PÁL SÁNDORonline 2005.05.15 13:28 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Kikapott a Ferencváros, bajnok a Debrecen!

A Ferencváros 2-0-ra kikapott Pécsen, így már matematikailag is biztos, hogy a DVSC-AVE Ásványvíz csapata megnyerte az Arany Ászok Liga 2004/2005-ös idényét, ezzel a debreceniek történelmük első bajnoki címét könyvelhetik el.

Kerekes Zsombor tegnap nem lőtt gólt, ma viszont bizonyára így is ünnepel (Fotó: Czeglédi Zsolt)
Kerekes Zsombor tegnap nem lőtt gólt, ma viszont bizonyára így is ünnepel (Fotó: Czeglédi Zsolt)

Arany Ászok Liga, 28. forduló:A Ferencváros 2-0-ra kikapott Pécsen, így már matematikailag is biztos, hogy a DVSC-AVE Ásványvíz csapata megnyerte az Arany Ászok Liga 2004/2005-ös idényét, ezzel a debreceniek történelmük első bajnoki címét könyvelhetik el. Két fordulóval a bajnokság vége előtt nyolc pont a hajdúságiak előnye a második helyezett Győr előtt, és már az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott MTK sem hozhatja be.

A mérkőzés választ adott arra is, hogy jövőre is lesz első osztályú csapat a Mecsekalján, míg a Ferencvárosnak nagy összpontosításra lesz szüksége, hogy a végelszámolásánál odaérjen az UEFA-kupa indulást jelentő második helyre. Ehhez mindenekelőtt a szerdai Magyar Kupa-döntőn kell túllépniük a zöld-fehéreknek.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Írja be az itt látható számot!
Mindkét csapat óvatosan kezdte az első félidőt, ám inkább a Fradi hatása érződött. Ezzel szemben az első valamire való helyzetet a Pécs dolgozta ki: a bal szélről begurított labda után nagy kavarodás támadt a vendégek tizenhatosán belül, végül Pest próbálta bekotorni a labdát, ám Szűcs rávetette magát. Tizenegyesgyanús helyzet volt, de a játékvezető nem sípolt. Nem sokkal később Fradi is lépett. Miután Schindler megakasztotta Husztit a balösszekötő helyén, szabadrúgás járt a Fradinak. Lipcsei annak rendje s módja szerint be is tekerte, ám a játékszer Németh kezében landolt. Ha az érkező Rósa bele tud érni, még sokkal veszélyesebb lehetett volna. De nem tudott... Még jött egy veszélytelen Fradi-löket, ám a java csak ezután. A 13. percben szabadrúgást végezhetett el a Pécs. Gyepes még nagy nehezen felszabadított, balszerencséjére pont Schindlerhez, aki ballal visszatette Erősnek, ő pedig megpróbálta a szélről visszagurítani. Ez aztán a vártnál jobban sikerült, hiszen Lipcsei lábáról be is pattant a labda Szűcs hálójába. Öngól. Ezek után a Fradi teljesen "megzakkant", egy épkézláb támadást sem tudtak vezetni, a Pécs pedig jól kontrázott, de még inkább csak támadgatott. A félidő eljövetelekor a Pécs már nyeregben érezhette magát.

A második félidőben ugyanez maradt a koreográfia, bár a Fradi már csöppet tán veszélyesebb volt, mint közvetlen a bekapott gól után. Meddő mezőnyfölény, kevésbé jó pécsi kontrák, egy kissé ellaposodott a meccs. Aztán Gyepes az 58. percben megkapta a különben sportszerű meccs első és utolsó sárgáját, Arany játékvezető nagyon jól vezette a bírói szempontból nem túl nehéz meccset. Végül megkezdődtek a cserék, a rendkívül gyenge Sowunmi helyett jött az ifistából felnőtté avanzsáló Bartha, a másik oldalon a jobb oldal felfrissítéseként pedig Sipos helyett Berdó. A 72. percben Bajevszki helyett a szintén ifista Horváth Dávid érkezett, ám ő sem tudott segíteni a flusztrált Fradin. A 84. percben Tőzsér engedett meg egy iszonyatos löketet, mintegy felkonferálva a hajrát, amelyet azonban úgy nézett ki a ferencvárosiak nem értettek. A Pécs a 90. percben még talált egy gólt, ezzel el is dőlt a meccs, no meg nem mellékesen a bajnokság, a Debrecen tehát bajnok, a Pécs pedig e győzelmével már biztos bennmarad az első osztályban. A Fradinak már csak a második hely lehet reális célkitűzés. Ilyen, mármint "pécsi" játékkal és felfogással azonban könnyen veszélybe kerülhet az Üllői úti ezüstérem is...
2021.01.13 14:20:38

Labdarúgó NB I H. D.

Róbert Mak mellett a 17 éves Damir Redzic és Myrto Uzuni is beköszönt Szerhij Rebrov csapatában.

2021.01.12 15:37:07

Labdarúgó NB I H. D.

A mérkőzés egyetlen gólját a csereként pályára lépő Aissa Laidouni szerezte.

2021.01.10 23:13:56

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. A gyerek inkább itthon próbálgassa a biciklicselt, legyen negyven csálé lövése mellett egy bombagólja, de mi, nézők ne azok miatt bosszankodjunk, akik azért léphetnek be a klubházba, AZ öltözőbe s aztán a pályára, mert olcsóbban mutatják be ugyanezt.

2021.01.10 23:15:44

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Minél több honi tréner tör magának utat a profik között.