Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.01.07 13:36 Frissítve: 2011.12.06 02:45

Átalakul a DVTK, tizennégy játékos is otthagyta a csapatot

Jelentős átalakuláson megy keresztül a Diósgyőr labdarúgócsapata – adta hírül a klub hivatalos honlapja. Az együttestől tizennégy játékos távozik, jórészt az afrikai különítmény tagjai.

Sipeki István (középen) Görögországban folytatja
Mirkó István
Sipeki István (középen) Görögországban folytatja
Vágó Attila, a DVTK vezetőedzője már korábban jelezte, hogy jelentősen szűkíteni szeretné a csapat keretét, és a téli szünetben várhatóan több légiósról is lemond.

Nos, a szakvezető megtartotta ígéretét, és az őszi kerethez képest tizennégy labdarúgó biztosan nem lesz ott az együttesben a tavaszi rajt idején.

Persze, nem mindenkit akart elküldeni Vágó Attila, két játékos távozását valószínűleg igencsak fájlalja: Sipeki István alapember volt a középpályán, az apró termetű futballista Görögországba szerződik, ahol a harmadik ligában szereplő Panahaiki játékosa lesz.

Szintén távozik a csapattól Katona Attila, aki a Gálhidi György által irányított vietnámi együtteshez, a TC Viettelhez szerződik. A védelemben és a középpályán is használható játékos decemberben már több napig együtt tréningezett új csapatának játékosaival.

Sipekin és Katonán kívül nem lesz már ott a csapatban Bodiong Christian Ebala, Effeyie Stephane Roger, Ngam Peguy, Halidou Douva, P. Carr Victor, Joseph Papson Kanga, Arouna Baba Pele és Bessong Libiih Leo Steve sem. Közülük Ebala már biztosan az Újpest játékosa lesz. Ugyancsak távozik Szalma Pál, Fodor Marcell, Rebecsák Szilárd és Vámosi Csaba, ám arról nincs hír, hogy ők hol folytatják.

Nem csak távozók érkezők is vanna, hiszen a volt válogatott Sebők Vilmos, valamint az ősszel még Kispesten szereplő Mogyorósi József már a DVTK labdarúgója.
2021.01.24 13:27:18

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Hidi bombagóllal szerzett vezetést, a ZTE fordított, Gazdag büntetőből egyenlített.

2021.01.24 13:22:22

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bognár György csapata jól kezdte az évet, és otthon tartotta a három pontot.

2021.01.24 13:15:53

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Varga Roland az MTK-ban, Csonka András a Budafokban szerzett gólt az első meccsén.

2021.01.23 21:58:05

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Az öltözőbe belépve, majd a gyepre kifutva mindenkinek maga mögött kell hagynia a hétköznapi, modoros társalgást, ugyanis dresszben, gatyában, stoplisban más lesz a kommunikáció.