VAJDA GYÖRGY, VARGA T. RÓBERTonline 2004.08.25 23:30 Frissítve: 2011.03.29 00:04

Ez az álom is szertefoszlott

"Álmodtam egy világot magamnak, itt állok a kapui előtt&" - hirdette a fehér alapon hatalmas zöld betűkkel a Toyota Arenában kifeszített transzparens, idézve az Edda Művek egykori nagy slágerét.


Rósa Dénes (balra), a Ferencváros válogatott középpályása a szokott lelkesedéssel küzdötte végig a mérkôzést. Itt éppen a cseh hátvéd, Jiri Koubsky mellett adja be a labdát (Fotó: M. Németh Péter)
Rósa Dénes (balra), a Ferencváros válogatott középpályása a szokott lelkesedéssel küzdötte végig a mérkôzést. Itt éppen a cseh hátvéd, Jiri Koubsky mellett adja be a labdát (Fotó: M. Németh Péter)
Valóban, László Csaba vezetőedző szerint is a "mennyország kapuja" elé érkezett a Ferencváros. Az ajtó nyitva, csak ehhez át kell volna lépni a küszöböt is. Az ellenfél, a cseh Sparta Praha viszont komoly játékerőt képvisel, ráadásul két és félszer nagyobb költségvetésből gazdálkodik.
Ám a zöld-fehérek alaposan meglepték a Spartát és szurkolóit bátor, fegyelmezett játékukkal. Lipcsei Péter sérülése miatt változott a hadrend. László Csaba Sorin Botisszal próbálta megoldani Lipcsei pótlását, a román védő mégis inkább bal oldali emberfogóként lépett pályára, a középső védő pedig a válogatott Gyepes Gábor lett. Egyáltalán nem játszott megilletődötten a Fradi, jellemző, hogy még félóra sem telt el, Frantisek Straka máris cserélt. A félidő ráadásában a hazaiak melléé állt a szerencse, és Lukas Zelenka elolvasztotta a Fradi előnyét…

A szünet után is a vendégeknek voltak helyzeteik, kár, hogy a befejezések nem sikerültek. Nagy elszántsággal és akarattal küzdött a magyar bajnok, de Robert Vagner, a Fradi befejező csatára, akitől a gólt várták a zöld-fehér drukkerek, elfáradt. Begörcsölt a lába, helyére az az Alekszandar Bajevszki állt be, akinek a délelőtti edzésen becsípődött egy ideg a derekában, ezért csak fájdalomcsillapító injekciókkal vállalhatta a játékot. Aztán Gyepes Gábor is megsérült egy összecsapás során, így László Csaba átszervezte a védelmet, középre, Gyepes helyére Botis került, a bal oldali emberfogó pedig Kiss György lett. A szervezettséggel, védekezéssel nem is volt gond, a befejezések sajnos nem sikerültek. Így jöhetett a hoszszabbítás.
A ráadás riasztóan nagy prágai helyzettel kezdődött. Az amúgy magabiztos Szűcs Lajos egy beívelés után alászaladt a labdának, Karel Poborsky azonban szerencsére a magyar kapust találta el. Egyre nyomasztóbbá vált a cseh fölény, a szakadó esőben a Fradi erejének javát felemésztette a védekezés. Aztán egyszer végzetesen kihagyott az FTC védelme, és ez eldöntötte a csatát a csehek javára - mi pedig itt maradtunk újabb álommal szegényebben.
A Sparta 2-1-es összesítéssel jutott a BL-be, az FTC az UEFA-kupa selejtezőjében folytathatja.
2022.10.05 23:41:17

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.10.05 09:40:12

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az 1922-es bajnokin már a fogadási csalás is téma volt.

2022.10.02 13:50:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Fehérvár továbbra se képes idegenben nyerni, ezúttal a Puskás Akadémiával ikszelt.

2022.10.02 13:35:11

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A jól játszó hazaiak még gólt sem engedtek a küszködő zöld-fehéreknek.