Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.11.24 15:32 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Egy kiegyenlített mérkőzésen Dvéri és Farkas góljai döntöttek

Nem mondható, hogy nagy lett volna a Fehérvár-Zalaegerszeg találkozó irama a Sóstói Stadionban, ez az egész mérkőzésre jellemző volt. Az első félidőben Dvéri botladozott a kapuba a labdával, majd Farkas Balázs megérdemelt találatával megszerezték a győzelmet a hazaiak.

Az első gól után Dvéri és Sitku öröme
Czerkl Gábor
Az első gól után Dvéri és Sitku öröme

LABDARÚGÓ NB I, 15. FORDULÓ

FEHÉRVÁR-ZALAEGERSZEG 2-0 (1-0)
Helyszín: Sóstói Stadion
Nézőszám: 1000
Játékvezető: Solymosi P.
Asszisztensek: Kovács P., Nagy I. A.
A KEZDŐCSPAPTOK
FEHÉRVÁR ZALAEGERSZEG
12 Németh V. 1 Babalj
3 Fehér Zs. 2 Dudics
17 Koller 5 Miljatovics
33 Horváth G. 6 Botis
29 Mohl 3 Kádár T.
20 Bozsics 8 Tóth Z.
10 Dvéri 16 Máté
14 Farkas B. 10 Davidov
11 Simek 19 Koplárovics
7 Dajics 11 Meye
9 Sitku 20 Tóth N.
Vezetőedző: Vezetőedző:
Marijan Vlak Szlavko Petrovics
Gólszerző: Dvéri (30.), Farkas B. (81.)
Csere: Dvéri helyett 18 Csobánki (69.), Dajics helyett 22 Nagy D. (78.) ill Kolpárovics helyett 11 Pekic (64.), Meye helyett 17 Balázs (64.), Tóth Z. helyett 13 Lukács (74.)
Sárga lap: Dvéri (32.) ill. Miljatovics (2.), Máté (61.)

A mérkőzés elején a szurkolók egy kis pirotechnikai bemutatóval akarták búcsúztatni az őszi szezont, ez annyira jól sikerült, hogy percekig semmit sem lehetett látni a pályát teljesen elborító füsttől. A homályban Miljatovics kapott is egy sárga lapot, Solymosi játévezető a rossz látási viszonyok ellenére észrevette a védő szabálytalankodását. Ahogy kitisztult a stadion, mindkét csapat próbálkozott, több-kevesebb sikerrel, az iram viszont finoman szólva sem volt túl nagy.

Ekkor úgy tűnt, a vendégcsapat többet támad, Koplárovics például kifejezetten aktív volt, de egyik oldalon sem sikerült kapuba találni. Ez nem a remek kapusteljesítményeknek volt köszönhető, hiszen sem Németh, sem Babalj nem kényszerült eget rengető bravúrra, hogy megóvja kapuját. A kölcsönös próbálkozások után a harmincadik percben váratlanul vezetést szerzett a Fehérvár, de az igazat megvallva az is meglepetés lett volna, ha vendégek teszik ugyanezt, legalábbis az unalmasnak nevezhető első félóra tekintetében.

Dajics kapott egy nagyszerű kiugratást, majd a labdával az ellenfél tizenhatosáig loholt, a kaputól mintegy tizennégy méterre azonban Dudics utolérte. A támadó nem adta fel, visszaszerezte a labdát és a meginduló Simekhez passzolt. A középpályás jól látta meg középen Dvérit, remekül meg is játszotta. Fel lehetett volna szabadítani, de Babalj egyrészt rossz felé vetődött, és hiába piszkált bele lábbal a labdába, Dvéri öt méterről testtel a kapuba sodorta a játékszert.

Ez a szerencsés gól sem hozta meg a játékkedvet, így lefújásig folytatódott ez az erőtlen játék. Az egyenlítő gól nem volt benne a játékban, de legyünk őszinték, a vezető sem…

A második félidőben sem sokat változott a játék képe, kivéve azt, hogy Marijan Vlak és Szlavko Petrovics cserékkel igyekezett valahogy felpörgetni a játékot - eredménytelenül. A Zalaegerszeg beleerősített a félidő elején, de ez az átmeneti fölény nem vezetett eredményre, és nem sikerült kiegyenlíteniük.

Megint csak váratlanul, ám ezúttal abszolút megérdemelten újabb gólt szerzett a hazai csapat. Farkas Balázs használta ki a vendégvédők értetlenkedését, és Sitku passzával remek ütemben kiugorva az ellenfél térfelén végigvezette a labdát, majd a tizenhatoson belülre érve okosan kivárt a megfelelő pillanatra és tizenegy méterről a tehetetlen Babalj mellett kilőtte a kapu jobb felső sarkát.

Ez a gól mindent eldöntött, a ZTE játékában a hátralévő időben már nem maradt erő. A Fehérvár helyezése győzelme ellenére nem változott, a kilencedik helyen fejezte be az őszi szezont, míg a Zalaegerszeg a hetedik lett.
2021.01.13 14:20:38

Labdarúgó NB I H. D.

Róbert Mak mellett a 17 éves Damir Redzic és Myrto Uzuni is beköszönt Szerhij Rebrov csapatában.

2021.01.12 15:37:07

Labdarúgó NB I H. D.

A mérkőzés egyetlen gólját a csereként pályára lépő Aissa Laidouni szerezte.

2021.01.10 23:13:56

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. A gyerek inkább itthon próbálgassa a biciklicselt, legyen negyven csálé lövése mellett egy bombagólja, de mi, nézők ne azok miatt bosszankodjunk, akik azért léphetnek be a klubházba, AZ öltözőbe s aztán a pályára, mert olcsóbban mutatják be ugyanezt.

2021.01.10 23:15:44

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Minél több honi tréner tör magának utat a profik között.