BORBOLA BENCE
2005.04.24 00:16 Frissítve: 2011.11.26 02:41
online

Pajkos János nem tett csodát

És lőn: tegnaptól mégiscsak Pajkos János a Békéscsaba vezetőedzője. A korábban Debrecenben is edzősködő szakember két héttel ezelőtt már járt az Előrénél, ám jobbnak látta, ha a régóta létező anyagi problémák miatt mégsem ül le a kispadra, és úgy távozott a Kórház utcából, hogy ő oda már csak nézőként tér vissza.

Békéscsaba-Diősgyőr 0-2 (0-1)
Békéscsaba, 2500, vezette: Bede Ferenc

Gólszerzők: Egressy (17.-11-es), Tisza (88.)

Békéscsaba: Simunic - Vasziljevics, Brlázs, Grujics, Bujáki - Bozsovics, Simic, Pozsár, Ursz - Lázok, Drobnjak.
Vezetőedző: Pajkos János
Diósgyőr: Kövesfalvi - Mogyorósi, Gáspár, Máté, Dianu - Halgas, Katona, Sipeki, Hompoth - Siminic, Egressy.
Vezetőedző: Gálhidi György

Csere: Bozsovics helyett Kocsis (56.), Egressy helyett Virágh (56.), Drobnjak helyett Hoffmann (64.), Siminic helyett Tisza (71.), Lázok helyett Kulacsik (84.), Halgas helyett Belényesi (86.)
Sárga lap: Hompoth (29., 70.), Ursz (35., 81.), Mogyorósi (42.)

Ehhez képest tegnap elegánsan, szürke öltönyben, lakkcipőben jelent meg az Előre FC székházában - nem mint szurkoló, hanem mint vezetőedző. Láthatóan idegesen sétálgatott a hazai öltöző előtt és elmondta, hogy az Előre FC Kft. többségi tulajdonosa, Darko Canadic a kapcsolatfelvételük óta szinte minden nap telefonon győzködte, üljön le a kemény kispadra. Kérdés persze, mi változott a két héttel ezelőtti helyzethez képest…

A Debrecenben benzinkutakat üzemeltető szakember arra kérte Darko Canadicot, hogy a héten törlesszen a játékosoknak, május 4-ig pedig az összes tartozását fizesse meg a futballistáknak. Amennyiben ez így lesz, akkor már ül is az autóba és meg sem áll Békéscsabáig. A lila-fehér futballisták szerdán, a Nyíregyháza elleni mérkőzés előtt százezer forintnyi gyorssegélyt, pénteken pedig újabb részletet dughattak zsebre, így szombat délelőtt Pajkos János és Darko Canadic már elégedettebben csaphatott egymás tenyerébe.

Hompoth Balázs (elöl) túlságosan felpörögve futballozott, és egy fölösleges szabálytalanság miatta játékvezetô a 67. percben kiállította (Fotó: Kiss Zoltán)
Hompoth Balázs (elöl) túlságosan felpörögve futballozott, és egy fölösleges szabálytalanság miatta játékvezetô a 67. percben kiállította (Fotó: Kiss Zoltán)
Az eddig pályaedzőként remekül helytálló Jakab Péternek így nem maradt más, mint jó tanácsokkal ellátni a kollégáját a Diósgyőr elleni meccs előtt. S amíg a mérkőzés első részében a vendégek trénere, Gálhidi György nyugodtan üldögélt a kispad legszélén, addig Pajkos János zsebre dugott kézzel figyelte új játékosait, hogy aztán szomorkodjon, amikor egy buta szabálytalanság után a megítélt büntetőből Egressy Gábor higgadtan helyezte a bal alsó sarokba a labdát.

A fordulást követően, 12 perc elteltével egyszerre gondolta úgy a két edző, hogy itt az ideje frissíteni. Ám a 67. percig semmi lényeges nem történt. Akkor aztán a vendégek játékosa, Hompoth Balázs gondolta úgy, hogy egy sárga lap birtokában megpróbál összehozni egy másikat is, és ez sikerült is.

A tíz főre fogyatkozó Diósgyőr a védekezésre és az eredmény tartására rendezkedett be, így jobbára a térfelén folyt a játék. A 82. percben a hazaiak is megfogyatkoztak, a Halgas Tibort hátulról buktató Ursz József is az öltözőbe indulhatott. A kiállítás után ismét támadott a Diósgyőr, és a második, kaput eltaláló lövéséből második gólját szerezte meg. Pajkos János ekkor végképp feladta az egyenlítés lehetőségét, és a hármas sípszó elhangzása után szomorúan ballagott az öltözőbe.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Írja be az itt látható számot!
2022.10.05 09:40:12

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az 1922-es bajnokin már a fogadási csalás is téma volt.

2022.10.02 13:50:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Fehérvár továbbra se képes idegenben nyerni, ezúttal a Puskás Akadémiával ikszelt.

2022.10.02 13:35:11

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A jól játszó hazaiak még gólt sem engedtek a küszködő zöld-fehéreknek.

2022.10.01 08:57:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Holender találatát Lesjak egyenlítette ki • A piros-kékeknek több nagy helyzetük volt, de ezek kimaradtak.