Nemzetisport.hu online 2005.05.26 21:33 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Ezüstöt ért a hajrában lőtt gól

Győzni mindenáron - a Ferencváros ezzel a teherrel lépett pályára az Arany Ászok Liga utolsó fordulójában, ugyanis benne volt az is a pakliban, hogy pontvesztés esetén lecsúszhat a dobogó második fokáról. Márpedig a zöld-fehérek kizárólag az ezüsttel feledtethették a klub történetének egyik legszomorúbb tavaszát. Ám nem csupán ennyi forgott kockán&

Sowunmi Thomas (fehérben) több helyzetet is elhibázott a meccs során, de minden hibáját megbocsátották neki a Fradi drukkerei a hajrában szerzett gólja után (Fotó: M. Németh Péter)
Sowunmi Thomas (fehérben) több helyzetet is elhibázott a meccs során, de minden hibáját megbocsátották neki a Fradi drukkerei a hajrában szerzett gólja után (Fotó: M. Németh Péter)

Bp. Honvéd - Ferencváros 0-1
Bozsik-stadion, 4500 néző, vezette: Megyebíró János.

Gólszerző: Sowunmi (87.)

Honvéd: Takács T. - Kovács N., Facskó, Baranyai, Vén - Dobos, Genito, Vadócz, Miro - Kozarek, Szili.
Vezetôedzô: Gergely Károly
Ferencváros: Szûcs L. - Balog Z., Vukmir, Gyepes, Huszti - Takács Á., Rósa D., Tôzsér, Bajevszki - Sowunmi, Bartha.
Vezetôedzô: László Csaba

Csere: Bajevszki h. Penksa (38.), Vukmir h. Botis (43.), Bartha h. Sasu (71.), Dobos h. Borgulya (72.), Miro h. Herczeg (81.)
Sárga lap: Gyepes (15.), Facskó (33.), Botis (53.), Vén (59.), Tőzsér (63.), Szili (64.)
Kiállítás: Szili (73.)

A botrányokkal tarkított szezon akár személyi változásokat is vonhat maga után. Egyrészt bizonytalan László Csaba vezetőedző posztja, másrészt pedig hírlik, a Ferencváros hétfői elnökségi ülésén egyesek bizalmatlansági indítványt nyújtanak be Furulyás János klubelnök ellen (tehát nem a futballszekció éléről akarják elmozdítani).

Az elnök támogatottsága jelentős, ám a jelek szerint mind többen vélik úgy, valaminek történnie kell, mert a megváltó mecénás csak nem érkezik. Noha a klubelnök egyelőre csak szóbeli ígéretet kapott arra, most már tényleg megkapja az FTC az Üllői út vagyonkezelői jogát, Furulyás János állítólag a hétfői öszszejövetelen előterjeszti a titokzatos befektetővel megkötni kívánt előszerződést.

Érdekes események várhatóak tehát a jövő hét elején, de valami hasonlót lehetett várni a meccstől is. Ezzel szemben a Fradi ugyanazt az ötlettelen játékát nyújtotta a találkozó első felvonásában, mint amit "megszoktunk" tőle a tavasszal. Pedig László Csaba öt támadó szellemű labdarúgót vezényelt a pályára. A Kispest ellenben a védekezésre összpontosított, leginkább kontratámadásaiban bízott. Genito és Miro szó szerint színt vitt a játékba, s főleg Szili Attila szabadrúgása meg Baranyai Tibor csúsztatása után gondot okozott Szűcs Lajosnak. Ám a Fradi szerencsésen átvészelte a rohamokat. A későbbiekben a hazaiaknak is segített Fortuna, midőn Bartha László közelről sem tudta Takács Tamás kapujába passzírozni a labdát.

Már vezet az MTK - jött a hír a második félidő kezdete után, mégsem a Ferenc- város előtt adódott gólszerzési lehetőség, ám Vadócz Krisztián megkönyörült a tanácstalan, görcsösön futballozó Ferencvároson. A kihagyott büntető azonban nem a zöld-fehéreknek adott erőt, hanem a hazaiaknak, akik - a hírekkel ellentétben a továbbra is a kispestiek alkalmazásában álló, ám a juniorcsapatba száműzött Budovinszky Krisztián nélkül is - biztosan, jól védekeztek. Még azok után is, hogy Szili Attila érthetetlenül kiállíttatta magát. Sőt, többször is megpecsételhették volna ellenfelük sorsát, ám Vadócz Krisztián és Vén Gábor pazar összjátéka után Herczeg Miklós egy lépésről sem tudott a kapuba találni. Az utolsó előtti percben a fél lábbal a már a pokol tornácán lévő FTC azonban Sowunmi Thomas révén ha nem is a mennybe, de a nemzetközi porondra jutott.

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Gerard Baticle, korábbi francia labdarúgó, aki a Strasbourgban, illetőleg az Auxerre-ben futballozott. Ezúttal az utóbbi együttes játékos-megfigyelőjeként volt jelen. Híreink szerint Vadócz Krisztián miatt érkezett Budapestre, ám lapunknak elmondta, mindenkit figyelt, nemcsak egy játékos miatt nézte meg a meccset.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Írja be az itt látható számot!
2021.08.02 23:58:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Babati a legutóbbi négy ZTE–Fehérvár meccsen négy gólt szerzett. Megvan Katona Mátyás és Bárány Donát első NB I-es találata.

2021.08.01 23:10:41

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Most kezdem megérteni, miért lett volna fontos az igazán befolyásos európai élkluboknak, hogy a Szuperliga-sorozat már az idén útjára induljon. Mára ugyanis mulatós szintre süllyedtek az egykoron tekintélyt jelentő nemzetközi kupaviadalok...

2021.08.01 19:24:41

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Paprikás hangulatban ért véget a mérkőzés, a lila-fehérek csak szépíteni tudtak 0–2 után.

2021.08.01 17:25:29

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Többet támadott a Fehérvár, a vezetést is megszerezte, de a jól védekező ZTE nem hagyta magát, és kiegyenlített.

2021.08.01 07:49:02

Labdarúgó NB I BORSOS LÁSZLÓ

„Remélem, hogy lesznek köztük, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket, mint Sallai, Kleinheisler vagy Gyurcsó.”