Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.11.05 22:30 Frissítve: 2010.12.05 00:08

MLSZ: megegyezés a szövetség és a Diósgyőr között

Hétfőn megállapodással zárultak le a vitás kérdések a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és az élvonalbeli Diósgyőr között.

A szövetség két bizottsága (fegyelmi és elsőfokú licencadó) is foglalkozott a klub névhasználati támogatói szerződésével.
Az MLSZ tájékoztatása szerint a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga (MHLL) és a tulajdonosi tanács közreműködésével a diósgyőriek vállalták, hogy tekintettel az NB I névadójának, a soproni Heineken Hungária Nyrt.-nek az érdekeire mindenben alávetik magukat a bajnoksággal kapcsolatos valamennyi szigorú marketing-előírásnak, s azokat a jövőben maximálisan betartják.

A diósgyőriek ugyanakkor azt kérték, hogy a bajnokságban mostantól használhassák a DVTK-Borsodi nevet, melyre a hivatalos kérelmet a következő, tavaszi licenceljárás során nyújtják be. A szövetség megadta az engedélyt.

A felek közötti vita azért robbant ki, mert a diósgyőriek négy plusz négy éves névhasználati szponzorációs szerződést kötöttek a sörös céggel és fel kívánták venni támogatójuk nevét, ezt azonban a bajnokság előtt nem jelezték. Ez a megállapodás sértette a bajnokság névadó szponzorának érdekeit, amellyel az MHLL és az MLSZ akkor kötött szerződést, amikor már elkezdődtek a bajnoki küzdelmek. Az élvonalbeli bajnokság az 5. fordulótól zajlik Soproni Liga néven.

Az érvényben lévő licencelőírások értelmében minden csapatnak olyan néven kell szerepelnie a bajnokságban, amelyet a rajt előtti engedélyeztetési eljárás során az MLSZ illetékes testülete jóváhagyott.

MTI
2021.09.18 20:43:00

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Most mondhatnám, reménykedjünk, hogy rendbe jön.

2021.09.18 20:43:00

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Hűség, alázat, szorgalom, a csapatérdek mindenek előtt, ezek nem csak üres szavak egy közösség életében.

2021.09.19 09:35:33

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló)

Könnyed győzelmet aratott a Hatvan ellen a Ferencváros, Gavrics, Loncar és Gera Zalán is betalált.