmerült, hogy a játékosok sztrájkolnak, és nem állnak ki az egyik bajnokira.

Decemberben azonban a jelek szerint helyreállt a rend, rendeződött a tulajdonjog, és megnevezték az új szakmai stábot is.

Miután a vezetők megköszönték a horvát tréner, Marijan Vlak és segítője munkáját, Disztl Lászlót nevezték ki vezetőedzőnek.

Az egykori kiváló középhátvéd pályafutása alatt szép éveket töltött az akkor még Videotonnak hívott székesfehérvári klubban, és miután megjárta a Bp. Honvédot és az FC Brugest is, 1994-ben ide tért vissza, hogy befejezze pályafutását. Az új vezetőedző elmondta, a csapat céljai között szerepel a Ligakupa elnyerése, valamint hogy a bajnokság végén az 5-7. helyen végezzenek.

Disztl László szakmai stábjában helyet kapott bátyja, Péter, valamint Bekő Balázs és Szabó György is.

A klub megnevezte az új sportigazgatót is, aki nem más, mint dr. Mezey György, a korábbi szövetségi kapitány. A rutinos szakember az utóbbi időben a felcsúti Puskás Ferenc labdarúgó akadémia vezetője volt, és ezt a beosztását a jövőben is megtartja.

Az FC Fehérvár tiszteletbeli társadalmi elnöke a klub egykori sikeredzője, Kovács Ferenc lesz.

A klub többségi tulajdonosának, a Futball Invest Zrt.-nek a képviselője elmondta, hogy az új menedzsment elszámoltatja a korábbi felügyelő bizottságot, s részt kíván venni abban a büntetőperben, amely a korábbi ügyvezetők ellen folyik adócsalás és egyéb bűncselekmények vádjával.
2021.01.24 13:27:18

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Hidi bombagóllal szerzett vezetést, a ZTE fordított, Gazdag büntetőből egyenlített.

2021.01.24 13:22:22

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bognár György csapata jól kezdte az évet, és otthon tartotta a három pontot.

2021.01.24 13:15:53

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Varga Roland az MTK-ban, Csonka András a Budafokban szerzett gólt az első meccsén.

2021.01.23 21:58:05

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Az öltözőbe belépve, majd a gyepre kifutva mindenkinek maga mögött kell hagynia a hétköznapi, modoros társalgást, ugyanis dresszben, gatyában, stoplisban más lesz a kommunikáció.