Rác Benedek Balázsonline 2004.10.19 09:54 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Nyilas Eleknek már nem hiányzik a profivilág

Pest megyei bajnokság, másodosztály. A helyszín Felsőpakony, a Budapesthez közeli 2500 lelkes község, a pályán pedig Nyilas Elek.

Bizony, a tavasszal még Győrött profiskodó középpályás jelenleg a hatodik ligában rúgja a labdát. A játékosnak voltak a nyáron magasabb osztályból is ajánlatai, ő azonban a felsőpakonyiakat választotta. Érdekesség, hogy Nyilas Elek Gödön él, és a Duna-parti városka csapata is a megyei másodosztályban, csak éppen a másik csoportban szerepel. A korábbi válogatott engedett a déliek csábításának - igaz, Gödön legalább az öregfiúkat erősíti…"Az előző szezonban elhatároztam, hogy a bajnokság végén abbahagyom a hivatásos labdarúgást, és már ennek megfelelően kezdtem szervezni az életemet - mondta a 14-szeres válogatott labdarúgó. - Több családi vállalkozásban vagyok érdekelt, de ha profiként játszanék, akkor nem tudnám egyiket sem százszázalékos erőbedobással, így pedig nem lehet."
Manapság lassan divattá válik, hogy egy játékos - legyen akár fiatal, akár már levezetni szándékozó idősebb - egy osztrák alsóbb osztályú csapathoz szerződik. Nyilas Elek is tervezte, hogy az izraeli légióskodás után ismét külföldre igazol, aztán mégis a Pest megyei csapatnál kötött ki.
"A fiamat vittem egy Pest megyei válogatóra Felsőpakonyba, és akkor kérdezték meg a klub vezetői, hogy nem lenne-e kedvem ott játszani - mondja a korábban Újpesten, Vácott, és az Üllői úton is futballozó Nyilas Elek. - Azt is hozzátették, hogy tervezik ifjabb Albert Flórián, és Goran Kopunovics átigazolását, és nagyon örülök neki, hogy újra együtt lehetek a korábbi társakkal, ráadásul kevesebbet kell utaznom."
Nyilas Elek hozzátette még, amikor kinn van a Ferencváros mérkőzésein, és hallja a szurkolást, akkor néha eszébe jut, milyen jó lenne még futballozni, de máskor meg olyan híreket hall, amelyek miatt már egyáltalán nem hiányzik neki a profifoci…
A Felsőpakony eddig 11 forduló alatt szerzett 11 győzelmével vezeti a tabellát, és ehhez a jó teljesítményhez Nyilas Elek is hozzájárult góljaival és gólpasszaival.
"Szeretnénk felkerülni a megyei első osztályba, és szerintem a keret alkalmas is erre - mondja a több mint kétszáz NB I-es mérkőzésen futballozó játékos. - A hazai meccseinken néha ötszáz néző is van, és idegenbe mintegy száz drukker kíséri el a csapatot, szóval megérdemelnék a feljutást."
2021.11.28 13:34:52

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Bosszankodás mind a két oldalon, az utolsó hat percben két-két helyzete volt mindkét csapatnak.

2021.11.28 13:04:04

Labdarúgó NB I BERECZKY ATTILA (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

A DVSC marad a kiesőzóna közelében, a tolnaiak pedig a középmezőnyben.

2021.11.27 23:17:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Legalább a látszat kedvéért cselekednie kell az importnak.

2021.11.27 13:59:46

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A lila-fehérek kihasználták Batik kiállítását, fordítottak a második félidőben Kispesten, és elkerültek a 12. helyről.

2021.11.27 13:50:23

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Egy piros lap, három tizenegyes, öt gól. Eseményben nem volt hiány a fehérvári találkozón.