Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.06.16 19:01 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Megszabadult Pinitől a Honvéd

Legalább részben megoldódott a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának kálváriája, miután Kiss Zsolt, az eddigi kisebbségi tulajdonos megvette Piero Pini olasz üzletembertől a Honvéd 84 százalékos üzletrészét.

Kiss Zsolt végre örülhet: sikerült meggyőznie Piero Pinit, hogy adja el az üzletrészét
Kiss Zsolt végre örülhet: sikerült meggyőznie Piero Pinit, hogy adja el az üzletrészét
A kispesti klub eddigi többségi tulajdonosa korábban úgy nyilatkozott, ezer örömmel adná el a saját üzletrészét, ám jó darabig mégis húzódozott a távozástól, és nem fogadta el az Interspar fémjelezte befektetői csoport ajánlatát, a csapat Dunaújvárosba való költöztetésének tervét pedig a népharag söpörte el.

Az első számú kispesti közellenséggé előlépett Piero Pini ma kora délután végül engedett, és Kiss Zsoltnak eladta 84 százalékos üzletrészét. A Honvéd megmentésén fáradozó üzletember a klub adósságait is átvállalta, és emellett fizet még az olasz húsipari szakembernek.

Kiss Zsolt a távirati irodának azt is elárulta, hogy már a jövőről is tárgyalásokat folytat: eszerint két tőkeerős társtulajdonosa lesz a jövőben, egyikük 50, másikuk 25 százalékos részesedést birtokol majd.

“A múlttal nem foglalkozunk, a szurkolókkal összefogva mától egy új, biztonságos, kiszámítható Honvéd építésébe kezdünk. Többet most nem tudok mondani, nagyon boldog vagyok” – áll az üzletember a kispestiek honlapján közzétett nyilatkozatában.

A Honvéd elég nehéz helyzetben van: a klub 157,1 millió forintos adósságot és öt peres ügyet görget maga előtt, június 30-ig pedig be kell mutatniuk az auditáló mérleget, és a csepeli pálya hitelesítését igazoló iratokat is, a csapat ugyanis az ősz egy részében Csepelen játszaná majd hazai meccseit, a Bozsik-stadiont – a gyepszőnyeget mindenképp - pedig felújítaná. Ha nem sikerült volna megállapodni Pinivel, a nagymúltú csapat valószínűleg csak a harmadosztályban folytathatta volna.
2021.06.13 23:16:43

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Olyan országban élünk, amelyben a klubtörténeti sikerek sem jelentik automatikusan azt, hogy a futballedző megtarthatja az állását és építheti tovább eredményesen, amit elkezdett.

2021.06.09 21:15:35

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Habitusához közelebb áll, hogy a bajnoki címért küzd.

2021.06.06 22:04:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Peter Stögert is tisztelem, esetében egyelőre csak az eredményei miatt tehetem.