PATAKI GYULAonline 2005.07.16 15:02 Frissítve: 2012.02.07 02:43

Zováth János Egervári Sándor miatt választotta a Vasast

A Vasas labdarúgócsapatának kerete nagy változásokon ment keresztül az idei nyáron, hiszen bár több rutinos játékos, mint Posza Zsolt, Horváth Péter és Szanyó Károly, távozott a csapattól, de az érkezők listáját is olyan futballisták gyarapítják, mint például Németh Gábor, Salamon Miklós, Elek Norbert, vagy Zováth János, aki az elmúlt fél évben Cipruson futballozott.

Zováth 2004-ben még a Ferencvárossal ünnepelhetett bajnoki címet, most a Vasas sikeréért tesz meg mindent (fotó: Szabó Miklós)
Zováth 2004-ben még a Ferencvárossal ünnepelhetett bajnoki címet, most a Vasas sikeréért tesz meg mindent (fotó: Szabó Miklós)

- Miért pont a Vasas együttesét választotta?
- A döntésem elsősorban Egervári Sándornak köszönhető - válaszolta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Zováth -, akinek hosszú ideig játszottam az irányítása alatt, különben nem is jöttem volna haza.

- Az elmúlt fél évben a ciprusi Paphosz csapatát erősítette, ön hogy értékeli pályafutásának ezt a szakaszát?
- Nagyon jól éreztem magam Cipruson, ám nem sokat játszhattam, mivel az egyik mérkőzésen megsérültem: egy ütközésnél az ellenfél nagydarab játékosa pont ráesett a támaszkodó lábamra, elvitte a térdemet, csak azt hallottam, hogy roppant valami...

- Rögtön tudta, hogy nagy a baj?
- Nem, akkor nem éreztem komolynak a problémát, két nap múlva már edzettem is, majd elmentem megröntgeneztetni, ott mondták, hogy elszakadt az első keresztszalagom. Az orvosok azt mondták, hogy sok futballista játszik úgy, hogy el van szakadva a szalagja, csak meg kell erősíteni a combizmot, és akkor nincs probléma. Én azonban itthon még beszéltem Mohácsi doktorral is, aki azt mondta, hogy hosszabb távon jobban járok, ha megoperáltatom a lábamat. Ezt meg is tettem, ám ez öt hónap kihagyással jár. A csapatom meg sajnos közben a "mókás" eredményeknek köszönhetően kiesett az élvonalból...

- Mit ért azalatt, hogy "mókás" eredmények?
- Azt, hogy az utolsó 4-5 fordulóban eléggé adták-vették a meccseket a csapatok... A sérülésem és a másodosztályú tagság ellenére maradhattam volna a Paphosznál, és anyagilag is jobban megérte volna ottmaradni, mint most, hogy hazajöttem. A ciprusiak egyébként nagyon ragaszkodtak hozzám, valamint a szintén hazatérő kapusunkhoz, Fekete Robihoz, és kérték, hogy amennyiben lehetséges, csak egy évre szóló szerződést kössek, hogy jövőre, ha úgy alakul, visszatérhessek hozzájuk. Ezt én elfogadtam, egy évre írtam alá a Fáy utcában, itt szeretnék most jól játszani. Bár a sérülésemből még mindig nem gyógyultam fel, ha minden jól alakul - és eddig jól alakult -, akkor jövő hónapban már teljes értékű munkát végezhetek, és legkésőbb a negyedik fordulóban pályára is léphetek.

- Ön korábban a Ferencvárostól ment ki Ciprusra, fel sem merült, hogy a zöld-fehérekhez tér vissza?
- Bevallom őszintén, részemről nem, és tudomásom szerint ők sem nagyon erőltették, hogy visszatérjek. Télen közös megegyezéssel felbontottuk az idén nyárig érvényes szerződésemet, de nem a legjobb hangulatban váltam el a Ferencvárostól.

- Régi-új csapata, a Vasas már búcsúzott az Intertotó-kupától, ön hogy látja, mire lehet képes ez az együttes a bajnokságban?
- Meglátásom szerint egyre jobban kezd összerázódni a csapat, több poszton is jól erősítettünk, bár még néhány kérdőjel van, érkezhetnek új játékosok is. A tavalyihoz képest idén egy jóval masszívabb együttest láthatnak a Vasas-szurkolók, amely akár meglepetést is okozhat.
2022.06.30 22:24:58

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Újpesten továbbra is várni kell a tulajdonosváltásra • Szóba került, miért hiúsult meg az üzlet, illetve mit hozhat a folytatás.

2022.06.28 22:46:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nyilván kiderül már az eddigiekből is, hogy elfogult vagyok Nikoliccsal, már régóta. Azért is, mert történhet(ett) vele bármi, nem jön ki a sodrából. Most, kiebrudalásakor is úriemberként kommentált közösségi oldalán, »fura helyzeteket produkál olykor az élet« – ez volt a legerősebb megfogalmazása.

2022.06.28 16:43:38

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

Loncar duplájára alapozva a zöld-fehérek magabiztosan nyertek német ellenfelükkel szemben.

2022.06.28 09:31:45

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

A várt Ferencváros–Újpest döntő ugyan nem jött össze, ám a finálét így is 18 ezren látták a Hungária úton.