Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.09.26 20:10 Frissítve: 2012.02.12 02:51

Lipcsei Péter a legjobb tizenhat közé vezette a zöld-fehéreket

Bejutott a Ferencváros a legjobb tizenhat közé a Magyar Kupában, miután legyőzte a Felcsút együttesét. A bajnok Debrecen Kecskeméten nyert magabiztosan, míg a Nyíregyháza Békéscsabán diadalmaskodott. Folytatta szezonbeli rossz formáját a Tatabánya, ugyanis 2-2-es döntetlent játszott a Gyirmóttal, és kiesett a sorozatból.

Lipcsei Péter és Eduard Ndjodo öröme a Ferencváros gólja után
Lipcsei Péter és Eduard Ndjodo öröme a Ferencváros gólja után

Kiesett a Tatabánya

A Nyíregyháza Békéscsabán diadalmaskodott a Magyar Kupa 4. fordulójában. Folytatta szezonbeli rossz formáját a Tatabánya, ugyanis 2-2-es döntetlent játszott a Gyirmóttal, és kiesett a sorozatból.

A Nyíregyháza a szünetben még 2-2-es döntetlenre állt a szünetben Békéscsabán, ráadásul úgy, hogy a hazaiak a hetedik percben már 2-0-ra vezettek.

A második játékrészben azonban kijött a két csapat közti különbség, és végül a vendégek három góllal nyerték meg a mérkőzést.

A Tatabánya kétszer vezetett a Gyirmót ellen, de egyszer sem tudta megtartani az előnyét, így búcsúzott a sorozattól, hiszen a döntetlen az alacsonyabb osztályban szereplő Gyirmótnak kedvezett.
A mérkőzés elejétől kezdve mezőnyfölényben játszott a Ferencváros, a zöld-fehérek legaktívabb játékosa ki más lett volna, mint Lipcsei Péter.

A fővárosiak irányítója előbb a tizenkettedik percben került helyzetbe, de kisodródott helyzetből csupán Kozma kapusba tudott emelni, nem sokkal később pedig szabadrúgásból veszélyeztette a felcsútiak kapuját.

Az első félóra végén aztán újra a rutinos középpályás érkezett a kapu elé, de ezúttal sem sikerült bevennie a „hazaiak” kapuját.

Jött aztán a harmincnegyedik perc, ekkor Lipcsei a felezővonalnál fordult le emberéről, majd szinte végigvezette a labdát a felcsúti térfélen. A középpályás ezután remek labdát adott Ndjodónak, aki Kozma lábai között megszerezte a vezetést a Csank-csapatnak.

A szünet után sem javult fel Urbán Flórián együttesének játéka. A középre játszott labdáik pontatlanok voltak, így elsősorban távoli lövésekkel próbálkoztak, de ez alkalommal ebben sem jeleskedtek.

A „hazaiak” edzője nem is nézte jó szemmel csapata nehézkes játékát, és egy bírói döntés után hevesen reklamált a partjelzőnél. Ezt egészen addig nem is hagyta abba, amíg Kassai-játékvezető el nem küldte őt a kispadról.

A továbbiakban előbb Lipcsei a sorfalon megpattant szabadrúgását védte bravúrral Kozma, míg a másik oldalon Kovacsics lövésénél csupán a bal kapufa mentette meg a Fradit a bekapott góltól.

Mivel az eredmény a hajrában sem változott, így a Ferencváros került a legjobb tizenhat közé a Magyar Kupában.

Magabiztos Loki-győzelem

A Magyar Kupa legjobb tizenhat csapat közé jutott a Debrecen csapata, miután idegenben 4-2-re-legyőzte az egyébként elszánt és szépen helytálló NB II-es Kecskemét gárdáját.

A debreceniek magabiztos játékkal már az első félidőben bebiztosították a továbbjutást, Kerekes, Kiss és Sándor góljaira csak Csordás tudott felelni.

A vendégek végig fölényben játszottak az NB II-ben szereplő hazaiak ellen, akik ennek ellenére korántsem adták fel a mérkőzést, és még többszörös hátrányban is igyekeztek felvenni a versenyt.

A hazaiak elsősorban a hajdúságiak két csatárát, Kouemahát és Sidibét igyekeztek semlegesíteni.

A különbség a második félidőben nem változott, az utolsó percekben a Czvitkovics felvágásáért megítélt bümtetőt a frissen beállt Kouemaha értékesítette, erre azonban még Kopunovics felelni tudott, és egy kapufás góllal beállította a végeredményt.

Ennek ellenére egyértelmű volt a továbbjutás, a Loki megérdemelten jutott a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapat közé.

MAGYAR KUPA, A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

FELCSÚT – FERENCVÁROS 0–1 (0–1)
SZÉEKSFEHÉRVÁR, Ssótói stadion, 1200 néző. Vezette: Kassai V. (Erős G., Vámos)
FELCSÚT: Kozma – Makrai, Tamási Z., Trampler, Novák – Venczel (Ribi, 82.), Móri (Kovacsics, a szünetben), Schrancz (Domján, 62.), Imrik, Török S. – Veitner
Vezetőedző: Urbán Flórián
FERENCVÁROS: Zarzycki – Nagy S., Dragóner, Mátyus, Vasas (Nagy J., 54.) – Lazics, Deme – Fitos, Lipcsei (Vincze O., 87.), Bartha (Horváth P., 73.) – Ndjodo
Vezetőedző: Csank János
Gólszerző: Ndjodo (34.)
Jó: Trampler, Schrancz, Veitner, ill. Dragóner, Mátyus, Lipcsei, Ndjodo

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE – NYÍREGYHÁZA 2–5 (2–2)
Békéscsaba, 200 néző. Vezette: Mészáros (Viszokai, Szabó J.)
BÉKÉSCSABA: Such – Szenti, Brlázs, Tót-Kovács, Horváth – Sajben (Kis-Szabó, 61.), Ladányi, Závoda (Pankotai, 77.), Ursz – Pozsár, Miklya (Dani, 56.)
Vezetőedző: Szarvas János
NYÍREGYHÁZA: Erdélyi – Zaleh, Sipos, Charles, Berényi – Vukadinovics (George, a szünetben), Minczér, Zabos, Lippai – Szilágyi (Hegedűs, 54.), Rojas (Krajnc, 61.).
Klubmenedzser: Révész Attila
Gólszerző: Pozsár (11-esből, 5.), Ladányi (7.), Szilágyi (33.), Rojas (41.), George (70., 89.), Lippai (79.)
Jó: Ladányi, Ursz, ill. Minczér, Lippai, Rojas, George

GYIRMÓT SE - FC TATABÁNYA 2–2 (1–1)
Győr-Gyirmót 550 néző. Vezette: Oláh G. (Szalai Z., Varga F.)
GYIRMÓT: Molnár – Földes K., Kozmér, Radics, Szabó Cs. – Baumgartner (Varga G., 75.), Pék, Horváth R., Nagy L. (Burányi, 61.) – Szabó Zs., Oross. Vezetőedző: Hannich Péter
TATABÁNYA: Herbert – Pastva, Dienes (Filó T., a szünetben), Balogh B., Farkas V. – Kriston, Caugherty, Sándor I., Perez – Takács M., Kozák (Horváth P., 67.). Vezetőedző: Ladislav Borbély
Gólszerző: Takács M. (19.), Szabó Zs. (25.), Perez (71.), Oross (72.)
Kiállítva: Kriston (84.), Caugherty (89.)
Jó: Szabó Zs., Oross, Baumgartner ill. Caugherty, Perez

KECSKEMÉTI TE - DVSC-TEVA 2–4 (1–3)
Kecskemét, 3000 néző. Vezette: Iványi (Albert, ifj. Tóth V.)
KECSKEMÉT: Tóth Z. – Koszó, Gyagya, Lovrics, Farkas I. – Némedi, Lungu (Kopunovics, 64.), Szavics, Yannick – Csordás (Ábel P., 72.), Balázs (Kása, 68.)
Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
DEBRECEN: Csernyánszki – Vukmir (Demjén, 68.), Komlósi, Mészáros, Leandro – Dombi, Kiss Z., Sándor, Czvitkovics – Sztojkov (Kouemaha, 62.), Kerekes (Sidibe, 90.)
Vezetőedző: Miroslav Beránek
Gólszerző: Kerekes (24.), Kiss Z. (26.), Csordás (30.), Sándor (35.), Kouemaha (11-esből 87.), Kopunlovics (89.)
Jó: Tóth Z., Farkas I., Lungu, Szavics, Yannick, ill. Dombi, Kerekes, Sándor T., Kiss Z., Czvitkovics
2021.08.02 23:58:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Babati a legutóbbi négy ZTE–Fehérvár meccsen négy gólt szerzett. Megvan Katona Mátyás és Bárány Donát első NB I-es találata.

2021.08.01 23:10:41

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Most kezdem megérteni, miért lett volna fontos az igazán befolyásos európai élkluboknak, hogy a Szuperliga-sorozat már az idén útjára induljon. Mára ugyanis mulatós szintre süllyedtek az egykoron tekintélyt jelentő nemzetközi kupaviadalok...

2021.08.01 19:24:41

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Paprikás hangulatban ért véget a mérkőzés, a lila-fehérek csak szépíteni tudtak 0–2 után.

2021.08.01 17:25:29

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Többet támadott a Fehérvár, a vezetést is megszerezte, de a jól védekező ZTE nem hagyta magát, és kiegyenlített.

2021.08.01 07:49:02

Labdarúgó NB I BORSOS LÁSZLÓ

„Remélem, hogy lesznek köztük, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket, mint Sallai, Kleinheisler vagy Gyurcsó.”