Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.11.24 15:32 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Kanta látványos góljára Tököli két perc múlva válaszolt Pakson

Döntetlennel zárult Pakson az alsóházi rangadó, ahol két perc leforgása alatt született mindkét gól. A Balaton-partiak a remek napot kifogó Hegedűs vezérletével értékes ponttal gazdagodtak, amivel a mérkőzés végén már láthatólag teljesen meg is elégedtek.

Tököli Attila gólja egy pontot ért a paksiaknak
NS-archív
Tököli Attila gólja egy pontot ért a paksiaknak

A Siófok Tornyi Barnabás vezetésével fontos győzelmeket aratott, s ennek köszönhetően előre is araszolt a tabellán egészen a tizedik helyig. Ezt a remek teljesítményt többek között a Paks is bánta, hiszen egypontos hátrányba került a Balaton-partiakkal szemben.

A mérkőzés első tíz percében a Siófok kezdeményezett, előbb Kanta szabadrúgása, majd Gajda közeli lövése okozott némi riadalmat a hazaiak számára.

Aztán szép lassan a Paks átvette az irányítást, és helyzeteket dolgozott ki. A vendégek kapusa azonban biztosan hárította a hazai csatárok próbálkozásait.

A félidő legnagyobb lehetősége Márkus előtt adódott a 41. percben, ám a csatár nem tudta kihasználni az óriási ziccert, így a csapatok gól nélküli döntetlennel vonulhattak a szünetre.
Ez az eredmény a látottak alapján reálisnak is mondható, bár ez leginkább a jó formában védő Hegedűsnek köszönhető.

A szünet után először a hazaiak változtattak a csapaton, mégis a Siófok szerzett vezetést. Kanta távoli szabadrúgásgólja mindenkit meglepett, főleg a dermedten álló Kovácsot. A vendégek öröme azonban csak két percig tartott, hiszen egy szép támadás végén a hazaiak gólzsákja, Tököli egyenlített.

Ennek megfelelően a továbbiakban is folytatódott a változatos játék, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de ezekből már több gól nem született. Sárga lap viszont annál több, hiszen a mérkőzés utolsó perceire paprikás lett a hangulat, a játékvezetőnek három esetben is fegyelmeznie kellett.

Az eredmény összességében igazságosnak mondható, bár a paksiak közelebb álltak a győzelemhez a közepes iramú, ám küzdelmes találkozón. Így a Siófok megtartotta egypontos előnyét a hazai csapattal szemben, s ezzel minden bizonnyal elégedetten utazhatnak haza.
2021.01.21 12:51:12

Labdarúgó NB I P. K.

Zalaegerszegen a háromszoros válogatott Futács Márkó jelentheti az erősítést.

2021.01.20 23:45:15

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A CAS február közepére ígér döntést.

2021.01.20 19:19:06

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), NAGY-PÁL TAMÁS (videó), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Suljic jött, látott, győztes gólt lőtt, majd lement – 61 bajnoki után kapott ki ismét otthonában a Ferencváros.

2021.01.20 12:28:35

Labdarúgó NB I P. K.

Az újonc két húszéves játékost igazolt, Kispestre válogatott labdarúgó jött, a lilákhoz nem írt alá senki.