B. B.online 2004.10.28 20:45 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Hiába várt az új ajánlatra

Egy játékossal megfogyatkozott a Békéscsaba kerete. Hossszú hónapok huzavonája után ugyanis eldőlt: Schindler Szabolcs szerdától már nem a lila-fehérek játékosa, így a hétvégi Ferencváros elleni mérkőzésen már csak esetleg nézőként lehet jelen a Kórház utcai stadionban.

Köztudott, hogy a csabai futball-kft. nem dúskál az anyagiakban, a játékosok hónapok óta nem kaptak fizetést, néhányan elkeseredésükben feljelentették labdarúgócéget. Schindler Szabolcs is hiába bízott abban, hogy valahogy rendeződik a helyzete, ez nem történt meg. A védő kedden ünnepelte 30. születésnapját, ám minden bizonnyal szebb ajándékról álmodott, mint az Előre FC szerződésszegését megállapító dokumentum.
- Sajnálom is, meg nem is a történteket - mondta Schindler Szabolcs. - Szomorú vagyok, hogy el kell hagynom a csapatot, hiszen szerettem itt játszani és élni, azt azonban már kevésbé bánom, hogy lezárul életem ezen fejezete. Hónapokig hittem a vezetők ígérgetéseinek, egy idő után azonban már nehéz volt indulatok nélkül megélni azt, ami körülöttünk történik. Ha én háromszor-négyszer becsapom a kisfiamat, akkor negyedjére már biztosan nem hisz nekem.

Schindler Szabolcs használta a fejét, és nem maradt Csabán (Fotó: Németh Ferenc)
Schindler Szabolcs használta a fejét, és nem maradt Csabán (Fotó: Németh Ferenc)
- Ön mégis reménykedett abban, hogy előbb vagy utóbb fizet az Előre FC…
- Hosszú távra terveztem Békéscsabán, sokáig reménykedtem benne, hogy pénz áll a házhoz, az utóbbi egy hétben azonban az utolsó reménysugár is kihunyt.
- Miért, mi történt ez idő alatt?
- Rádöbbentem, hogy a kft. vezetői egyáltalán nem bánnák, ha távoznék. A legszomorúbb az az egészben, hogy ha nagyon akartak volna, akkor meg tudnak egyezni velem, s újabb fizetési határidőt adok az Előrének. Erről azonban már fölösleges beszélni.
- Ezek szerint szerdától szabadon igazolható játékos. Van is valami elképzelése a folytatásról?
- Olyan friss még az egész, hogy nem volt időm átgondolni a dolgokat. Hallottam, hogy egy-két csapatnál szívesen látnának, konkrétan azonban még senki sem keresett meg. Egyelőre kisebb sérüléssel bajlódom és most az a legfontosabb, hogy teljesen egészséges legyek. Ráérek utána azzal foglalkozni, hol játsszak a jövőben. Egy biztos: továbbra is az első osztályban szeretnék futballozni, de biztosan furcsa lesz, hogy nem a Békéscsaba játékosaként futok ki majd a pályára.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Írja be az itt látható számot!
2021.09.26 16:34:52

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A Fradi sorozatban kilencedszer nyert odahaza a lila-fehérek ellen, pedig az Újpest emberhátrányban sem adta fel.

2021.09.26 13:02:17

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bár megszerezte a vezetést a Debrecen Kisvárdán, megtartani már nem tudta az előnyt.

2021.09.25 20:39:20

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Szinte minden az Újpest ellen szól tehát, mégsem javasoljuk, hogy mindenki feltegye a házát a Fradi győzelmére.