Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.08.28 14:55 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Az FTC és a Paks is a kupában javíthat a gyenge bajnoki rajton

A Ferencváros labdarúgó csapata ma 18 órakor a Pakssal játszik a Magyar Kupában a legjobb hatvannégy között. Érdekesség, hogy a két csapat közötti osztálykülönbség miatt Csank János csapata már egy döntetlennel is továbbjuthat. Tököli Attila a Fradi volt játékosa nem lép pályára a találkozón.

Csank János győzelemre vezetné csapatát
Csank János győzelemre vezetné csapatát
Nagyon fontos mérkőzéshez érkezett mindkét csapat, ugyanis egy esetleges Magyar Kupabeli továbbjutásnak köszönhetően feledtethetnék az igencsak gyengécske bajnoki rajtot.

A Paks az élvonalban az eddig eltelt hat fordulóban mindössze három pontot szerzett - legutóbb a Nyíregyháza ellen nyert Lengyel Ferenc csapata 3-0-ra -, és hiába szerepel a gárdában több korábbi válogatott játékos is, a csapat így egycsapásra a szezon egyik kiesőjelöltjévé vált.

A Ferencvárosnál szó sincs arról, hogy a kiesés ellen küzdene a csapat, hiszen jelenleg az ötödik helyen áll az NB II Keleti csoportjában, és csupán két pont a hátránya a Bőcs és az Orosháza mögött, azonban a másodosztályban nem éppen a klubhoz méltó kezdés az, hogy egy győzelem mellett kétszer játszottak a zöld-fehérek 2-2-s döntetlent.

Az Üllői útiak számára most – és talán ez az egyetlen eset – jól jöhet az, hogy a gárda a másodosztályban szerepel, hiszen ez a sorozat kiírása szerint az jelenti: az osztálykülönbség miatt döntetlen esetén a fővárosiak jutnak a legjobb harminckettő közé. Csank János csapata egyébként már korábban pályára lépett a Magyar Kupában, ugyanis az első fordulóban a Törökbálintot búcsúztatták, méghozzá az idegenbeli 6-0-lal.

Érdekesség, hogy biztosan nem lép pályára a vendégeknél az a Tököli Attila, aki korábban kétszer is futballozott már az Üllői úton. Azonban a csatár másfél hete nem edzett, mert lázas volt, így biztos nem jut szóhoz az összecsapáson.

Lengyel Ferenc, a paksiak vezetőedzője egyébként elmondta: csapata célja mindenképpen a továbbjutás, azonban most a legfontosabb számukra a bajnokság. Hiszen még a kupaszereplésnél is többet érne a paksiaknak az, hogy a következő szezont is az élvonalban kezdjék el.

Kedden egyébként még egy mérkőzést rendeznek a legjobb hatvannégy között, ugyanis a szintén az első osztályban szereplő Diósgyőr a harmadosztályú Egerhez látogat. A nagyüzemre aztán szerdán kerül sor, amikor 22 találkozót rendeznek.
2021.08.01 23:10:41

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Most kezdem megérteni, miért lett volna fontos az igazán befolyásos európai élkluboknak, hogy a Szuperliga-sorozat már az idén útjára induljon. Mára ugyanis mulatós szintre süllyedtek az egykoron tekintélyt jelentő nemzetközi kupaviadalok...

2021.08.01 19:24:41

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Paprikás hangulatban ért véget a mérkőzés, a lila-fehérek csak szépíteni tudtak 0–2 után.

2021.08.01 17:25:29

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Többet támadott a Fehérvár, a vezetést is megszerezte, de a jól védekező ZTE nem hagyta magát, és kiegyenlített.

2021.08.01 07:49:02

Labdarúgó NB I BORSOS LÁSZLÓ

„Remélem, hogy lesznek köztük, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket, mint Sallai, Kleinheisler vagy Gyurcsó.”

2021.07.31 06:41:34

Labdarúgó NB I A MÉRKŐZÉSRŐL TUDÓSÍT: PIETSCH TIBOR (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A meccs fordulópontja Klemenz VAR-ral felülbírált kezezése volt, amely után kiállították a kispesti védőt.