Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.01.04 18:32 Frissítve: 2010.10.28 02:39

A Magyar Labdarúgó-szövetség megvonta a soproniak licencét

A Magyar Labdarúgó-szövetség elsőfokú licencadó testülete pénteki ülésén megvonta az FC Sopron licencét. A döntés oka: az élvonalbeli klubnak a játékosokkal, az MLSZ-szel és az APEH-hel szemben fennálló adóssága.

Danis Barna (archív)
Az írásbeli határozatot a jövő hét elején kézbesítik, ennek kézhezvételétől számított 15 napon belül van lehetőségük a soproniaknak fellebbezésre – adta hírül az mlsz.hu, a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja.

Az már a szezon előtt is kérdéses volt, hogy a Sopron elindulhat-e az élvonalban, ugyanis június elején az MLSZ nem fogadta el a gárda nevezését, hiszen nem tudott megfelelni a bajnokság versenykiírásában lefektetett feltételeknek.

Ekkor azonban megúszta a soproni együttes a kizárást, a szövetség június 16-i döntése alapján a klub megkapta a licencet.

Ezután viszont bekövetkezett az, amire már korábban is számítani lehetett: Vízer László Máriusz, a Sopron akkori többségi tulajdonosa szeptember 15-én eladta a csapatot, amely ekkor még mélyebbre került. A csapatot ekkor egy londoni székhelyű olasz cég vásárolta meg.

Azonban ez sem segített az együttesen, időközben Détári Lajos vezetőedzőt Vincenzo Cosco váltotta a kispadon. Az olasz tréner munkáját azonban minősíti, hogy a Sopron az őszi szezon után mindössze a tizenötödik helyet birtokolja, miután az utolsó öt fordulóban csupán egy pontot szerzett a csapattal.
2021.01.13 14:20:38

Labdarúgó NB I H. D.

Róbert Mak mellett a 17 éves Damir Redzic és Myrto Uzuni is beköszönt Szerhij Rebrov csapatában.

2021.01.12 15:37:07

Labdarúgó NB I H. D.

A mérkőzés egyetlen gólját a csereként pályára lépő Aissa Laidouni szerezte.

2021.01.10 23:13:56

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. A gyerek inkább itthon próbálgassa a biciklicselt, legyen negyven csálé lövése mellett egy bombagólja, de mi, nézők ne azok miatt bosszankodjunk, akik azért léphetnek be a klubházba, AZ öltözőbe s aztán a pályára, mert olcsóbban mutatják be ugyanezt.

2021.01.10 23:15:44

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Minél több honi tréner tör magának utat a profik között.