Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.07.05 22:26 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Az MLSZ minden kapcsolatot megszakít a Nemzeti Sporttal

Hadüzenettel felérő üzenetet küldött a Nemzeti Sportnak csütörtökön a Magyar Labdarúgó-szövetség. Nem direkt, nem egyenesben, hanem az Országos Sajtószolgálaton keresztül.

Az írásokban kemény állítások sorjáznak, fentebb szó szerint közzétesszük őket. E helyen már hadd ne ismételgessük, hiszen tele vannak indulattal.

Az érzelmekkel nincs probléma, elvégre nyilvánvaló: a futball emocionális sportág, bár nem szólhat kizárólag az érzelmekről.

Az indulatokat ellenben, főleg ha szikráznak, már nehezebb kezelni. Minősíteni pedig fölösleges. A stílus magáért beszél. S az is, ki milyen fórumot vesz igénybe vélt vagy valós igaza bizonyítására.

Az MLSZ kommünikéje viszont a 104 éves Nemzeti Sport szakmai tisztességét veszi célba.

A tények tudatos elferdítését rója fel.

Ennél nyersebb vád nem érhet egy sajtóorgánumot. Erre csak határozott visszautasítás lehet a válasz, hiszen az újság aranyfedezete a korrektség. Az, hogy a lehető leghitelesebb tájékoztatásra törekszik.

Az MLSZ által az Országos Sajtószolgálathoz elküldött kommünikét változtatás nélkül közöljük.

Az MLSZ közleménye

A Magyar Labdarúgó Szövetség vezetése úgy döntött, hogy tekintettel az elmúlt napokban történtekre, felfüggeszti minden kapcsolatát, kommunikációs együttműködését a Nemzeti Sport című napilappal.

Az MLSZ azért kényszerül erre a szokatlan lépésre, mert megbízható forrásból tudomására jutott, hogy a lap a Kentaro-ügyben publikált írásaiban tudatosan ferdítette el a tényeket (elsősorban a FIFA-UEFA-zárolás összegszerűségét illetően, amely nem - mint az újság többször is állította - 1.089 milliárd, hanem 310 millió forintot érint), önmagának is ellentmondva, a több forrásból közölt tények dacára megkérdőjelezte a Sport5-val kötött, az MLSZ-re nézve megnyugtató garanciát jelentő szerződés létezését, ráadásul emellett a publicisztikájában minden alapot nélkülöző, személyeskedő kitételeket is megjelentetett.

A Nemzeti Sport című napilap 2007. július 3-4-5-iki számában olvasható, félinformációktól, rémhírektől, csúsztatásoktól, s tendenciózusan rosszindulatú, szubjektív állításoktól hemzsegő írások oly mértékben léptek túl minden etikai - s nem csak sajtóetikai - normát, s olyan súlyosan ártottak az MLSZ folyamatban lévő programjainak megvalósításához elengedhetetlenül szükséges üzleti tárgyalásoknak, az aláírás előtt álló szponzori szerződéseknek, hogy a sportág irányítása kénytelen volt a bevezetőben jelzett drasztikus lépést megtenni.

Az MLSZ elnöke döntéséről azonnal hatállyal tájékoztatta valamennyi munkatársát (köztük természetesen a válogatott csapatok vezetőit, akik ugyanezt megteszik majd adott esetben az érintett játékosokkal is), utasítva őket a korábban magától értetődően természetes információszolgáltatás megtagadására az NS felé. (Mivel az MLSZ elnökségének tagjai áldozatkész tevékenységüket társadalmi munkában végző szuverén személyiségek, ugyanez rájuk nem vonatkozhat, nekik józan belátásukra van bízva, hogy miként reagálnak az esetleges megkeresésekre.)

A magyar labdarúgósport vezetői nem szívesen és egyértelműen kényszerhelyzetben, a másik fél bizonyíthatóan szenzációhajhász magatartásának egyenes következményeként határoztak a fenti módon, természetesen nem kizárva annak a lehetőségét, hogy amennyiben az NS-nek sikerül megfelelő módon, formában és mértékben garantálni, miszerint a jövőben tartózkodik a súlyos károkat okozó ténykedésétől, akkor normalizálódhat a kapcsolat, s ismét hiteles, mindkét fél számára előnyös lesz az együttműködés.
2021.04.16 11:51:48

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A helyzeteivel rosszul sáfárkodó Budafok nagy esélyt szalasztott el azzal, hogy kikapott odahaza a DVTK-tól.

2021.04.13 19:45:46

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

IDEGENLÉGIÓ. Melléfogások Fehérváron, kincsherdálás Újpesten, Eccleston Békéscsabán, kevés légióssal kieső Puskás Akadémia.

2021.04.15 18:12:36

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Az MTK megszerezte ugyan a vezetést a Mol Fehérvár ellen, de a vendégek fordítani tudtak.

2021.04.14 22:48:38

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Még nem tudom, hogy a Vidi legyőzi-e az MTK-t idegenben a Magyar Kupa elődöntőjében, mindenesetre a fehérvári futballisták megint bizonyíthatnak, Szabics pedig léphet egyet első vezetőedzőként jegyzett trófeája felé.

2021.04.14 17:14:58

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egyetlen gól is elég volt a lila-fehéreknek a vártnál gyengébb teljesítménnyel előrukkoló Kisvárda ellen.