B. M.nyomtatott 2005.09.25 13:53 Frissítve: 2010.11.28 00:04

Már nem áll kieső helyen a Ferencváros

Az első osztályú labdarúgó-bajnokság 6. fordulójának zárómérkőzésén a Ferencváros pontot tudott szerezni az MTK Hungária otthonában, ezzel azonban továbbra is nyeretlen, míg a kék-fehérek még mindig nem kaptak ki ebben az idényben. A fordulatos mérkőésen kétgólos hátrányt dolgoztak le a hazaiak a második félidőben, a győzelmet azonban nem tudták megszerezni. Az MTK ezzel továbbra is a harmadik helyen áll, míg az FTC a Lombardot megelőzve elmozdult a kieső helyről, és jelenleg 14.

Rósa Dénes a Ferencváros egyszem valódi csatársaként gólt szerzett, és gólpasszt adott
Rósa Dénes a Ferencváros egyszem valódi csatársaként gólt szerzett, és gólpasszt adott

NB I, 6.forduló


MTK Hungária-Ferencváros
2-2 (0-2)

Hidegkuti-stadion, 2500 néző
Vezette: Szabó Zsolt

MTK: Végh Z. - Horváth L., Balogh B., Lambulics, Pollák - Czvitkovics, Jezdimirovics, Zabos, Bori - Kanta J., Hrepka. Szakmai igazgató: Garami József

Ferencváros: Szűcs - Szálkai, Botis, Budovinszky - Szalai T., Tőzsér, Lipcsei, Takács Á. - Csepregi, Rósa D., Laczkó. Vezetőedző: László Csaba

Gólszerző: Tőzsér (31.), Rósa (40.), Hrepka(56.), Kanta J. (58.)
Csere: Budovinszky helyett Erős (43.), Jezdimirovics helyett Urbán (a szünetben), Szalai helyett Jovánczai (65.), Czvitkoivcs helyett Illés (72.), Hrepka helyett Selei (77.), Szálkai helyett Béress (82.)
Sárga lap: Lipcsei (17.), Laczkó (57.), Rósa (71.), Hrepka (75.)
Az első tíz percben még felváltva vezették támadásaikat a csapatok, aztán azonban mindkét gárda visszaállt kissé, és inkább a mezőnyben folyt a játék. Nem volt éppen öldöklő az iram, kényelmesen passzolgattak a játékosok, míg csak egy-egy elvesztett párharc, technikai hiba, rossz passz vagy szabálytalanság nyomán el nem akadt még a Ferencváros illetve az MTK térfelének közepén szinte minden akció.

A felek ebben az időszakban inkább a védekezésre helyezték a hangsúlyt. A zöld-fehéreknél Rósa Dénes nagyrészt egyetlen csatárként őrlődött elöl, és igyekezett megtartani a labdát, ameddig a középpályások fel nem értek, kevés sikerrel. A hazaiaknál Hrepka mellé Kanta és Czvitkovics is fel-felzárkózott, és egy-egy veszélyes akciót is vezettek, illetve a pontrúgásaikban is benne volt a gólszerzés lehetősége.

Kapuba azonban a zöld-fehérek találtak, és még csak nem is kellett hozzá valami különösen extraklasszis teljesítmény. Tőzsér részéről egy jó labdaszerzés, egy sprint, egy pontos passz, majd egy tisztességesen eltalált lövés, illetve Rósa visszapassza - egymás után öt hiba nélküli megmozdulás elég volt a Ferencváros vezető találatához. A szünet előtt ráadásul egy nem feltétlenül jogos büntetőből még növelte is előnyét a vendégcsapat, így az MTK-nak a második játékrészre gyorsítania kellett az addigi kényelmes tempón.

László Csaba érthetően elégedetlen volt a második félidőben nyújtott teljesítménnyel. A csapata továbbra is nyeretlen
László Csaba érthetően elégedetlen volt a második félidőben nyújtott teljesítménnyel. A csapata továbbra is nyeretlen

Ehhez képest ez a negyvenöt perc úgy indult, hogy az FTC újabb gólokat is szerezhetett volna: nagy kedvvel, lelkesen és többé-kevésbé pontosan is fociztak a vendégek. Egyik ellentámadásából azonban szépített az MTK, majd Szabó Zsolt a kék-fehéreknek is megadott egy vitatható büntetőt, akik így szemvillanás alatt egyenlítettek. A zöldeket megroggyantotta a két találat, és csak Szűcs Lajos mentette meg őket az újabbaktól, mivel egymás után többször is remekül tisztázott a kapujából kifutva a Fradi-középpályán kedvük szerint átrohanó MTK-támadók elől.

Hat-hét perc alatt aztán összekapta magát az FTC, és egy óriási helyzetre is futotta tőlük, utána azonban visszavette a játék irányítását az MTK. Megint az első félidő közepén látott stílusban fociztak ekkor a fiúk, hajtottak, küzdöttek, de a biztonságos védekezést a világ minden kincséért sem adták volna fel. Szép lassan aztán a küzdelem is alábbhagyott, és már csak a szabadrúgások utáni beívelések okoztak szórványos légiveszélyt a kapuk előtt, az utolsó tíz percben pedig már azok sem.

Kanta József (balra) góljával egyenlített az MTK
Németh Ferenc
Kanta József (balra) góljával egyenlített az MTK

Mestermérleg

Garami József: Az első húsz percben érthetetlen módon gyengébben játszottunk, az FTC pedig szervezetten védekezett, nem hagyták kibontakozni a passzjátékunkat. Aztán éppen mire feljavultunk, akkor kaptunk két gólt. Az azonban örömteli, hogy a második félidőben sikerült egyenlítenünk.

László Csaba: Nem csalódtam a fiatalokban, ez a csapat jobb annál, amit a tabella mutat. Idén még nem szenvedtünk nagy különbségű vereséget, ma is jól játszottunk. Hagyni kell a fiatalokat focizni, bízni kell bennük, és el fogunk mozdulni a jelenlegi helyünkről.
A mezőny talán két legfiatalabb csapatának mérkőzésén (úgy is, mint a 194. örökrangadón, illetve egy nyeretlen és egy veretlen csapat találkozóján) izgalmas, fordulatos találkozót láthattunk. Az MTK ezúttal talán kicsit gyengébb volt a szokásosnál, illetve az FTC egy ideig nem hagyta kibontakozni őket agresszív hozzáállásával. Amikor mégis a saját játékát tudta játszani a hazai gárda, veszélyes akciókat vezetett, ezekből azonban Szűcs Lajosnak és egy-két kisebb hibának köszönhetően nem született újabb gól.

Ami a Ferencvárost illeti, az egyre tovább fiatalított csapat ezúttal nem keltette kiesőjelölt benyomását a bajnokság harmadik helyén álló klub ellen. Szervezetten, lelkesen futballoztak, amennyire egy jópár, mostanáig a juniorbajnokságban edződött rutintalan fiatallal felálló együttestől tellik, az áhított győzelem azonban az idén már többször látott megingásoknak köszönhetően elmaradt. Az azonban biztató lehet az esetleg még megmaradt FTC-drukkerek számára, hogy a gárdának kezd némi karaktere, arca kialakulni és a fiatalok is kezdik felvenni az első osztály ritmusát. Egy biztos: ha mindig így játszik majd a Ferencváros, legalább kiesési gondjai nem lesznek a csapatnak.
2021.08.02 23:58:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Babati a legutóbbi négy ZTE–Fehérvár meccsen négy gólt szerzett. Megvan Katona Mátyás és Bárány Donát első NB I-es találata.

2021.08.01 23:10:41

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Most kezdem megérteni, miért lett volna fontos az igazán befolyásos európai élkluboknak, hogy a Szuperliga-sorozat már az idén útjára induljon. Mára ugyanis mulatós szintre süllyedtek az egykoron tekintélyt jelentő nemzetközi kupaviadalok...

2021.08.01 19:24:41

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Paprikás hangulatban ért véget a mérkőzés, a lila-fehérek csak szépíteni tudtak 0–2 után.

2021.08.01 17:25:29

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Többet támadott a Fehérvár, a vezetést is megszerezte, de a jól védekező ZTE nem hagyta magát, és kiegyenlített.

2021.08.01 07:49:02

Labdarúgó NB I BORSOS LÁSZLÓ

„Remélem, hogy lesznek köztük, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket, mint Sallai, Kleinheisler vagy Gyurcsó.”