PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ, M. NÉMETH PÉTER (fotó) és S. TÓTH JÁNOS helyszíni jelentéseonline 2004.09.16 23:15 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Fradi: kőkemény londoni ütközet

A Millwall biztonsági főnöke semmit sem bízott a véletlenre. A ferencvárosi szurkolókat órákkal a kezdés előtt bekísérték az egyenruhások a lelátóra, ahol a 120 magyarnak nem egy szektor, hanem a lelátó teljes északi szegletét lezárták.


Az NSO ajánlja:A Millwal-FTC labdarúgó-mérkőzés legfontosabb jelenetei a Sport1-től: Letölthető videofájlok

Fotógaléráink odavágókról:

Adatbank: Ferencváros

UEFA-kupa 2004-2005

Az összes eredmény:
1. forduló
Selejtezők, 2. forduló
Selejtezők, 1. forduló

Az UEFA-kupa döntői
Az utcán minden gyanús közeledőt igazoltattak a roppant udvarias rendőrök, így aztán a két tábor legjobb összecsapása a bemelegítés közben zajló hangpárbaj volt, amit később a szinte maroknyi fradista hősiesen, de tökéletesen esélytelenül vívott meg 12 ezer angol ellen.
Sajátos harcot vívott egymással a két vezetőedző is, ugyanis alaposan megleptek mindenkit, aki korábban a várható összeállításokon törte a fejét, ugyanis a végső megoldásokra rajtuk kívül alighanem senki sem gondolt. László Csaba például két csatárral kezdett, Alekszander Bajevszki is bekerült a kezdők közé, arra gondolva, hogy így nagyobb az esély a labda megtartására, és kisebb nyomás nehezedik majd a védelemre. Az persze különösebben nem érdekelte az angolokat, ők a kezdést követően azonnal nekiestek a Ferencvárosnak. A várt módon hosszan ívelték a labdát a két erőszakos csatárnak, akik azt zömmel visszajátszották az érkezők elé, vagy a szélső középpályások próbáltak a védelem hátába kerülni. A hazai szurkolók már egy passzt is hálásan üdvözöltek, annak viszont jóval kevésbé örültek, amikor kedvenceik elveszítették a labdát. Ez szerencsére gyakran előfordult, mert a magyar védelem elég jól tette a dolgát - be kell ismerni, olykor a durvaságtól sem riadt vissza -, és habár szinte végig a Millwall kezdeményezett, a fölény meddő maradt.

Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
A Ferencvárosban egyébként igen érdekes szerepkörben játszott a bajnokiban középhátvédként futballozó Lipcsei Péter, ezúttal a két csatár és a középpályások között rengeteget futva igyekezett labdát szerezni és egy füst alatt szemmel tartotta az angolok játékos-edzőjét, Dennis Wise-ot is Az első félidőt több ideges jelenet zárta, a játékosok kölcsönösen nem kímélték egymást, így a játékvezető energiáját felemésztette a rendcsinálás…
Semmit sem változott a játék a szünet után, ha csak annyiban nem, hogy negyedórát követően néhányszor a Ferencváros is ellátogatott a hazai tizenhatos környékére, ám ezek a kísérletek enyhén szólva nem hozták rá a frászt az angolokra. Zömmel továbbra is azzal teltek a percek, hogy Millwall erőből próbálta meg legyűrni a Fradit, a magyar csapat pedig keményen, szervezetten védekezett és hárította a nem túl fantáziadús támadásokat. Aztán egy jól helyzett szabadrúgás - Dennis Wise játékos-edző mutatta meg, hogyan kell belerúgni a labdába - után mégis siker koronázta a házigazdák erőfeszítéseit, vezetést szereztek, majd monotonon daráltak tovább. A magyar csapat pedig szemlátomást nem akart túlságosan kockáztatni, ám igyekezett gyakrabban veszélyeztetni, de továbbra is óvatosan hátul nem fellazulva tette. Ám így is bejött a számítása, hiszen a hajrá megkezdése előtt Lipcsei Péter ugyancsak szabadrúgásból egyenlített és ezzel igen kedvező helyzetbe hozta a Ferencvárost, amely döntetlennel utazhat haza, ráadásul az idegenben lőtt gól is javítja az esélyeit.
2021.08.02 23:58:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Babati a legutóbbi négy ZTE–Fehérvár meccsen négy gólt szerzett. Megvan Katona Mátyás és Bárány Donát első NB I-es találata.

2021.08.01 23:10:41

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Most kezdem megérteni, miért lett volna fontos az igazán befolyásos európai élkluboknak, hogy a Szuperliga-sorozat már az idén útjára induljon. Mára ugyanis mulatós szintre süllyedtek az egykoron tekintélyt jelentő nemzetközi kupaviadalok...

2021.08.01 19:24:41

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Paprikás hangulatban ért véget a mérkőzés, a lila-fehérek csak szépíteni tudtak 0–2 után.

2021.08.01 17:25:29

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Többet támadott a Fehérvár, a vezetést is megszerezte, de a jól védekező ZTE nem hagyta magát, és kiegyenlített.

2021.08.01 07:49:02

Labdarúgó NB I BORSOS LÁSZLÓ

„Remélem, hogy lesznek köztük, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket, mint Sallai, Kleinheisler vagy Gyurcsó.”