HORVÁTH LÁSZLÓ, VAJDA GYÖRGYonline 2005.05.16 20:44 Frissítve: 2010.10.28 02:39

___nem kell ez___ Ott Józseffel veretlen a Pécs

Kisebbfajta csodának lehettek tanúi a Pécs szurkolói. Ott József vezetésével öt mérkőzésből hármat megnyert a csapat, kétszer pedig döntetlenre játszott. A Ferencváros ellen is remekelt a pécsi együttes, taktikusan futballozva győzte le a morálisan szétesett tavalyi bajnokot.

Adem Kapic (balra) néha lábkulcsolással állította meg az igen aktív pécsi védôt, Schindler Szabolcsot (Fotó: Laufer László)
Adem Kapic (balra) néha lábkulcsolással állította meg az igen aktív pécsi védôt, Schindler Szabolcsot (Fotó: Laufer László)

Pécs-Ferencváros 2-0 (1-0)
Pécs, 6000 néző, vezette: Arany Tamás.

Gólszerzők: Lipcsei (13. - öngól), Horváth Gy. (88.)

Pécs: Németh G. - Schindler, Dienes, Szabados, Szekeres Zs. - Sipos, Pavicsevics, Erôs G., Kulcsár - Pest K., Horváth Gy.
Vezetôedzô: Nagy Tamás
Ferencváros: Szûcs L. - Vukmir, Gyepes, Tőzsér, Takács Á. - Kapic, Rósa D., Lipcsei, Huszti - Sowunmi, Bajevszki.
Vezetôedzô: László Csaba

Csere: Sowunmi helyett Bartha (61.), Sipos helyett Berdó (61.), Bajevszki helyett Horváth D. (72.), Pavicsevics helyett Szögedi (76.), Erős helyett Dávid (83.)
Sárga lap: Gyepes (58.)
Nagy a baj a Ferencvárosnál. Úgy tudjuk, akkora a pénztelenség, hogy a vasárnapi találkozóra önzetlen vállalkozók, szurkolók segítségével tudott csak egy nappal korábban Pécsre utazni a csapat , az "összedobott" pénz fedezte a szállás- és utazási költségeket.

A csapat fő támogatója, a T-Mobile tavaly vállalta az ez évi 200 millió forintnyi támogatást, ám csökkenhet az összeg, ha a csapat nem harcolja ki a nemzetközi szereplés jogát (s ez könnyen megeshet). A klub vezetősége és az MLSZ elnöksége sem hagyja szó nélkül a Magyar Kupa-döntőben történteket, bár László Csaba szerint nem kapott idézést az MLSZ-től, így nem is vesz részt az elnökségi ülésen.

Percről percre
14. perc: Schindler jobbról beemelte a labdát a 16-oson belülre. Kulcsár az ötös túlsó sarkánál mellel levette, az alapvonal közeléből ballal visszagurította, a kaputól három méterre helyezkedő Lipcsei olyan szerencsétlenül nyúlt bele a labdába, hogy az a jobb lábáról a kapu közepébe került. Öngól.
1-0

90. perc: Dávid pörgetett a bal oldalon felfutó Szekeres Zsolt elé, ő laposan beadott, Horváth Gyula pedig öt méterről, jobb lábbal a kapu jobb oldalába lőtte a labdát.
2-0

Mestermérleg
Ott József, a Pécs menedzsere: - Két dolgunk volt a mérkőzésen: pontot vagy pontokat szerezni, és közönséget kiszolgálni. A második félidőben a félsz végig bennem volt az egyenlítés miatt, csak a második gólunk nyugtatott meg.
László Csaba, a Ferencváros vezetőedzője: - Nagyon nehéz hét van a hátunk mögött, személy szerint én többet vártam játékosaimtól. Sikerült közösen egy jó őszt tavasszal elrontani. A fordulópontot Rósa Dénes egy nullánál kihagyott helyzete jelentette.
A játékvezető értékelése
Arany Tamás (9): a bíró mindössze egy sárga lap kiosztásával, jó pedagógiai érzékkel fegyelmet tartott, igaz, nemcsak a partjelzői, de a játékosok is partnerei voltak.

Fény és árnyék
+++ Ahogy az a nemzetközi találkozók során szokás, már egy nappal korábban a mérkőzés helyszínére érkeztek a bírók. Érthető az óvatosság, hiszen Pécs 200 kilométernyire van Budapesttől, és a 6-os út igencsak forgalmas.
--- Botrányosan viselkedtek azok a hazai szurkolók, akik kockacukorral felszerelkezve érkeztek a pécsi stadionba, hogy aztán ordenáré bekiabálások közepette a Ferencváros játékosai felé szórják azt. Persze a cukrok nemcsak a célszemélyt, Lipcsei Pétert találták el, a pécsi labdarúgóknak is jutott az "ajándékból".

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Írja be az itt látható számot!
2021.01.13 14:20:38

Labdarúgó NB I H. D.

Róbert Mak mellett a 17 éves Damir Redzic és Myrto Uzuni is beköszönt Szerhij Rebrov csapatában.

2021.01.12 15:37:07

Labdarúgó NB I H. D.

A mérkőzés egyetlen gólját a csereként pályára lépő Aissa Laidouni szerezte.

2021.01.10 23:13:56

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. A gyerek inkább itthon próbálgassa a biciklicselt, legyen negyven csálé lövése mellett egy bombagólja, de mi, nézők ne azok miatt bosszankodjunk, akik azért léphetnek be a klubházba, AZ öltözőbe s aztán a pályára, mert olcsóbban mutatják be ugyanezt.

2021.01.10 23:15:44

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Minél több honi tréner tör magának utat a profik között.