KECSKÉS ISTVÁNonline 2004.11.20 23:39 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Első helyen telelhet a Fradi

Igazi futballmeccsen érezhette magát a látogató a ZTE stadionjában. Noha nem kelt el valamennyi belépő, de az, hogy 12 ezer szurkoló látogatott ki a bajnoki mérkőzésre, mindenképpen dicséretes. Volt is mindenféle hangulatjavító: füst, tűzijáték és pénztárszalag, de ez ma már hozzátartozik egy jó hangulatú derbihez. Zalaegerszegen amúgy volt ok már előzetesen az ünneplésre, hiszen a találkozó napján ünnepelte 51. születésnapját Komjáti András, a hazaiak másodedzője, a héten pedig Kocsárdi Gergely felesége egészséges kislánynak adott életet. Na, és persze azt se felejtsük el, hogy a csapat is jól szerepel.


Mivel a találkozó előtt megérkezett a hír, hogy a Debrecen döntetlent játszott Pécsett, egyszerű volt a képlet: amennyiben nyer a kék-fehér együttes, átveszi a vezetést a tabellán.
Ugyanez igaz volt a Ferencvárosra is, azzal a módosítással, hogy siker esetén megerősíti a vezető pozícióját. Az edzőknek egyik oldalon sem volt könnyű dolguk, mert a hazaiaknál Szamosi Tamás három sárga lap, Sebők József pedig sérülés miatt nem léphetett pályára. A vendégeknél két válogatott, Gyepes Gábor és Huszti Szabolcs, valamint a gólerős Robert Vagner hiányzott.
A találkozót jól kezdte a Ferencváros, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy Rósa Dénes a 9. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek. Ezzel 549 perc után vége szakadt a ZTE és Varga Zoltán kapus ragyogó sorozatának, hiszen ez volt a ZTE első hazai pályán kapott gólja az ősszel. A találat után nem sokkal Gellei Imre, a hazaiak vezetőedzője módosított is a hadrenden, a bal oldalra hátra vezényelte Balog Csabát, Józsi György pedig a középpályán folytatta. A játékrész közepén a kék-fehérek átvették az irányítást, több góllal kecsegtető akciót vezettek, ám a befejezés egyszer sem sikerült tökéletesre: vagy a csatárok tehetetlensége, vagy Szűcs Lajos bravúrja megmentette a Ferencvárost a góltól. A zöld-fehérek ebben a periódusban szervezetten védekeztek, jól tolódtak a védőik, koncentráltan futballoztak. Az első félidő végére kijöttek a vendégek a szorításból, és a jobb szélen több ígéretes akciót vezettek.
A fordulás után a Zalaegerszeg ott volt a leggyengébb, ahol eddig a legerősebbnek bizonyult. A zalaiak védelme gyakorlatilag elemeire hullott szét, a Ferencváros pedig szinte minden egyes védelmi hibát kíméletlenül megbüntetett. Feltűnő volt például az ötödik gólnál, hogy Sebők Vilmos, aki egyébként középső védő, a Ferencváros 16-osánál kocogott visszafelé. Azt talán mondani sem kell, így esélye sem lehetett arra, hogy meggátolja a vendégek gólszerzését. A Ferencváros pedig valóban könyörtelen volt, és a második félidőben kifejezetten jól futballozva alaposan elpáholta a ZTE-t. Ez az öt kapott gól pedig vélhetően még inkább rontotta a zalaegerszegi futball esélyeit. A szépítés ugyan sikerült a kék-fehéreknek, ám a szép búcsú a 2004-es évre a hazai közönségtől már nem. Pedig vélhetően ebben az összeállításban utoljára lépett pályára a ZTE saját szurkolótábora előtt.
A meccs hajrája igazi örömfutball volt a vendégek számára. A zöld-fehér drukkerek csak nehezen tudták eldönteni, hogy kit éltessenek. Jutott a dicséretből Lipcsei Péternek, Szűcs Lajosnak és a mára már igazi kedvenccé váló vezetőedzőnek, László Csabának is. Persze ezen az estén minden ferencvárosi megérdemelte az elismerést, mert gyakorlatilag nem volt hiba a lényegében már őszi első FTC teljesítményében.
2021.07.26 18:08:10

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

„A Ferencváros érettebb taktikai felkészültsége döntött. Sárosi egészen nagy, Lázár is kitűnő.”

2021.07.25 18:45:57

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

Bátran kezdett a Loki Mourinho csapata ellen, de a védelmi hibák miatt vereség lett a vége a bajnoki főpróbának.

2021.07.23 22:35:17

Labdarúgó NB I L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Újra kegyelmi állapotban vívta végig a férfi kard egyéni napját.

2021.07.24 17:56:09

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR (összefoglaló), BALÁZS DÁVID (percről percre)

Hiába volt több helyzete a Honvédnak, gólt nem tudott szerezni a Bozsik Arénában.