Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.07.09 11:10 Frissítve: 2011.10.31 02:46

Újpest: Rajczi Pétert iránt Hollandiából érdeklődnek

Egyre komolyabban érdeklődik a NAC Breda, így könnyen lehet, hogy Rajczi Péter Hollandiában folytatja pályafutását.

A hét második felében két megfigyelő is Budapestre érkezik Pető Tamás korábbi klubjától, a szakemberek az edzések mellett a hét végi Király-kupa-mérkőzéseken is megnézik a lilák tízszeres válogatott támadóját.
Az Újpest csatárának ugyanakkor nincs miért izgulnia, a németalföldi klub megfigyelői nem Rajczi Péter tudásáról szeretnének meggyőződni, nem arra kíváncsiak, miként bánik a labdával, a látogatás apropója sokkal hétköznapibb: a hollandok személyesen is találkozni szeretnének a Megyeri útiak támadójával.

„Nem titok, a NAC Breda Pető Tamás közvetítésével vette fel a kapcsolatot velem – mondta az újpesti támadó. – Tomi korábban hosszú évekig futballozott ebben a klubban, kitűnő kapcsolatban van a vezetőkkel. A Breda megfigyelői csütörtökön érkeznek Budapestre, kíváncsiak rám, megnéznek, hogy nem vagyok-e sérült, nem küzdök-e némi túlsúllyal, és természetesen személyesen is szeretnének velem beszélgetni.”

A hollandok már egy évvel ezelőtt is érdeklődtek Rajczi Péter iránt, és ha minden a tervek szerint alakul, a következő szezonban a lilák támadója már valóban a Breda labdarúgója lehet. A 26 éves csatár korábban sem tagadta, annak ellenére, hogy jól érzi magát Újpesten, minden vágya, hogy újra külföldön futballozhasson.

„Színvonalasabb bajnokságban, erősebb csapatban és jobb körülmények között futballozhatnék – sorolta az okokat Rajczi Péter. – A Breda szimpatikus klub számomra, bízom benne, hogy a hollandok valóban komolyan gondolják szerződtetésemet, és sikerül egyezségre jutniuk az érintetteknek.”

Egyelőre tehát nem tudni, hogy Rajczi Péter valóban Hollandiában folytatja-e pályafutását, az viszont biztos, hogy az Újpest a négynapos ausztriai edzőtáborozást követően ezen a héten már Magyarországon készül.

A lila-fehérek az edzések mellett kedden Sopronban, míg szombaton Szombathelyen, a Király Gábor szervezte Király-kupán lépnek pályára, amelyen Urbányi István együttese mellett a házigazda Haladás, a Vasas és a Kaposvár vesz részt.
2021.06.22 11:52:26

Labdarúgó NB I HEGYI TAMÁS

„Itthon maradni? Megvallom, nagy kedvem volna. De az életem úgy alakult, hogy csak a sport köt Budapesthez.”

2021.06.20 16:43:48

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A nagyon jó erőkből álló Legiát 2–0-ra verte meg a tartalékos Stöger-csapat a németországi edzőtáborozás közben.

2021.06.13 23:16:43

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Olyan országban élünk, amelyben a klubtörténeti sikerek sem jelentik automatikusan azt, hogy a futballedző megtarthatja az állását és építheti tovább eredményesen, amit elkezdett.

2021.06.09 21:15:35

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Habitusához közelebb áll, hogy a bajnoki címért küzd.