BÁLINT MÁTYÁS
2005.05.24 10:09 Frissítve: 2011.09.26 02:44
online

Canadic szerint két csapat jogosulatlanul szerepel a ligában

Darko Canadic bosnyák üzletember, a Békéscsaba egyelőre még elsőligás labdarúgócsapatának tulajdonosa a hajracsaba.hu internetes oldalon válaszolt a szurkolók kérdésére, többek között kijelentve: bizonyítékai vannak arról, hogy két első osztályú csapat is jogosulatlanul szerepel az első osztályban.

A másodosztályban nem lesz ilyen hangulat - Canadic benn is akarja tartani a Békéscsabát
A másodosztályban nem lesz ilyen hangulat - Canadic benn is akarja tartani a Békéscsabát
A tulajdonos elmondta, legalább ötven százalék esélyt lát a csapat első osztályú tagságára, mivel egyes gárdák nem teljesítik az induláshoz szükséges feltételeket (ahogy jelenleg egyébként a Békéscsaba sem). Canadic, mint elmondta, tűzön-vízen keresztül érvényesíteni fogja csapata jogait, de ha megtörténik a legrosszabb, a másodosztályban is kitart a klub mellett.

"Birtokomba kerültek bizonyítékok másik két első osztályú csapatról, akiktől nem veszik el a pontokat, akik nem szerepelnek az újságban, a tulajdonosi körüket a szurkolók imádják, de ez mind nem lesz elég nekik, hogy az NB I-ben maradjanak, mert csaltak, loptak amiről mindenki tudja hogy nem szabad, mert állam bácsi vagy az UEFA nagyon nem komázza. Ezért leszek mindjárt országos szinten közellenség, de ha ebből a csapatomnak haszna lesz, akkor lesz..rok mindenkit és megyek tovább" - így az Előre FC Kft. tulajdonosa. (szó szerinti idézet - a szerk.)

Az üzletember egyelőre nem kívánta megnevezni a két egyesületet (a klub ügyeit ismerő forrásunk szerint az MTK-ról és a Honvédról beszélhetett), de kilátásba helyezte, hogy ezt később esetleg megteszi. "Ez a két csapat nagyon jól szerepel az NB I-ben de erre már két éve nincsen joguk! Érthető, hogy többet nem tudok mondani, mert muszáj nekik, az MLL-nek és az MLSZ-nek időt és lehetőséget adni, hogy kikerüljék a botrányt, hogy leülhessenek Darko bácsival tárgyalni."

Azt is elárulta, anyagilag ugyanannyira megterhelő lenne egy másodosztályban eltöltött esztendő, amelynek során a csapat kiharcolhatná a feljutást, mint egy első osztályú szezon. "Ezért az adminisztratív bennmaradás a célom, inkább, mint a kiesés."

A hírek szerint Darko Canadic is megpróbálta rávenni a másodosztályból feljutott REAC-ot, hogy adják el a Békéscsaba számára az első osztályú indulás jogát. Kutasi Róbert, a rákospalotaiak klubigazgatója a Nemzeti Sport Online-nak így nyilatkozott minderről: "Több csapat is megkeresett már közvetítők útján, kaptam üzeneteket is, de nem ültem le senkivel sem tárgyalni az indulási jog eladásáról, és nem is fogok. Telephelyváltásról sincs szó, a REAC a Széchenyi téren fog játszani jövőre az élvonalban."

Darko Canadicot egyelőre nem sikerült elérnünk.
2023.01.25 12:44:49

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Kövesdi kuriózumok, fehérvári kérdőjelek, keveset mutató debreceni távozók – tavaszra hangoló, II.

2023.01.24 22:43:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha úgy tetszik, sok lúd disznót győz.

2023.01.24 17:44:54

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Tovább növelte előnyét a tabella élén a címvédő, Marquinhos és Adama Traoré gólját is vitatták a hazaiak.

2023.01.24 07:56:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Egyre több volt a gond a futballisták életmódjával, de szerencsére akadtak példaképek is.

2023.01.23 23:14:26

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ricardo Moniz 2022 nyara óta ismét Magyarországon dolgozik.