Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.08.28 20:09 Frissítve: 2012.02.09 02:47

Alacsony színvonal, gólnélküli döntetlen, zöld-fehér továbbjutás

Gyenge színvonal, elképzelés nélküli futball jellemezte a Magyar Kupa mai, a legjobb harminckét csapat közé jutásért vívott mérkőzését. A gólnélküli döntetlen a hazai Ferencvárosnak kedvezett, és a zöld-fehérek jutottak tovább, a mutatott játék alapján azonban egyik csapat sem érdemelte volna meg a győzelmet. Ha őszinték vagyunk, a továbbjutást se.

Lipcsei Péter és Mátyus János nem játszottak rosszul, de összességében egyik csapat sem nyújtott elfogadható teljesítményt
Németh Ferenc - archív
Lipcsei Péter és Mátyus János nem játszottak rosszul, de összességében egyik csapat sem nyújtott elfogadható teljesítményt
Elképzelés nélküli, harmatgyenge játékkal indítottak a csapatok, ez pedig kiábrándítólag hatott a Vecsés elleni 2-2 után is bizakodó szurkolókban.

Igaz, összesen mintegy százan foglalták el helyüket a lelátón, a többi törzsszurkoló a székház előtt demonstrált, és nem volt hajlandó bemenni, szolidarítva azon drukkertársaik mellett, akiket az előző bajnokira priuszuk miatt nem engedtek be.

Az Üllői úti stadion így is kiábrándító volt, egyrészt a kongó üresség, másrészt a mutatott játék miatt.

A Paksnak mindenképpen támadnia kellett volna, hiszen még a döntetlen is az egy osztállyal lejjebb vitézkedő Fradi malmára hajtotta a vizet.

Bartha felső kapufáján és az ellenfélnél Márkus óriási helyzetén kívül – ahol Mátyus mentette meg a góltól a Fradit – szinte említésre méltó esemény sem történt.

Gyenge színvonalú első félidő után a szünetben Csank János mester életet próbált lehelni a hazaiakba, ami az első tíz percben meg is látszott a csapaton.

Egymás után három-négy helyzetet alakítottak ki a zöld-fehérek, a góltól azonban megmenekült a vendéggárda. Negyedóra után a színvonal ismét szürkült, bár tény, hogy az iram még így is nagyobb volt, mint az első játékrészben.

A gyérszámú hazai nézőknek egy pillanatra elállt a lélegzetük a 68. percben, de az üresen hagyott Márkus elöl a visszafutó Mátyus nagyon szép és önfeláldozó mozdulattal mentett.

Egyénként is igaz, hogy a hazai védelem bizonytalan volt, többször is zavarba került, a támadójátékon pedig a mai napon Ndjodo szinte semmit sem segített, az afrikai légiósnak alig volt értékelhető mozdulata.

Az utolsó negyedórára kicsit felpörgött a játék, ha egyáltalán lehet ilyen kifejezést használni, és több helyzetet is kialakítottak a kapuk előtt.

Lipcsei alaposan kivette a részét, rajta kívül Bartha bizonyult aktívnak a hazai csapatban, de a gól továbbra is elmaradt.

A lefújásig nem találtak kapuba a játékosok, így gólnélküli döntetlennel a Ferencváros jutott a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé.

MAGYAR KUPA 3. FORDULÓ, A LEGJOBB 32 CSAPAT KÖZÉ KERÜLÉSÉRT

FERENCVÁROS-PAKS 0-0
Helyszín: Üllői út
Nézőszám: 300
Játékvezető: Bede Ferenc
Asszisztensek: Vámos T., Márton Zs.
A KEZDŐCSAPATOK
FERENCVÁROS PAKS
35 Szabó K. 1 Kovács A.
8 Lazics 2 Molnár Z.
26 Dragóner 73 Éger
17 Mátyus 3 Salamon
3 Rédei 14 Hanák
6 Lipcsei 10 Kiss T..
5 Nagy S. 26 Tamási G.
23 Deme 8 Márkus
15 Bartha 20 Buzás
9 Horváth P. 16 Heffler
7 Ndjodo 7 Báló
Vezetőedző: Vezetőedző:
Csank János Lengyel Ferenc
Csere: Ndjodo helyett 21 Zsivoczky (71.), Bartha helyett 13 Vincze O. (85.), Deme helyett 88 kulcsár (91.) ill. Báló helyett 87 Vári (21.), Heffler helyett 13 Böde (85.)
Sárga lap: Lipcsei (29.), Rédei (58.) ill. Tamási (62.)
2021.05.11 10:48:23

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A pályák bűvöletében éltek, egyikük, Béla egyenesen a válogatottságig vitte.

2021.05.13 23:47:08

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A szurkoló, aki egy a történettel, s aki „eggyé lenni” vágyik csapatával, nagyon szeretné a misztikus uniót (a feloldódás csodáját) megélni a maga életében, nagyon kívánná a „belső körhöz” tartozónak tudni magát.

2021.05.11 22:41:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A ZTE-től is több lejáró szerződésű játékos távozhat. Kövesse nyomon a keretek változásait körképünkben!