KRASZ EMILnyomtatott 2006.08.12 18:53 Frissítve: 2011.11.26 02:43

Nehezen nyertek a zöld-fehérek a nyitányon

Bár rengeteg helyzetet kihagytak a hazai pályán játszó ferencvárosiak a Jászapáti ellen, a hajrában Laczkó Zsolt révén mégis szereztek egy gólt, amivel megnyerték történetük első másodosztályú mérkőzését.

Laczkó fejese után hiába nyújtózik Tajti kapus, nem tud hárítani
Laczkó fejese után hiába nyújtózik Tajti kapus, nem tud hárítani

Ahogyan azt várni lehetett: nagy elszántsággal vetette bele magát a játékba a Ferencváros. Játékosai lelkesek voltak és sokat vállalkoztak. Egyénileg is, de tudatos összjátékot ugyanúgy felfedezni vélhettünk a hazaiak játékában.

A széleken rendre a vendégvédők mögé kerültek, jöttek is sorra a beadások, de a kivitelezésbe mindig apró hiba csúszott. Legtöbbször már a beadás is pontatlan volt. Talán a nagy akarásnak volt köszönhető, de a beadások, ívelések ritkán találkoztak csapattárssal, hiszen azok a ritka kivételtől eltekintve magasan elszálltak a középen érkezők feje fölött.

Így is megszerezhette volna a vezetést az esélyesebb hazai gárda, ám Lazics távoli, majd Jovánczai közeli próbálkozásánál Tajti Norbert bravúrral hárított, míg Laczkó három méteres próbálkozását kapufára ügyetlenkedte.

Szavazás

Visszajut-e az FTC az élvonalba?

Írja be az itt látható számot!
A Jászapáti semmi bizonytalanba nem ment bele az első felvonásban, abszolút a védekezésre koncentráltak, amit sikerrel meg is tettek, eltekintve egy-két óriási egyéni hibától. Akkor azonban hiába adódott ígéretes lehetőség a ferencvárosiak előtt, nem tudtak élni az ajándékba kapott labdákkal.

A második felvonásban minden ott folytatódott, ahol az első játékrészben abbahagyták a csapatok. Támadott a Ferencváros, de a vendégvédők ezúttal még jobban koncentráltak, mint az elsőben, így nem igazán adódott igazi gólhelyzet a hazaiak előtt.

Érdekes volt, hogy amíg másfél tucatnyi szögletet elvégeztek a zöld-fehérek, addig a kaput ezekből szinte nem is veszélyeztették. Miként távoli lövésekkel sem nagyon próbálkoztak a betömörülő vendégvédők ellen. Jöttek sorra a beívelések, de azok közül csak egy volt igazán pontos: abból aztán meg is született a három pontot jelentő találat.

A Ferencváros ebben a pillanatban elkönyvelhette magának a győzelmet, mert a Jászapáti kifejezetten egy pontért érkezett az Üllői útra, támadásokkal meg sem próbálkoztak.

A zöld-fehérektől elsősorban a rutinosabb játékosok dicsérhetők, Lipcsei, Lazics, Bognár, Balog, de mindenekelőtt a mezőny legjobbja, Dragóner, míg a fiatalok szemmel látható elszántságuk mellett egy kicsit nagyobb alázattal a csapat és a társak iránt talán jobb teljesítményre lettek volna képesek.

NB II, KELETI-CSOPORT, 1. FORDULÓ:

FERENCVÁROS-JÁSZAPÁTI 1-0 (0-0)


Helyszín: Üllői út
Nézőszám: 13 000
Játékvezető: Bognár Tamás
Asszisztensek: Raff Tamás, Schuszter Roland
FERENCVÁROS JÁSZAPÁTI
12 Kemenes 1 Tajti N.
19 Bognár 2 Debreczeni
26 Dragóner 4 Kiskapusi
5 Tímár 23 Kaszás
78 Balog Z. 27 Tulák
14 Szalai 6 Mosonyi
6 Lipcsei 7 Somodi
8 Lazics 13 Ragó
18 Laczkó 9 Vígh
23 Deme 16 Murinai
42 Jovánczai 8 Horváth P.
Vezetőedző: Vezetőedző:
Gellei Imre Vojtekovszki Csaba
Gólszerző(k): Laczkó (83.)
Cserék: Horváth P. helyett Újfalusi (24.), Szalai helyet 87 Fitos (46.), Deme helyett 15 Bartha (64.), Vígh helyett Kotula (77.), Jovánczai h. Csepregi (87.), Kaszás h. Horváth R. (90.)
Sárga lap: Somodi (29.), Kiskapusi (63.), Tajti N. (69.)
2021.08.02 23:58:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Babati a legutóbbi négy ZTE–Fehérvár meccsen négy gólt szerzett. Megvan Katona Mátyás és Bárány Donát első NB I-es találata.

2021.08.01 23:10:41

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Most kezdem megérteni, miért lett volna fontos az igazán befolyásos európai élkluboknak, hogy a Szuperliga-sorozat már az idén útjára induljon. Mára ugyanis mulatós szintre süllyedtek az egykoron tekintélyt jelentő nemzetközi kupaviadalok...

2021.08.01 19:24:41

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Paprikás hangulatban ért véget a mérkőzés, a lila-fehérek csak szépíteni tudtak 0–2 után.

2021.08.01 17:25:29

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Többet támadott a Fehérvár, a vezetést is megszerezte, de a jól védekező ZTE nem hagyta magát, és kiegyenlített.

2021.08.01 07:49:02

Labdarúgó NB I BORSOS LÁSZLÓ

„Remélem, hogy lesznek köztük, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket, mint Sallai, Kleinheisler vagy Gyurcsó.”